avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Activitate do_rulik81

Activitate do_rulik81

Buna ziua!
As dori sa achizitionez un garaj in localitatea Focsani, garajul fiind amplasat pe un teren concesionat pe inca 30 de ani de acum inainte. In presa a aparut anul trecut o stire prin care se vehicula posibilitatea eliminarii acestor garaje prin hotarare de consiliu local. Pana in momentul de fata nu s-a facut nimic in acest sens, dar nici n-as vrea sa cumpar un garaj si sa ma trezesc ca sunt somat sa-l mut peste cateva luni.
Nelamurirea mea este daca ar fi posibil ca aceste garaje sa fie desfiintate, chiar daca ele sunt amplasate legal si se plateste concesiune?
Buna ziua!
Desi am castigat procesul de foarte mult timp, se pare ca nu-mi pot recupera banii. Dosarul a fost repartizat catre un executor judecatoresc care se pare ca nu poate face nimic. Discutia cu biroul executorului pe mail este urmatoarea:
Eu: "Mesaj: Bună ziua!
Vă rog respectuos să-mi comunicaţi într-un termen rezonabil, dacă este posibil pe această cale, care este situaţia hotărârii de executare silită pronunţată de Judecătoria ....................în dosarul nr. ............../2017 în sentinţa civilă nr........./...........2017.
Menţionez faptul că am primit "Comunicarea încheiere-de executare silită civilă" în luna octombrie 2017, a fost repartizată către dumneavoastră (sau a apelat la biroul dumneavoastă reprezentantul meu legal dl. avocat ...................................) şi până la această dată nu am primit nimic în calitate de creditor.
De asemenea vă rog să-mi comunicaţi dacă pentru a putea finaliza procesul de executare silită mai este necesară vreo acţiune din partea mea.
Cu deosebit respect,
........................................... "
Executor: "Buna ziua,
Nr. dosarului dvs. este .............../2017; va rugam pentru viitor sa ne indicati mereu acest numar.
Am facut somatie debitorului, insa acesta nu s-a prezentat la sediul biroului.
Nu putem face insa altceva in dosar (ex : popriri) pentru ca nu ne-ati indicat CNP debitorului ...........................; am facut adresa catre SPCLEP .........................insa acestia ne comunica ca nu-l pot identifica.
De asemenea, debitorul nu detine bunuri mobile si/sau imobile.
Cu consideratie,......."
Eu: "Buna ziua!
In legatura cu dosarul nr. ....../2017 va comunic datele pe care am reusit sa le gsesc despre debitor.
Este vorba despre ...................... nascut pe .......................... in ..............................; parinti: ............ si ...................... casatorit cu ............................... la ..........................; adresa: str. ...................... nr. ..., bl. ...., sc. ...., et. ..., ap. ....; C.I. ................. Nu am CNP-ul, dar cred ca avand aceste date puteti cere CNP-ul la evidenta populatiei ........................
Cu respect,
............................"
Si n-am mai primit nici un raspuns .... Sa tot ai incredere in justitia din Romania!
Ce as putea face?????
Buna ziua!
Ma intereseaza daca pot vinde o masina in weekend, cand nu sunt birouri notariale deschise. Cum ar trebui sa procedez. Cumparatorul ar dori sa ia masina azi si nu mai poate veni in oras o perioada de timp. Ce ar trebui sa facem sa fie legal? Exista birouri de acte in Focsani sau Buzau non stop?
Va multumesc anticipat!
Bună seara!
Aș dori să știu și eu dacă sunt pasibil de vreo amendă pentru situația pe care o s-o descriu în cele ce urmează.
Am făcut câteva modificări în apartament (dărâmarea unor debarale - pereți din BCA - și mărirea bucătăriei, izolație exterioară, închiderea balcoanelor cu BCA pe lateral și cu termopan) acum câțiva ani buni, vreo 10 și abia acum am făcut proiect și am obținut autorizația de construcție în vederea intrării în legalitate. În specificațiile din autorizație scrie că trebuie să anunț începerea și terminarea lucrărilor. Eu nu am ce să anunț pentru că lucrările sunt executate.
Aș vrea să știu dacă risc ceva ulterior ... în cazul în care se sesizează cineva.
Mulțumesc anticipat!
Poliția a făcut apel.
Instanța a respins apelul ca fiind nefondat.
Deci am câștigat.
Cum îmi voi recupera banii?
Discuție Rovinieta
Bună seara!
M-a lovit norocul!
Am primit prin posta o amenda pentru neplata rovinietei. Am fost filmat pe 21 septembrie 2014 și am primit amenda pe 21 ianuarie 2015. Problema este ca am trecut pe sectorul de drum unde am fost filmat și sancționat de aproximativ 10 ori în 4 luni. Rovinieta nu am plătit-o pentru că am crezut că este valabilă (aveam chitanța achitată în anul anterior și m-a indus în eroare).
Amenda am plătit-o regulamentar în 48 h și mi-am făcut și rovinietă.
Voi primi amendă pentru fiecare trecere prin locul respectiv sau eventual alte locuri cu camere special destinate acestui scop? Ar fi trebuit să fiu înștiințat în cel mult 30 de zile? Ce pot face dacă îmi vin vreo 10 - 15 amenzi?
Vă mulțumesc anticipat!!!
Ieri s-a dat in sfarsit verdictul:
NEVINOVAT
Dar mai e cale lunga, pentru ca se poate face recurs ( banuiesc).
silviu_n a scris:


