avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Codreanu

Activitate Cristina Codreanu

Doresc sa pun ipoteca pe 3 terenuri arabile extravilane pentru un imprumut . Este necesara procedura afisarii ofertei de vanzare in conditiile Legii 17 /2014 ?
Intr-adevar, in institutiile publice si in firmele private mari este mai importanta operativitatea decat legalitatea ! Sunt de acord ! Solutia pe care am gasit-o impreuna cu executorul judecatoresc este aceea de a porni execuaterea silita si de a face un raport de evaluare printr-un expert tehnic judiciar....oricum, institutia publica pe care o execut va face contestatie la executare si daca are motiv si daca nu....tot pe considerente de operativitate...si de dat bime la un eventual control al Curtii de Conturi....
raspunsul dumneavoastra este o non-solutie...
Am formulat o cerere de completare dispozitiv adresata Judecatoriei care a emis Sentinta in cauza. Instanta sesizata mi-a raspusn cu o Sentinta civila prin care s-a respins cererea de completare a dispozitivului si a admis exeptia tardivitatii, invocand in drept prev. art. 281 alin. 1 C.Pr.civ. Cu apel in 15 zile de la comunicare. MAi sunt inca in termen de apel. Cum pot sa ma apar mai departe ? Modul in care este formulat in prezent dispozitivul sentintei ma impiedica sa o pun in executare efectiv. Am observat acest lucru cand am mers la executor.
Răspuns la discuția SRL-ul ramane fara sediu social!
Oficiul Registrului Commertului de pe langa Tribunalul unde au fost inregistrate SRL-urile dumneavoastra se poate sesiza din oficiu si dispune dizolvarea acestor societati pentru motivul de a nu avea sediu social. Aceasat situatie presupune o actiune in instanta in care aveti timp sa va aparati si eventual sa aratati ca ati gasit un nou spatiu care corespunde ca sediu social. Altfel, SRL-urile se dizolva la cererea ORC, prin Rezolutie a Directorului ORC admisa de instanta, in cazul nostru Tribunal.
Cum pot sa obtin completarea unui dispozitiv a unei Sentinte civile din 22.03.2011 ?
Discuție Buna vecinatate
Am o latura a imobilului pe limita proprietatii cu vecinul meu din partea stanga si ramane un calcan inalt peste casa acestuia la care nu pot ajunge decat cu permisiunea acestuia. Doresc sa efectuez reparatii la calcan , am autorizatie de construire pentru reparatii exterioare la intre imobilul , insa vecinul nu imi da voie sa ajung la calcan. Am facut si o somatie in scris, recomandata cu confirmare de primire si nu am primit nici un raspuns. Care este parghia legala de a imi obliga vecinul sa imi permita sa ajung la calcan pentru a face reparatii ?
Ce fel de contabilitate este necesar sa tina o Asociatie infiintata conform OG 26 din 2000 si care sunt impozitele pe care aceasta trebuie sa le plateasca ?
Am cerut prin instanta- Tribunal / dizolvarea unui SRL si am formulat apel impotriva deciziei la Curtea de apel. Curtea de Apel mi-a anulat cererea de apel ca netimbrata la termenul din 10.10.2012. Ce cale mai am sa repun pe rol cererea ?

Un SRL cu asociat unc si administrator , cu obiect de activiatate Cod CAEN :6810 Cumpararea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii - doreste sa vanda un teren proprietatea sa catre o societat din germania si apoi sa inchida firma. Intrebarea mea este legata de vanzarea terenului : care sunt taxele care se platesc ? Stiu ca este impozitul pe profit de 16% si inca un impozit pe dividente de 16%- cum se poate , legal, sa plateasca numai 16% si apoi sa radieze prin Registrul comertului societatea ?