avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate ionelamunteanu

Activitate ionelamunteanu

Buna ziua, aș dori să întreb dacă auditorul intern poate fi implicat în activitățile implicate de proiectele care se derulează în cadrul PNRR- programul național de redresare și reziliență?
Conform Articolul 507 Mutarea din OUG 57/2019 Codul Administrativ,
Mutarea definitivă poate avea loc pe o funcţie publică vacantă de acelaşi nivel, cu respectarea categoriei, clasei şi gradului profesional al funcţionarului public sau într-o funcţie publică vacantă de nivel inferior. Funcţionarul public trebuie să îndeplinească condiţiile de studii, condiţiile de vechime şi condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice în care urmează să fie mutat.
Poate fi aplicata aceasta prevedere in cazul functionarului public angajat pe functie publică de auditor intern prin mutare definitivă pe un post din cadrul compartimentului achizitii?
In cazul unui contract de lucrari încheiat pe legea 98/2016, poate fi emisă factura după data expirarii contractului? Precizez că facura este aferentă/corespunde cu lucrarea executată, receptia s a facut in termenul de valabilitate al contractului, insa doar factura a fost emisa dupa expirarea termenului de valabilitate al contractului.
Auditorul intern dintr o institutie publica poate sa fie numit membru in comisia de cercetare disciplinara in cadrul institutiei?
se pot majora salariile in administratia publica locala incepand cu ianuarie 2020, conform legii 153/2017 si HG 935/2019?
MULTUMESC.
Buna ziua,as dori sa intreb ce suma ar trebui sa plateasca o persoana interesata de plata retroactiva a contributiei la pensii,reglementata de legea 186/2016 pentru perioada maxima legala (5 ani)?
Va multumesc!Mentionez ca persoana nu a mai cotizat la sistemul public de pensii .
BUNA ZIUA,INTREBAREA ESTE:
Personalul din institutiile si/sau autoritatile publice nominalizat in echipele de proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile beneficiaza de majorarea salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie, indemnizatiilor de incadrare cu pana la 50%???In legea 153/2017 art.16 alin.1 spunea ca :"Aceasta majorare se aplica proportional cu timpul efectiv alocat activitatilor pentru fiecare proiect si se acorda numai daca cheltuielile de personal sunt eligibile a fi rambursate din fonduri europene".Insa acum prin OUG 91/2017 nu mai precizeaza despre aceasta conditie de eligibilitate.?
Va multumesc pentru raspuns.Atunci, sa inteleg ca in mod normal si legal nu trebuia sa se incheie acel contract comercial si sa fie efectuate plati din bugetul local in baza acestui contract.Va precizez ca nu a fost vorba de licitatie publica avand in vedere faptul ca se acizitioneaza bunuri si servicii de la furnizorul respectiv iar acesta nu are cont in SEAP.iN PRIMUL RAND EL AR TREBUI SA SE INREGISTREZE in SEAP si abia apoi sa achizitionam de la el,nu?Sunt angajata pe functia de auditor public intern si acest aspect m a derutat putin in derularea misiunii de verificare pe care o desfasor.
Buna ziua,as dori sa stiu in ce conditii o autoritate contractanta (primarie) poate sa incheie un contract comercial de vanzare cumparare de marfuri cu un comerciant,In completare precizez ca inainte autoritatea a avut un contract de furnizare de produse pe oug 34/2006 care intre timp a fost abrogata de legea 98/2016 privind achiziile publice.As intreba:nu se impunea incheierea altui contract de furnizare pe legea noua ,CARE ar fi baza legala de incheiere a contractului comercial intre autoritate si comerciant!