avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate resurseumanealba

Activitate resurseumanealba

Răspuns la discuția modificare cor
Nu trebuie facute acte aditionale.
Da. Pe perioada determinata.
Puteti sa va intoarceti oricand inainte de implinirea varstei de un an a copilului. Intoarcerea nu este conditionata de incasarea vreunui salariu inainte.
Răspuns la discuția revisal!!!!
Daca in contractele de munca sporurile sunt prevazute si valoric, nu este gresit.
Poate reveni oricand inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an. Cred ca variantele a, b sau c sunt mai potrivite.
Multumesc.
Va doresc un an nou fericit!
M-am lovit de urmatoarea problema: am angajat un cetatean roman care are domiciliul in Republica Moldova. Activitatea o va desfasura acolo (manager zona - vanzari). Problema este ca in Revisal nu am avut posibilitatea sa ii introduc domiciliul din strainatate. Care credeti ca ar fi solutia?
Am avut de curand un control de la ITM Alba. Inspectorii mi-au spus ca este obligatoriu sa prevedem in deciziile de incetare termenul de contestatie de 45 zile (asa cum prevede Legea Dialogului Social). S-au justificat prin faptul ca daca in doua sau mai multe legi sunt prevazute termene diferite vor fi luate in calcul termenele sau prevederile care sunt favorabile angajatului. (ex. Codul Muncii vs. fostul Contract Colectiv de Munca la Nivel National).
Răspuns la discuția Recuperare sume FNUASS
Nu exista nici un fel de plafon. Daca aveti sume de recuperat in luna, puteti depune cerere de recuperare. Important este sa nu treaca 90 de zile, pentru ca nu va mai primesc cererea, cei de la casa de sanatate.
Răspuns la discuția munca
Codul Muncii:
Art. 75. - (1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

Pana nu inceteaza concediul medical si nu expira perioada de preaviz, nu vi se poate face incetarea contractului de munca.