avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1550 soluții astăzi
Forum Activitate jacquelline

Activitate jacquelline

Competențe Barou
As dori sa știu dacă baroul are competența solutiona o plângere împotriva unui avocat care nu a respectat contractul și a refuzat să restituie onorariul încasat nejustificat.
De asemenea as dori sa știu dacă taxa de secretariat se recuperează și în ce condiții
Cui trebuie sa mă adresez pentru a face plângere disciplinara împotriva unui avocat care in prezent este suspendat dar care la data la care m-a reprezentat făcea parte dintr-un barou?
Din cate am citit am înțeles că aș putea să depun plângerea la baroul din care a făcut parte până la suspendare.
De asemenea as dori sa știu care este termenul până la care pot face plângerea de la data săvârșirii faptei (de exemplu daca fapta a fost comisă în septembrie 2023 este târziu să depun plângerea)?
La baroul în care a fost inscris

Cornel Vasile a scris:

Plangere unde?

cui mă pot adresa pentru a face o plângere împotriva unui avocat suspendat din barou și în ce termen de la săvârșirea faptei?
Care este termenul până la care pot face plângere împotriva avocatului la barou? Mi_a reziliat in octombrie 2023 și citise ceva de 3 ani de la data săvârșirii faptei
Reducere onorariu avocat
Cum pot recupera diferența de bani dintre onorariul încasat de avocat pentru care am chitanțe și onorariul stabilit de instanță cu atât mai mult cu cat avocatul nu și-a făcut treaba și nu a respectat contractul?
Pot face plângere la barou și dacă da in ce termen de la rezilierea contractului cu avocatul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg că există o solidaritate între avocati dar sunt unii care fac profesia de rușine. chiar nu exista niciun sfat pentru problema mea?
Probleme cu avocatul
Va rog sa mă ajutați cu o speță: in urma cu 2 ani am formulat o acțiune în instanță. Am semnat cu un avocat un contract de reprezentare și i-am plătit tot onorariul pâna la primul termen stabilit de instanță. Din păcate avocatul m-a lăsat baltă după al 2-lea termen după ce mi-a mai cerut niste bani pe care am refuzat să-i plătesc. De fapt la primul termen nici nu m-am reprezentat cu l-am trimis pe soțul ei .
A reziliat unilateral contractul și din acel moment m-am reprezentat singur. Deși i-am cerut să-mi restituie suma încasată necuvenit din contract a refuzat. Toate aceste lucruri s-au întâmplat anul trecut. Într-un final procesul s-au terminat cu următoarea soluție în ceea ce privește cheltuielile de judecată: Admite cererea de completare formulată de reclamantul .... în contradictoriu cu pârâtul ...,. Completează dispozitivul hotărârii nr. ..... pronunţată de ........ în sensul că, Admite în parte cererea accesorie având ca obiect obligarea pârâtului ....... la plata cheltuielilor de judecată. Reduce onorariul de avocat de la suma de 2500 de lei, la suma de 1500 de lei. În temeiul art. 453 alin. 2 Cod procedură civilă, obligă pârâtul ....
la plata către reclamantă a sumei de 550 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la ..... Pronunţată azi, .....prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Ce pot face că să-mi pot recupera banii de la avocatul care cu siguranță va refuza sa mi-i de-a de bunăvoie (mă refer la suma de 1000 lei diferența între onorariul încasată efectiv și cel stabilit de instanță și banii încasați necuvenit din contract)? Unde pot depune plângere împotriva lui?
Răspuns la discuția Calcul termen recurs
Noua hotarare care se va pronunta cu privire la acordarea cheltuielilor de judecata va fi supusa recursului? Se va acorda un nou termen pentru intreaga hotarare sau doar pentru acest capat al cererii?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, zilele luate in calcul sunt calendaristice. Recursul din 17.06 fata de comunicarea din 28.05 nu este formulat in termenul de 15 zile.

Buna dimineata!
Va rog sa ma ajutati cu o problema: intr-un proces instanta a stabilit ca termen de recurs 15 zile de la data comunicarii. Data comunicarii pentru parat este 27.05, iar pentru reclamant 28.05.2025.
Avand in vedere ca hotararea nu este completa, reclamantul a depus pe data de 04.06.2025 cerere pentru completare, solicitand si cheltuielile de judecata. S-a fixat un nou termen de judecata pentru data de 25.06.2025
Pe data de 10.06.2025 a fost comunicata catre parti citatia cu noul temen de judecata.
Pe data de 17.06.2025 reclamantul transmite catre instanta recursul.
Intrebarile mele sunt:
- cele 15 zile pentru recurs sunt calendaristice sau lucratoare?
- din cele prezentate paratul a depus in termen recursul