Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Activitate carasclaudiu

Activitate carasclaudiu

Răspuns la discuția Luarea in evidenta la ITM
Buna dimineata.
DEci nota de lichidare are legatura numai cu predarea de bunuri aflate in folosinta celui fost angajat si de plata ultimelor drepturi banesti cuvenite?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Salariu de baza lunar brut
multumesc mult!
Buna ziua.
Am inteles ca la calculul indz. de somaj se acorda un spor (functie de perioada de contributie) care se calculeaza ca media ultimelor 12 luni de cotizare aplicat la salariul de baza lunar brut!
Intrebari:
1. daca salariul de incadrare a fost de 1700 lei, spor de vechime 25% = 425 lei, alte drepturi acordate ca drepturi castigate in instanta, alte prime si sporuri cu ocazia unor sarbatori, care este defapt suma care se i-a in calcul la stabilirea indz. de somaj?
2. daca intre data incetarii cim si stabilirea dreptului de ind. de somaj a trecut 1 luna (fara salar si fara indz. de somaj), care sunt defapt ultimele 12 luni? ultimele 12 luni in care ai lucrat si contribuit sau ultimele 12 luni de la data stabilirii dreptului de indz de somaj (adica se ia in calcul si luna in care nu ai lucrat?)
Multumesc anticipat!
Buna ziua.
M-am dat demisia si inca nu am facut lichidarea . Cum se face inscrierea la ITM incetarea cim si in ce baza? Daca nu semnezi lichidarea (documentul folosit mai ales in unitatile bugetare), inseamna ca nu se transmite prin REVISAL, incetarea cim?
Multumesc!
BUNA DIMINEATA
Comunicarea deciziei se face prin predarea personala catre salariat (cu semnatura de primire) - NU AM SEMNAT, sau, daca angajatul refuza sa primeasca documentul, prin scrisoare recomandata, trimisa la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.- NU AM RIDICAT!
In acest caz este varianta exec. judecatoresc- aici e clar!
Care este data comunicarii in a 2 situatie, sau este obligatoriu exec. jud?
Eu dupa ce am refuzat sa semnez de primire in birou, au si venit cu un executor, care cu toate ca am refuzat, spunand sa o trimita cu confirmare de primire, a luat-o inapoi, dar pe o copie am vazut ca avea aplicata stampila ca deja ea a fost comunicata in data respectiva, cand a venit in birou (eu nu am primit nimic si nu am semnat nimic!!). Aceste balbaieli, nereguli le pot folosi in instanta cand contest?
MULTUMESC
Buna.
Daca c.i.m. este desfacut conf. art. 248(1) lit. e coroborat cu art. 61 lit. a se mai acorda indemnizatia de somaj?
Daca nu, si castig procesul la Tribunal, cine ma despagubeste?
Multumesc!
Buna ziua.
Conform Codului Muncii, sanctiunile disciplinare sunt o simplaenumerare sau este ordinea crescatoare a lor, in functie de gradul de vinovatie?
Pt. ca consider ca retrogradarea in functie 60 de zile, este atat dpdv material dar si moral/pshihologic mult mai dura decat reducerea salariului cu 10 % timp de 3 luni!
Multumesc !
Buna ziua.
Care sunt efectele asupra unei societati cu capital de stat dar si a dir. economic care a intocmit situatiile finaciare 2014 eronat, si anume in formularele F10 si F20 sumele din sold la 31.12.2014 nu respecta formularul (sumele care trebuie sa reprezinte de fapt soldurile unor conturi din balanta de verificare-asa cum se prevede si formular in mod explicit, sunt totalizate dupa o alta metoda, folosita numai de ea!) Astfel sunt denaturate veniturile si cheltuielile, dar nu pe total!! soldurile din bilant!!
Ma intereseaza daca trebuie sa fie anuntat ANAF- ul sau trimisa o alta situatie de corectie? Dar dir. economic ce raspundere are dpdv al incalcarii legii si daca trebuie sa fie sesizat Consiliul de Administratie?
MULTUMESC ANTICIPAT!
Răspuns la discuția termen legal actiune instanta
Dar care este termenul si unde scrie (baza legala!)?
Multumesc anticipat!
Buna ziua.
Va rog daca puteti sa ajutati cu urmatoarea problema!
In cursul anului 2014 luna noiembrie prin decizie a conducere (scrisa) m-i sa retras dreptul de a acorda viza de control fin preventiv, cu toate ca indeplineam toate conditiile (ei invoca ca nu aveam 2 scrisori de recomandare, cand timp de cca 7 ani am avut acest drept in firma si inca 10 ani in Min. de Interne)! De la CMJ m-i s-au eliberat 2 adeverinte (asa este procedura la ei si asa se intituleaza aceste scrisori de recomandare), din care reiese functiile ocupate si calificativele obtinute!!)
Decizia este ilegala, nesemnata de toate persoanele din anexe, invoca un temei legal fals, etc!
Se poate depune o cerere de chemare in judecata la Tribunal la data acesta, adica dupa 7 luni?
Multumesc anticipat!