avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate alinaeliza2003

Activitate alinaeliza2003

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Diore511 a scris:

Buna ziua , am fost pacalit astea doua zile de o agentie de casting modeling in apropiere de afi cotroceni s-au dat drept new model casting dar ei sunt alta firma, ideea e in felul urmator eu am platit prima taxa de 200 de lei si dupa am platit a doua taxa pe jumatate adica am dat 750 de lei, am vorbit cu ei si au zis ca o sa facem rezilierea contractului si imi voi primii banii inapoi in 30 de zile. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa imi recapat banii

Buna ziua, in urma cu 8 ani am pățit și eu, am vrut sa- mi recuperez banii dar așa de bine a fost făcut contractul ca nu am mai avut cum. Așa de bine a prostit lumea (te înscrie intr-o baza de date și poți participa la reclame, filme, etc). Aveau un spațiu închiriat într-un hipermarket din Bv și au fost dați și in ziare pt ce făceau, in prima luna stătea lumea la coada ca sa ii înscrie.
Buna seara, eu plătesc in fiecare luna 4 lei comision pt ca plătesc întreținerea online, nu știu dacă este corect. Iar la gaz, curent alte abonamente nu am comisioane.
Buna ziua, pt ca plătesc la întreținere prin online Banking plătesc 4 lei, din Ing către BCR


Florin Cioca a scris:

Buna ziua
1. Da, poate.
2. Pot solicita ambii angajatori.
Avand in vedere desele modificari ale legislatiei din aceasta perioada va informez ca aceste raspunsuri sunt valabile azi 6 aprilie 2020.

Mulțumesc

Mai am o intrebare:

Un salariat este angajat cu cim 2 ore/ zi, beneficiază de stimulent de inserție și are un PFA ( la PFA urmează sa solicite șomaj tehnic la AJEPIS) : angajatorul poate sa solicite șomaj tehnic pt cim ul de 2 ore/ zi?
Cei de la șomaj nu au știut sa - mi răspundă
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu urmatoarele probleme;
1.Un salariat cu cim 8 ore/zi, unde s a suspendat activitatea , și mai are cim la alt angajator cu 4 ore/ zi dar cim nu este suspendat, întrebarea este : primul angajator poate solicita șomaj tehnic?

2. Un salariat cu 4 cim-URI la angajatori diferiți 2 ore/ zi la fiecare, din care 2 cim-URI sunt suspendate și celalalte 2 nu sunt suspendate la alți angajatori . Întrebarea este: cei 2 angajatori pot solicitată șomaj tehnic dacă are 2 cim-URI active la alți angajatori ?
Răspuns la discuția consultatie la medicul de familie
multumesc pentru raspuns
multumesc pt raspuns
Buna seara,
Am lucrat fara intrerupere din data de 03.10.2005 pana la 29.02.2012. De la data de 01.03.2012 - 31.07.2012 nu am mai avut venituri, iar de la 01.08.2012 m-am angajat cu contract de munca. Eu am ramas gravida la sf lunii mai.
Exista o solutie sa beneficiez de indemnizatie (stiu ca trebuie sa am 12 luni lucrate anterioare nasterii copilului iar tatal a fost cu contract in alta tara, independent)
Mentionez ca va trebui sa nasc la jumatatea lunii februarie 2013.
Buna ziua, sunt gravida in 6 luni si am fost de la 01 oct pana 10 noiembrie de cel mult 4 ori la medicul de familie. A 4 - a oara, am fost sa i-au un bilet de trimitere din cauza ca in urma cu o zi nu a avut formularele ,,biletele de trimitere" si a trebuit sa revin, iar d-na doctor mi-a spus ca am voie la cel mult 2 consultatii gratuite pe luna. La cabinet exista o lista cu tarife printre care cine nu isi face programare plateste dar nu este specificat de a 3- a consultatie se plateste indiferent daca exista programare sau nu. Mentionez ca am cerut o singura data sa fiu consultata, am avut nevoie de 2 bilete de trimitere, adev. somaj, si concediu medical,. Intrebarea este: exista o limita la nr de consultatii pe luna?
buna ziua,
din nefericire acum 6 ani am fost si eu intr-o situatie asemanatoare, asiguratorul zicea asa: ,,mostenitorii sunt obligati sa plateasca datoriile catre banca", cauza decesului fiind infarct. La acel moment datoriiile catre banca erau in jur de 10.000 de euro (credit nevoi personale) iar valoarea bunului MOSTENIT 75.000 euro. TREBUIA DECLARAT IN MOMENTUL INCHEIERII POLITIEI DE ASIGURARE TOATE BOLILE PE CARE LE AI. Si daca ar fi declarat problemele toate de sanatate de la acel moment tot ar fi gasit asiguratorul ceva ca nu a fost declarat.
Acum aprox. 2 ani am incheiat o polita de asigurare, pentru mine, in caz de somaj (avand o rata la banca) si mi s-a spus ca nu pot beneficvia ca am o perioada de intrerupere de 3 luni intre penultimul angjator si ultimul iar contractul la ultimul angajator trebuia sa fie pe durata nedeterminata si cel putin 3 luni lucrate (in conditiile in care am lucrat 6 ani si 3 luni la zi, pauza 3 luni si am mai lucrat o luna pe durata determinata), eu acuma fiind in somaj.DECI FACI POLITA DAR NU AI GARANTIA CA BENEFICIEZI.