avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate CHANEL

Activitate CHANEL

O persoana are un garaj construit pe un spatiu public concesionat, cu drept de a construi obtinut conform legii , aprobat de primarie cu toate actele in regula, taxe platite la zi.
Exista suport legal prin care aceasta persoana poate cere transferul dreptului sau de concesionare in favoarea altei persoane ?
Daca da , cum ar trebui procedat? sau care este nr. legii cu tangenta la astfel de situatie?
Multumesc anticipat
O persoana din UK trimite un colet cu haine - cadou -catre o persoana din Romania -e vorba de 5 piese de imbracaminte pentru uz personal -asta ca sa nu se inteleaga ca ar fi vorba de un container sau zeci de kg.. Expeditorul plateste transportul ( calculat , prin DHL) si vrea sa isi asigure coletul si plateste si o suma in plus pentru o valoare declarata de 400 GBP .
In vama Ro, din taxele vamale calculate rezulta o suma exorbitanta- pe care destinatarul trebuie sa o plateasca dar nu isi permite.
De unde sa stie un om de rand care este regimul de vamuire - dupa Brexit- al coletelelor intre persoane fizice ,cu titlu de cadou , si ca valoarea declarata NUMAI pentru asigurarea coletului va fi considerata ca si valoare declarata pentru vamuire, ca si cum ar fi fost o achizitie comerciala..
Intrebarea este urmatoarea : Daca destinatarul nu plateste si nu accepta preluarea coletului din vama , ce se intampla in continuare cu coletul ? in plus,- pot aparea consecinte de natura juridica pentru expeditor si/sau destinatar in relatie cu autoritatile vamale sau firma de curierat ?daca da , care ar fi acestea?
Multumesc anticipat.
Pentru a modifica un contract de comodat facut din greseala pe intreaga locuinta acum un an, in loc de a fi facut doar pentru suprafata utilizata de PFA (adica doar o camera), cum se procedeaza in relatie cu finantele si Registrul Comertului?
O persoana coasigurata este obligata la plata CASS?
Daca nu este obligata la plata CASS , trebuie totusi sa depuna declaratia 604 la finante?
Discuție Succesiune
Exista posibilitatea de a participa la succesiune(ca si mostenitor de drept) pentru un bun imobil aflat in alta localitate decat cea in care locuiesc? Adica ,fara sa trebuiasca deplasarea pana acolo pentru acte, semnaturi,..
Discuție Declaratia 392B
Daca o PFA , fara TVA,fara angajati, pe anul 2014 in perioada I-VI nu a avut venituri si nici achizitii, iar din luna VII si-a suspendat oficial activitatea ,
1.Trebuie depusa declaratia 392B?
2.Ce alte declaratii se mai depun cand PFA are statutul de activitate suspendata?
Răspuns la discuția Plata datoriilor defunctului
Am inteles acum . Multumesc mult pt. lamurire.
Răspuns la discuția Plata datoriilor defunctului
adolfinapop a scris:n
nEste posibil numai daca mostenitorii accepta succesiunea.n
nn
Stimata doamna, revin la subiect cu o mare nedumerire , va rog sa ma luminati:
..am citit astazi un articol ( de pe acest site in care eu chiar am incredere) in care, legat de renuntarea la mostenire spune asa :
"Atentie! Creditorii succesibilului care a renuntat la mostenire in frauda lor pot cere instantei revocarea renuntarii in ceea ce ii priveste, insa numai in termen de trei luni de la data la care au cunoscut renuntarea. Admiterea revocarii produce efectele acceptarii mostenirii de catre succesibilul debitor numai in privinta creditorului reclamant si in limita creantei acestuia."

Deci sa inteleg ca daca se face renuntare la mostenire ,creditorii pot sa revoce decizia de renuntare?
Pai atunci ce sens mai are aceasta formalitate pe care un mostenitor o face ca sa se protejeze de a plati o datorie care nu ii apartine , daca ne gandim ca un creditor ( o banca,)va folosi toate mijloacele , inclusiv aceasta ,pentru a-si recupera creanta?
Cum se poate preveni asta de pe pozitia mostenitorului?
:(
Discuție PFA suspendata
PFA cu activitate suspendata incepand din 2014 , trebuie sa depuna vreo declaratie in 2015 ?
Mentionez ca este inregistrata cu norma de venit, neplatitoare de TVA .
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Plata datoriilor defunctului
Multumesc :)