avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate Meina

Activitate Meina

Buna ziua. Lucrez cu norma intreaga la o firma si, pentru completarea veniturilor, m-am "prins" zilier la un supermarket. Mai exact, distribui pliante o zi pe saptamana. Banii pentru aceasta activitate sunt virati saptamanal intr-un cont bancar, nu inainte de a se opri impozitul pe venit. Ma intereseaza daca sunt obligata sa virez personal catre stat contributiile pentru CASS si CAS din moment ce aceste taxe sunt deja oprite din salariul de baza pe care-l realizez pentru norma intreaga.
Va multumesc.
In cazul unui proces de partaj, intr-adevar, cheltuielile sunt mari. Si nu multi stiu ca se poate beneficia de asistenta juridica gratuita ( www.avocatnet.ro/content/art... ).
Totodata, sistemul taxei judiciare de timbru a fost modificat substantial prin OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 392, din 29 iunie 2013 si intrata in vigoare la data publicarii, potrivit careia persoanele fizice pot beneficia de scutiri, reduceri, esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru, daca indeplinesc unele conditii.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Cele doua articole la care am facut referire au fost publicate pe site-ul avocat.net. Nu pot sa-ti dau informatii in ce priveste cota parte ce-o poate castiga sora ta prin partaj, dar macar te pot ajuta cu ceva informatii privind taxele...

Mult succes sorei tale. Viata e grea, iar legea, de multe ori, nedreapta.
Revin cu informatii pentru viitoarele persoane interesate: faptul ca a venit cu adeverinta cu venitul realizat mai mic decat minimul pe economie nu a contat in fata instantei. Pensia a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.
"Conform HG 977/2003 (modificata si completata de HG 1292/2007 si HG 1012/2009) si HG 978/2003 toate persoanele fizice cu domiciliul în România, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare radio si/sau TV, au obligaţia să plătească o taxă lunară pentru serviciul public de radiodifuziune si/sau o taxă lunară pentru serviciul public de televiziune.
Sunt scutite de plata taxei lunare pentru serviciul public de televiziune:... Abonaţii reţelelor de radioamplificare (numai pentru taxa radio);..."
Am citat din documentul care prevede obligativitatea taxelor radio/tv pentru a aduce in discutie taxa tv. Daca sunt abonata unei firme de difuzare a programelor tv, firma care plateste la randul ei o taxa lunara/abonat televiziunii nationale, de ce mai suntem obligati sa platim si noi aceasta taxa? Legea care prevede obligativitatea taxei radio/tv este din 2003, de atunci s-au schimbat multe in Romania.
I-am propus in 2008 sa-mi cedeze apartamentul si sa nu mai plateasca pensie alimentara, dar nu a fost de acord. Eu pot dovedi ca i-am dat acea sulta, avand declaratia de la notar prin care i-am platit sulta, in dec. 2011. Acei bani fie i-a depus intr-o banca, fie i-a investit. El trebuie sa demonstreze ca nu-i mai are.
In ce priveste salariul net, el a depus adeverinta cu salariul brut, la care se adauga vechimea s.a. Ca sa nu mai spun ca fratele sau a facut modificari in cartea de munca in data de 2 oct iar adeverinta i-a eliberat-o pe 3 oct.
Daca venitul "realizat" de el la jumatate de norma este mai mic decat venitul minim pe economie, el fiind perfect apt de munca, pensia de intretinere se calculeaza tot la venitul realizat? Exista in practica juridica vreun caz asemanator?
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: fostul sot a obtinut miscorarea pensiei alimentare, pe motiv ca e somer, situatie dovedita cu acte. Asta acum aprox. 2 ani. Salariul minim, intre timp a crescut, cum se stie, de la 700 leila 800 lei. Cum nu stiam daca s-a angajat pe undeva, am cerut recalcularea pensiei alimentare in functie de noul minim pe economie. A venit dl. cu adeverinta de venit; munceste cu juma' de norma la o firma X (apartinand fratelui sau) si realizeaza un venit brut de 480lei.
1) In aceste conditii, pensia alimentara a minorelor se va stabili in functie de venitul realizat de el?
2) Daca eu i-am dat lui, cu titlu de sulta, 46.000 lei, acea suma poate fi luata in calcul ca fiind sursa de venit?(depozitati intr-o banca, la acea suma poate obtine undeva la 300lei/luna dobanda).
Va multumesc.
In fiecare IML, din cate cunosc eu, exista cel putin doi dr. Deci, mama lui nu are cum sa fie singura care va poate intocmi un certificat medico-legal. Un astfel de certificat mi-a fost de folos la divort, cand a trebuit sa dovedesc ca fostul sot era violent. Plangere la politie nu i-am facut niciodata. In certificatul medico-legal sunt consemnate toate leziunile, inclusiv vanataile. De preferat a se merge la IML cel tarziu a 2-a zi, pentru ca vanataile sa fie perfect vizibile, nu vindecate sau in curs de vindecare. pentru a dovedi ca banii de la botez i-a investit in achizitionarea unui calculator performant este bine sa va faceti copii de pe certificatul de botez si factura de achizitionare a calculatorului, data achizitiei fiind la scurt timp dupa botez. Un avocat va poate invata mai multe cu privire la dovezile ce le puteti strange, atata timp cat mai locuiti in casa tatalui copilului. Odata plecata din casa, nu veti mai avea acces pentru eventuale probe.
pentru a ridica alocatia de stat a primului copil este suficient sa mergeti la Directia Muncii si, cu o cerere si-un cont cont deschis la o banca, alocatia copilului va fi depusa in acel cont.
P.S. nu uitati cartea de identitate si certificatul de nastere al copilului(copie si original)
Buna ziua. Am o prietena care se confrunta cu urmatoarea situatie: in urma cu aprox. 11 ani a rezultat un copil din relatia ei cu un cetatean italian. copilul este nascut in italia, dar are si certificat de nastere romanesc. Copilul (fata) este crescut de mama si vizitat saptamanal de tata. Custodia este comuna. Mama vrea sa vina definitiv in Romania dar tatal nu este de acord.
Intrebare: 1. Care sunt consecintele plecarii ei definitive din Italia fara voia tatalui. O poate acuza de rapire? Statul Italian se implica in cazul unui proces?
2. Poate obtine in Romania custodia totala a copilului?
Tatal copiilor mei nu i-a cautat de un an si jumatate. In acest timp nu a dat un telefon, nici macar de ziua lor de nastere. Cum crezi ca ar reactiona copilul daca maine s-ar trezi cu el la usa, avand in vedere ca acum au peste 10 ani si pot discerne singuri?? Sa-ti spun eu: un NU raspicat! Copiii mai au si alte nevoi, care nu sunt compensate de pensia alimentara, si aia micsorata "din prea multa dragoste" de acel "tata".
Sa revenim la subiect, intotdeauna le-am spus ca daca nu vor sa mearga la el nu ii poate obliga nimeni. Sau ca daca merg la el si acesta se poarta urat cu ele (copiii sunt fete) sa ma sune si vin sa le iau imediat. Acest lucru le-a dat oarecare incredere ca voi veghea asupra lor chiar si de la distanta. Sfatul meu, neprofesional, este sa iei legatura cu cineva de la protectia copilului, care sa fie prezent in casa in momentul in care tatal fetei vine sa-si exercite dreptul de tata prin forta. Acest lucru iti va fi de folos la un viitor proces in care vei cere ca vizitele tatalui sa se efectueze exclusiv la domiciliul unde locuieste copilul, in prezenta mamei sau a altei persoane de care copilul este atasat psihic si moral.