Domnule, cum puteti sustine asa ceva, masina d-lui X circula cu usa deschisa, sau se deplasa lateral, cum sa va loveasca cu usa dreapta spate??? Nu realizati ca dvs l-ati acrosat, in momentul in care ati schimbat directia de mers, lovindu-l in portiera? Urma care a ramas ar fi fost „aproximativ circulara” daca el ar fi stationat dar, fiind in miscare, urma este continua pana la spatele masinii.

Dinamica accidentului a fost urmatoarea:

Domnul do_rulik81, urmand sa efectueze un viraj la stanga, cu cca 50-100 m inainte de intersectie, se asigura, constatand ca din fata nu circula niciun autovehicul iar in spatele sau circula un alt autovehicul care, de asemenea, semnaliza intentia de a vira (sau de a depasi, nu cunoastem acest lucru) si semnalizeaza intentia de a vira. In momentul in care patrunde in intersectie, dl do_rulik81 incepe manevra de a vira la stanga, fara a se asigura ca poate efectua manevra in siguranta, lovind autovehiculul d-lui X, aflat in depasire, in portiera dreapta spate. Acesta este si momentul in care il zareste „cu coada ochiului”, intrucat autovehiculul intrase deja in raza lui vizuala.


Domnule, dumneavoastră sunteți într-o mare eroare. După părerea dumneavoastră nici un argument nu are relevanță ...... are relevanță doar ce credeți dumneavoastră. Ce legătură are mersul cu ușa deschisă???????? Sau lateral???????
Dumneavoastră nu aveți capacitatea de a vă imagina cele întâmplate, dacă ați avea măcar răbdarea să citiți cele relatate de mine ați vedea că e posibilă acroșarea mea cu portiera dreapta spate. Îmi pare rău că nu vă pot atașa un desen ....
Luați 2 obiecte dreptunghiulare, simulați mișcările relatate de mine și veți vedea că e posibil.....
Tot pentru simulare, urcați-vă în mașină, mergeți cu 50 km/h și frânați brusc. Veți vedea că vă opriți în max 5 m. Domnul x s-a oprit după vreo 40.
Dar, ȘTIU pentru dumneavoastră nu are relevanță nici viteza cu care circula dl X .......
Ba vă spun eu că are ......
Din această cauză l-am văzut în ultimul timp .....
Dar încă o dată, pentru dumneavoastră nu are importanță, contează doar că trebuia să mă asigur și să recunosc că sunt vinovat .... iar cel care a depășit nu avea nici o obligație ......
AVLIL a scris:

Nu stiu in dreptul carei intersectii dirijate exista permisiunea de depasire, sincer, prin stanga. Atat in localitate cat si in afara. As fi tare curioasa ca sa vad o astfel de intersectie.


