avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Meseriasul

Activitate Meseriasul

Răspuns la discuția Plata CASS venituri din chirii
Si daca fiecare sot da o declararatie notariala cum ca renunta la veniturile din chirii pentru cate o jumatate de apartament, e posibil ca fiecare sa depuna declaratia unica pentru apartamentul pe care l-a inchiriat el?

george-neagu a scris:

Nu conteaza pe ce nume faceti contractul de inchiriere ci conteaza daca apartamentul e proprietate comuna sau nu. Daca ambele apartamente sunt proprietate comuna, venitul din inchiriere se cosidera egal impartit, fiecare sot va depune declaratia unica cu partea lui de venit, si vedeti daca astfel mai e cazul sa platiti si contributia la sanatate pe fiecare declaratie unica.

Buna ziua, daca am 2 apartamente si le inchiriez, iar la unul contractul de inchiriere este pe numele meu, iar la cel de-al doilea, pe numele sotiei, mai trebuie sa platesc CASS, daca veniturile nu depasesc 12 salarii minime brute pe niciunul dintre ele luate separat?
Buna seara, mi-am facut cont online pe CNPP si am descoperit ca un fost angajator nu a depus declaratiile nominale pentru perioada 2006-2008, ca atare imi lipseste perioada din stagiile lunare de cotizare. In ce fel imi este afectata viitoarea pensie (in carnetul de munca perioada respectiva este evidentiata ca fiind lucrata)? Cum pot remedia problema (firma respectiva este acum in faliment)?
Buna ziua,
As vrea sa fac o asigurare de viata, dar in oferta primita de la un consultant apare sintagma:
"Taxele sunt cele in vigoare la data emiterii prezentului document. NN Asigurari de Viata isi rezerva dreptul de a opera
modificari ulterioare asupra valorii acestora."
In ce masura este legala modificarea valorii taxelor dupa incheierea contractului?
In cazul in care se incheie contractul iar valoarea taxelor creste , poate fi atacat in instanta?

Va multumesc
Răspuns la discuția Raportare Revisal alta functie
Intrebarea este la ce ne expunem atat eu, cat si angajatorul. Daca nu pot fi retrogradat la un moment dat pe vechea functie, nu am niciun interes sa grabesc schimbarea starii de fapt.
Am fost promovat acum 6 luni , dar nu am semnat nimic, desi in Revisal au fost operate modificarile. La ce sunt expus eu din partea angajatorului ( ex. sa ma intoarca pe fosta functie) si la ce se expune angajatorul( ex. amenzi)?
Buna ziua,
Conform noii legi intrate ieri in vigoare?
Multumesc
Buna seara,

Socrul meu e nascut pe 5.07.1955 (61 ani 4 luni), a inceput serviciul in 1972 si a lucrat neintrerupt pana in ziua de astazi. In aceasta perioada are inclus si 1 an si 4 luni armata. De asemenea, are si 8 ani de grupa a II-a.
Intrebarea mea este: poate iesi definitiv la pensie?

Va multumesc
Buna seara,

HG 870 2009 Norme metodologice OUG 77 2009:
CAPITOLUL III
Obligaţiile organizatorilor de jocuri de noroc
Art. 74
p) să ţină în permanenţă la casieria sălii de joc şi să pună la dispoziţia jucătorilor caietul de reclamaţii şi sesizări, care va fi numerotat, şnuruit şi sigilat prin ştampilare de către organele teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în a căror rază teritorială se află sala de joc;

Deci, revin cu intrebarea: stie cineva daca mai este valabila obligativitatea acestui caiet?
In cazul in care raspunsul este afirmativ, care ar fi pasii de urmat in cazul unei reclamatii din partea unui consumator (notarea unei reclamatii in acest caiet) ?

Multumesc
Buna ziua,
Este adevarat ca nu mai este obligatorie existenta unui caiet de reclamatii si sugestii? Intr-un alt topic, un moderator spunea ca este optional. Va rog sa ma lamuriti cu privire la acest aspect.
Multumesc