avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate DoamnaIlenus

Activitate DoamnaIlenus

Buna ziua,

Am o prietena, cetatean filipinez (lucreaza in Romania, are permis de sedere, contract de munca) care doreste sa-si aduca baietelul de 9 ani in Romania. Dupa ce va face toate demersurile pentru a-i obtine permisul de sedere, doreste sa-l inscrie la scoala de stat. Cum poate face acest lucru? Care este procedura? Care este prevederea legala ce reglementeaza acest tip de situatie?
Pana acum am gasit doar prevederi legale pentru copii cetatenilor membrii ai unui stat UE.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Va multumesc frumos pentru raspuns. La OCPI, am facut cerere pentru identificarea numarului de carte funciara. Voi depune si cerere pentru extras de carte funciara pentru informare. Multumesc mult inca o data =D>
Buna ziua,

In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. De la cadastru, li s-a comunicat ca apartamentul are inscris in Registrul de Trasncriptiuni si Inscriptiuni doua sarcini (ipoteci) aferente unor imprumuturi bancare facute in 1995 si finalizate in 1998. Ne-am adresat bancii pentru a ne furniza un document pentru radierea ipotecilor. Cei de la banca nu ne dau acel document daca nu ducem un extras de carte funciara. Am facut cerere pentru a se verifica la cadastru daca apartamentul are carte funciara deschisa (desi, noi personal, nu am deschis carte funciara si nu stim daca exista pe vremuri un alt fel de evidenta pentru apartamente). In situatia in care nu exista cartea funciara si nu putem duce niciun extras la banca, care credeti ca ar fi solutia pentru a rezolva situatia cu banca? In perspectiva, mi se pare ca situatia are toate sansele sa dureze foarte mult pentru ca etapele par sa fie multe si anevoiase #-o:(:(
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o informatie: am facut o amenajare a unei parti dintr-un pod al unei locuinte din Bucuresti (unde sunt mai multi proprietari). Am solicitat un Certificat de Urbanism pentru intrare in legalitate acum doi ani, l-am prelungit anul trecut, dar mi-a expirat si acela pentru ca nu reusisem sa adun toate documentele, acordurile si avizele necesare. Acum le am, dar mi-a expirat Certificatul de Urbanism. Pot sa mai primesc un nou certificat pentru intrare in legalitate, tinand cont de faptul ca am auzit ca s-ar fi modificat reglementarile/legislatia in domeniu?
Va multumesc mult pentru amabilitate!
Buna ziua!

As dori sa stiu daca pot sa declar recurs la Bucuresti la o hotarare judecatoreasca data la Timisoara cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare?

Multumesc mult!
Va multumesc mult pentru raspuns! Va mai rog frumos sa-mi spuneti daca la pasul 2, trebuie sa mearga la Casa de Pensii militara sau la Casa de pensii sectoriala care tine de Casa de pensii unde angajatorii din ultimii 8 ani au depus contributiile?
Buna ziua!
Tatal meu este pensionar militar. Dupa iesirea la pensie a mai lucrat 8 ani in viata civila (cu contract de munca si taxe si impozite platite) si as dori sa stiu cum trebuie sa procedeze pentru a beneficia de pensie si pentru acesti 8 ani.
Va multumesc mult!
Ceea ce nu inteleg este de ce instanta nu a desemnat de la inceput un expert in evaluari proprietati imobiliare, atat timp cat eu am cerut, de la bun inceput sa mi se faca o expertiza pentru a stabili valoarea terenului, nu alte aspecte. Instanta a desemnat o persoana care nu avea competenta in aceasta arie si mi-a pus in vedere sa-l si platesc. Nu a fost oare greseala instantei?
Va rog mult sa ma ajute si pe mine cineva cu o informatie corecta: in cazul acestui teren agricol care face inca obiectul unui litigiu in instanta, cel care este trecut in acel precontract ca si cumparator, are dreptul sa-l exploateze pe perioada procesului. Adica poate sa-l lucreze si sa culeaga roadele lui atata timp cat instanta nu s-a pronuntat inca?
Multumesc mult!
Am discutat cu avocatul nostru care a contestat expertiza si a cerut o alta expertiza facuta de un evaluator proprietati imobiliare. Instanta a acceptat, dar ne-a solicitat, din nou, plata onorariului de expert de 600 ron. Noi am mai platit 600 ron la expertiza precedenta. Asa era normal sa se procedeze? Va multumesc frumos!