avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate vlad196938

Activitate vlad196938

Buna ziua ! Am doua apartamente in Botosani , Unul este construit in 1984 si celalalt in 1975 . Le-am asigurat si PAD si facultativ , dar am niste intrebari legate de expertiza seismica a acestora . Cat costa , cine trebuie sa o faca , cine plateste , exista o obligativitate sau fond al Primariei legat de acest subiect sau trebuie sa platesc eu ca si proprietar ? Va multumesc !
Va salut cu respect ! Pentru un beneficiar al legii 118/1990 , in plata , sunt o serie de gratuitati , printre care si cele referitoare la transport . Am transmis o intrebare catre STB Bucuresti , chiar daca nu locuiesc in Bucuresti , legata despre ce acte sunt necesare pentru eliberarea unui abonament gratuit pe reteaua metropolitana de transport . In raspunsul primit , in afara de actele necesare , este mentionata conditia de domiciliu stabil in Bucuresti-Ilfov .Este legala aceasta conditie , avand in vedere gratuitatea de transport pe toata tara ? Multumesc !
Buna ziua ! La Botosani , in municipiul resedinta de judet , Consiliul local a hotarat un regulament privind concesionarea locurilor publice pentru parcare . Se stabileste , printre altele , ca fiecare cetatean are dreptul sa ocupe un singur loc de parcare pe apartament . In cazul familiei mele , avem doua autoturisme la care platim concesiunile de peste 15 ani , in mod regulat si fara intarziere . Credeti ca limitarea la un singur loc/apartament ar fi abuziva ? Daca da , ce se poate face ? Multumesc !
Deci nu se deduce suma respectiva , ba mai mult , se aduna la total si dupa ce i-am platit tot la buget , mai platesc si impozit pe profit , nu ?
Cu respect , dar inspectorul meu de la ANAF zice ca asigurarile sociale , pentru pensii , sunt platite pe CNP si nu pot fi deduse .
Buna ziua ! Daca eu ca si intreprindere individuala pe prestari servicii instalatii , fara angajati , imi platesc asigurarile de sanatate si cele sociale , de ce acestea nu pot fi deductibile ? Doar le platesc tot la stat .
Revin aici cu niste amanunte legate de plata concediului medical si acordarea lui de catre medicul de familie si platit de casa de asigurari judeteana pentru cei cu PFA si Intreprindere individuala . Pentru aceste cazuri se face un nou contract de asigurare cu Casa de asigurari de sanatate , in afara de plata obligatorie a CASS, prin care se opteaza pentru o anumita suma asigurata de la salariul minim ,2230 lei pana la un maxim , parca 15600 lei . Pe baza acestui nou contract , valabil anual , cu plata sumei anuale , sau lunare , se beneficiaza de plata concediului medical pentru cazuri minore si urgente minore , iar pentru cazuri mai grave dupa un stagiu de 6 luni de plata .
Va multumesc .! Va mai intreb, in continuare, daca imi da concediul medical , unde trebuie sa-l prezint pentru plata . Va multumesc pentru amabilitate !
Deci nu exista aceasta situatie sau toti PFA si Intreprinderi individuale , au carte de munca , sau nu au ........
Buna ziua ! Sunt Intreprindere individuala pe prestari servicii , fara angajati si dupa confirmarea sotiei ca pacient pozitiv cu covid-19 , am fost obligat de DSP la izolare timp de 14 zile . Am trimis la Casa nationala de asigurari de sanatate un e-mail , in care intrebam daca am dreptul si cine ma plateste pe mine pentru perioada asta in care nu fac nimic , tinand cont ca sunt la zi cu plata taxelor inclusiv a asigurarilor de sanatate . Inca nu am primit raspuns dupa zece zile . Vreun sfat ceva ? Mentionez ca nu am si nici nu am avut vreun simptom de boala de orice fel . Va multumesc !