avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Calina Sorescu

Activitate Calina Sorescu

Răspuns la discuția renuntare la actiunea de divort
Puteti renunta oricand la judecata printr-o cerere scrisa sau verbal in sedinta.
Răspuns la discuția indiviziune
Iesirea din indiviziune se poate face, cu costuri reduse, prin mediere. Solicitati informatii unui mediator, va va informa gratuit in privinta procedurii medierii.
Răspuns la discuția dezbaterea succesiunii
Daca bunurile mostenite au fost numai proprietatea bunicul dumneavoastra, atunci unchiul nu mai trebuia chemat la dezbaterea mostenirii. In cazul in care proprietari au fost ambii bunici, unchiul dumneavoastra trebuia chemat la dezbaterea succesiunii dupa mama sa (bunica dumneavoastra), deoarece declaratia de renuntare data de unchiului dumneavoastra privea numai dreptul a-si mostenii tatal (bunicul dumneavoastra). Desigur, aceasta in conditiile in care unchiul dumneavoastra a acceptat acceptat expres sau tacit mostenirea (art.1108-1110 CC), nu este nedemn (art. 958-961 CC), nu a dat o declaratie autentica de renuntare la drepturile de a-si mosteni mama (art. 1120-1124 CC), sau nu va gasiti in situatia in care opereaza prezumtia de renuntare (art 1112 CC).
Răspuns la discuția deschidere succesiune
@LALYM
1. Nu, deoarece mediatorul este nu este un consultant. Mediatorul este un specialist care faciliteaza negocierile dintre parti si le acorda sprijin pentru a gasi o solutie problemei pe care o au, solutie care sa ii satisfaca maxim posibil e fiecare dintre ei. Rezultatul final care poate fi obtinut, ca urmare a intelegerii dintre parti, este acordul de mediere.
2. Da, este adevarat ca in cazul in care acordul vizeaza transferul dreptului de proprietate privata a unor bunuri imobile, părtile trebuie sa prezinte acordul de mediere notarului public sau instantei de judecata. Insa, atunci cand acordul de mediere este prezentat instantei, odata cu pronuntarea hotararii de expedient, instanta va dispune, la cererea celui interest, restiturea taxei judiciare de timbru (3%) (art 63 din Legea 196/2006), acordul putand fi depus la instant chiar si inaintea termenului de judecata stabilit.
Astfel, medierea ofera partilor posibilitatea de a obtine o solutie bazata pe interesele lor, daca aceste interese vizeaza drepturi de care ei pot dispune (asa cum este cazul aici, fiind vorba despre mostenire), cu costuri reduse si intr-un timp relativ scurt.
O zi placuta! :)
Răspuns la discuția deschidere succesiune
Daca succesiunea se dezbate si se finalizeaza in termen de doi ani de la deschiderea acesteia, care coincide cu data decesului celui mostenit, nu se va calcula si achita impozit 1% din valoarea activului net imobiliar succesoral. (alin. (3), art. 77^1 Cod fiscal).
O modalitate convenabila de solutionre a problemelor legate de mostenire este medierea. Informati-va cat mai bine, informarea si consilierea privind medierea este gratuita.
Daca in imobilul unde locuiti exista o asociatie de proprietari, consultati Legea 230/2007 si veti vedea ce puteti face in privinta aceasta.
O zi buna!
Răspuns la discuția Repartizarea cheltuielilor
Pentru clarificari puteti consulta Legea 230/06.07.2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, cu modificarile ulterioare.
O zi placuta!
Răspuns la discuția Succesiune dupa zece ani
Pentru a negocia si a ajunge la o intelegere cu fratele dumneavoastra in privinta mostenirii, puteti sa apelati la un mediator. Daca veti ajunge la un acord prin mediere, acesta poate fi depus la instanta de judecata pentru incuviintare. Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la solicitarea celui interesat, restituirea taxei judiciare de timbru (art. 63 Legea 192/2006), achitata pentru investirea instantei.
Răspuns la discuția referitor la pensie alimentara
Daca in hotararea instantei nu este specificata modalitatea prin care trebuie sa achitati pensia de intretinere si nu puteti sa stabiliti de comun acord cu mama copilului acest aspect, puteti sa-i solicitati in scris clarificari in acest sens, sau i se pot expedia sumele prin mandat postal, la adresa de domiciliu. Important este sa va indepliniti obligatia si sa aveti dovada ca ati facut-o.
O zi placuta!
Răspuns la discuția srl
Puteti sa gasi o solutie amiabila problemei dumneavoastra apeland la procedura medierii. Informatii despre mediere si mediatori gasiti pe siteurile si blogurile de specialitate, precum si pe site-ul Consiliului de mediere, www.cmediere.ro.