avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate DimitriP

Activitate DimitriP

Conform art.165,alin.1, pct b) din Legea 263/2010 la determinarea punctelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 01.04.2001 se utilizează salariile nete ( mă refer la perioada 1980-1990).
Întrebarea mea este ......... adeverința de venituri eliberată de angajator pentru perioada 1980-1990, în venitul net lunar realizat de angajat, trebuie inclus și alocația copiilor ????????
De exemplu respectivul realiza un venit net lunar 1870 lei dar pe stat figurează la total cu suma de 1870 + 670= 2540 ( 670 reprezentând alocația pentru 2 copii ). Mai menționez că este vorba de un angajat la o cooperativă meșteșugărească, unde era plătiyt în acord global.
Bună ziua,
locuiesc într-un oraș de provincie , speța este următoarea......
Niște persoane din asociația de proprietari unde locuiesc s-au ,,deșteptat,, peste noapte și vor să dăm societatea care se ocupă de distribuția apei reci pe motivul că ,,...conducta principală care traversează subsolul blocului (blocul are mai multe scări) și din care se alimentează în fiecare scară coloanele care merg la bucătării,băi ,nu este a noastră ( asociației de proprietari) ci a societății care distribuie apa rece.......Acuma eu din prevederile legii asociației de proprietari concluzionez că începând de la intrarea în subsolul blocului, după apometrul general de contorizare a apei reci (montat de societatea respectivă), tot ce este la subsolul blocului ,inclusiv conducta principală de alimentare cu apă rece a blocului, aparține și este în administrarea proprietarilor, adică părți comune.
Vă rog să ma lamuriți dacă am dreptate sau nu.Multumesc anticipat.
As dori si eu o lamurire ,daca se poate......speta arata cam asa...sot si sotie divortati de ani buni, bunuri comune un apartament. Din casatorie au rezultat doi copii. Nu au facut partajul. Intrebarea este.... poate fostul sot sa ii lase partea sa de apartament sotiei sau unuia dintre copii daca nu este facut partajul? Exista vreo alta solutie legală fara partaj?
o persoana a avut un avc minor. Medicul specialist a dat aviz de apt medical,in schimb medicul de medicina muncii a propus schimbarea locului de muncă (fară ore de noapte,fara sa stea in soare etc). La locul de muncă i sa comunicat de către angajator că nu exista posibilitatea schimbarea locului de muncă și că ii va desface CIM în baza art.61 lit c) din codul muncii. Ce solutii are angajatul?
O persoană care este pensionată anticipat parțială își inființează un PFA. Această persoană poate să presteze servicii în baza unor contracte cu alte societati sau persoane fizice?
Se poate vă rog să îmi precizați și baza legală.
Vă mulțumesc anticipat. Cu deosebită stimă
vă rog ,am și eu o speță.......persoană ,fostă angajată pe legea 1/2005 a cooperației, a iesit la pensie anticipată, pot s-o încadrez din nou cu convenție individuală sau c.i.m. tot în cadrul societății cooperatiste?
Multumesc anticipat,cu stimă!
Multumesc
A intrat in vigoare Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii?
Dacă da ,de la ce dată?
persoana care a stat 14 zile în carantina(covid), are concediu medical eliberat de medicul de familie, întrebarea este cine plăteste concediul medical(angajatorul sau fondul de asigurari de sanatate?????), si in ce proportie este platit concediul medical respectiv 75 sau 100 la suta??
Multumesc