Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
As dori si eu o lamurire ,daca se poate......speta arata cam asa...sot si sotie divortati de ani buni, bunuri comune un apartament. Din casatorie au rezultat doi copii. Nu au facut partajul. Intrebarea este.... poate fostul sot sa ii lase partea sa de apartament sotiei sau unuia dintre copii daca nu este facut partajul? Exista vreo alta solutie legală fara partaj?
o persoana a avut un avc minor. Medicul specialist a dat aviz de apt medical,in schimb medicul de medicina muncii a propus schimbarea locului de muncă (fară ore de noapte,fara sa stea in soare etc). La locul de muncă i sa comunicat de către angajator că nu exista posibilitatea schimbarea locului de muncă și că ii va desface CIM în baza art.61 lit c) din codul muncii. Ce solutii are angajatul?
O persoană care este pensionată anticipat parțială își inființează un PFA. Această persoană poate să presteze servicii în baza unor contracte cu alte societati sau persoane fizice?
vă rog ,am și eu o speță.......persoană ,fostă angajată pe legea 1/2005 a cooperației, a iesit la pensie anticipată, pot s-o încadrez din nou cu convenție individuală sau c.i.m. tot în cadrul societății cooperatiste?
Multumesc anticipat,cu stimă!
persoana care a stat 14 zile în carantina(covid), are concediu medical eliberat de medicul de familie, întrebarea este cine plăteste concediul medical(angajatorul sau fondul de asigurari de sanatate?????), si in ce proportie este platit concediul medical respectiv 75 sau 100 la suta??
Multumesc
O persoana a fost pensionată (militar) in 2002 odata cu restructurarea armatei, beneficiaza de pensie militară de serviciu, a primit si solde compensatorii, asa era legislatia atunci.
Dupa trecerea in rezerva și-a continuat activitatea in mediul privat si a acumulat 15 ani de vechime. De curand am aflat că poate beneficia de inca o pensie?
Stiam ca persoana respectivă poate trimite adeverintele la casa de pensii si i se poate recalcula pensia, nu ca poate benficia de înca o pensie platita de stat.
Întrebarea mea este daca acest lucru e posibil de a primi inca o pensie separat de cea militara de serviciu si care este baza legală?
multumesc anticipat