avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate jacquelline

Activitate jacquelline

Abuz in serviciu
Va rog sa ma ajutați cu următoarea problema: un șef dintr-o instituție publica are tot timpul o atitudine necorespunzătoare fata de unul dintre subordonați sau, în ceea ce privește repartizarea volumului de munca, instiga ceilalți colegi împotriva sa, face referate mincinoase către comisia de disciplina pentru a fi dat afara.
Persoana asupra căreia se exercita aceste abuzuri deține probe pentru a demonstra ca afirmațiile șefului sunt neadevărate dar o alta persoană din conducerea instituției publice i-a menționat ca presiunile vor continua pana va pleca de bună voie sau va fi găsit motiv pentru a fi dat afara.
Întrebări:
- reprezinta aceste aspecte un abuz in serviciu
- pot încadra aceste aspecte la hartuire la locul de munca
-unde și cum pot reclama abuzul im serviciu și hartuirea la locul de munca
- unde poate fi contestata o decizie a comisiei de disciplina și în cât timp.
Intr-o instituție publica șeful are un comportament abuziv fata de unul dintre subordonați sicanandu-l și discreditandu-l în fata restului de colegi. Persoana sicanata are înregistrări audio cu șeful care instiga colegii împotriva sa, are o atitudine părtinitoare și este de acord cu soluționarea cu celeritate a unor cereri primite de la alți colegi din instituție (fapta care constituie abatere disciplinara conform codului administrativ). As dori sa știu dacă se pot folosi acele înregistrări audio pentru a face o plângere împotriva șefului, sau chiar deschide proces pentru abuz în serviciu
Bună ziua!
Intr-o instituție publica se susține un examen de promovare pentru ocuparea unui post vacant de conducere. La concurs participa 2 candidați. Comisia de concurs este formata dintr-un președinte care este șeful serviciului în care se afla acel post vacant, 2 membri care se afla în subordinea șefului de serviciu, directorul de la resurse umane și cineva de la ANFP. Șeful de serviciu se afla în conflict deschis cu unul dintre candidați și susține în mod evident pe celalalt, iar unul dintre membrii comisiei este prieten cu celalalt candidat, existând fotografii de la ieșirile lor în oraș la petreceri. Evident candidatul susținut ia examenul.
Cum poate candidatul care a pierdut incorect examenul sa procedeze pentru a cere anularea examenului?
Cum poate fi tras la răspundere membrul comisiei care s-a aflat în conflict de interese și nu a declarat relația pe care o are cu unul dintre candidați?
Si plata orelor

Cornel Vasile a scris:

Sanctiunea o poate aplica ITM-ul.

Eu vreau sa mi se plateasca acele ore. Nu au fost pontate cu rea vointa din partea șefului. Vreau sa fie sancționat
Abuz în serviciu
As dori sa stiu daca as putea avea castig de cauza într-un proces în care vreau sa-mi acuz șeful pentru abuz in serviciu. În 2018 am efectuat foarte multe ore suplimentare care nu au fost trecute în pontaj, prin urmare nu am putut beneficia de ore libere în compensatie sau de plata acestora. Mentionez ca orele suplimentare pot fi dovedite.
Detașarea

As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatiile funcționarului public în cazul demarării.
Pot pastra salariul pe care îl am?
Modificare fisa postului functionar public fără instruire în legătură cu noile atribuții

Am următoarea problema: mi s-a modificat fisa postului prin adăugarea de noi atribuții. Cand s-a făcut modificarea șeful mi-a spus că voi fi instruita in legatura cu noile sarcini (atribuțiile mele fiind mult diferite fata de ceea ce mi s-a adaugat). Au trecut 2 ani, nu am participat la nicio instruire nici internă nici prin participare la cursuri, în schimb mi s-au stabilit obiective si am fost evaluata anual. Mentionez ca nota la evaluarea anuală mi-a fost scăzută în urma cu 2 ani pentru ca nu am realizat obiectivele, iar anul acesta cand le-am atins nu s-a mai ținut cont. Este legal sa fiu evaluată fără să fiu instruită ?
Anul acesta mi se modifică din nou fisa dar se dorește păstrarea acelor atribuții adăugate fără să fiu instruita. Pot refuza semnarea? Care este baza legală?

Cand am dat examen la institutia la care lucrez în prezent nu se cereau studii într-un anumit domeniu, ci studii superioare în domeniul tehnic sau economic. Lucrez la această instituție de 5 ani. Perioada acesta se considera în continuare ca fiind lucrată în specialitatea studiilor?

POPA GHEORGHE a scris:

Numai firma/ institutia unde ati lucrat in specialitate va poate elibera o astfel de adeverinta.

Dovada vechime în specialitatea studiilor
Lucrez într-o instituție publică și as dori sa particip la un concurs pentru un post într-o altă instituție publică. La concurs mi se cere sa fac dovada vechimii în specialitatea studiilor.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. De unde pot obține acea dovada
2. În cazul în care ar trebui să obțin dovada de la institutia la care lucrez, ce alte posibilitati as mai avea deoarece nu vreau sa se afle ca vreau sa plec până când nu am ceva sigur (cred ca va imaginati ce probleme as avea)