Dacă considerați intersecția unui drum principal cu un drum secundar care are un semn de cedare a trecerii sau un stop intersecție dirijată, atunci sunt destul de multe, atât în localitate, cât și în afara localității ....
hotumattua a scris:


Din tot dialogul acesta se pare ca, intr-adevar, este vorba despre acel \"blind spot\", dintre \"oglinda\" si \"coada ochiului\". L-am sesizat si eu, era sa iau si eu plasa, marimea lui depinde de geometria masinii; probabil ca la masini mai pricopsite este inexistent.
Exista un principiu de drept: audiatur et altera pars. De aceea, ce m-a surprins neplacut la initiatorul forumului, este ca nu ne spune ce a declarat si cealalata persoana implicata in accident. Cum in orice minciuna exista si un dram de adevar, declaratia acestuia ne-ar fi ajutat sa ne facem o idee mai apropiata de adevar.




Nu cunosc cu certitudine ce a declarat cealaltă persoană implicată în accident, dar câteva lucruri le pot spune sigur în dialogul următor petrecut în secția de poliție:
"- Agentul către bizon: Ia spuneți domnu X domnul din față a semnalizat sau nu?
- Bizonul: Nu.
- Agentul către bizon: Păi scrieți domnule X în declarație!!!
- Agentul către bizon: Dar între dumneavoastră și domnul (eu) era o altă mașină?
- Bizonul: Nu.
- Agentul către bizon: Haideți domnule X .... păi scrieți tot ... !!!!!!
- Eu către agent: Păi ce faceți domnule agent îi dictați declarația !!!!!!!!!!!!!! Lăsați-l să scrie el ce s-a întâmplat!!!!!!!
- Agentul către mine: Nu-i dictez nimic, nu vedeți că-i pun doar întrebări? Mă asigur că are declarația completă.
- Eu către agent: Păi mie mi se pare că-l ajutați să completeze declarația ..... vă rog să nu-i mai dictați!!!!
- Agentul către mine: Păi vă ajut și pe dumneavoastră ..... se uită pe declarația mea și spune: Ați ajuns la finalul declarației și nu ați terminat de scris ????? Trebuie să vă încadrați în formular !!!!!
- Eu către agent: Păi dacă e nevoie îmi mai dați o foaie sau voi scrie și pe spate (pe partea unde se făcea schema).
- Agentul către mine: Nu, nu, nu se poate, trebuie să vă încadrați în formular !!!! (oricum terminasem declarația) Ca să mă ajute .... Ați trecut în declarație că nu ați consumat alcool nici dvs nici dl X?
- Eu către agent: Nu. Voi trece.
După aceea nu a mai dictat/ întrebat nimic."
Acesta a fost dialogul din secția de poliție din care eu îmi pot da seama ce a scris dl. X în declarație. Și mai știu că motiva faptul că el era în depășire și eu am intrat în el.
Cea ce am vrut să subliniez prin dialogul de mai sus este faptul că agentul l-a ajutat pe față pe dl X să completeze declarația și îmi pare rău că nu am scris asta în declarația mea sau în procesului verbal.
Referitor la dovezile existente, urma de impact de pe portiera dreapta spate a mașinii d-lui X este de formă alungită și la fel de afundată pe toată lungimea ei ceea ce conform legilor fizicii arată faptul că s-a "zgâriat" de mine și nu l-am lovit eu. Dacă aș fi intrat eu în el în timp ce era în depășire îl izbeam și rămânea pe portieră o înfundătură aproximativ circulară. Aceste lucruri cred eu că îmi confirmă spusele și anume faptul că atunci când l-am văzut venind (fiind deja în intersecție cu cel puțin 1/2 m) am frânat și dl. X a încercat să mă ocolească prin stânga făcând o buclă, dar nu a reuși și m-a acroșat astfel.
Vă mulțumesc!
Un PAȘTE fericit tuturor!!!