avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate ottotavy

Activitate ottotavy

Mulțumesc pentru raspuns, am trimis un mail la DGASPC și aștept să văd dacă raspunde cineva de maine. O să și sun.
Neglijența bătrân bolnav care urlă toată noaptea de durere.

Cine este în măsura să intervină? Vecina de deasupra are în jur de 100 de ani și de anul trecut a rămas aproape imobilizată la pat. Se mai târăște prin casă dar foarte greu.

Tipă de durere toată noaptea când cade prin baie și bate în țevi și pereți.

Are rude care vin odată pe zi să îi dea mâncare și o ceartă când găsesc mizerie prin toată casa.

Bătrâna nu aude, nu este în toate mințile și plânge/urlă toată ziua și toată noaptea. Nu am mai dormit o noapte întreagă de aproape un an, ne-a inundat deja de câteva ori, nu are detector de gaze și mă tem să nu dea foc sau să arunce blocul în aer.
Multumesc pentru raspuns, asiguratorul a declarat masina dauna totala si sustine ca va deconta doar 75 la suta din valoarea masinii. Nu va deconta transportul pe platforma si nici devizul/constatarea de la service. Nu mi se pare corect deloc, avand in vedere ca sunt partea vatamata in acest eveniment. Ce pasi trebuie sa urmez ca sa nu raman cu atatea pagube? Si platforma si service si masina distrusa.
Multumesc!
Va salut,
Dupa un accident in urma caruia autoturismul meu nu se mai poate deplasa am chemat platforma pentru a il aduce la constatare si apoi la service.
Asiguratorul celui vinovat de accident imi va deconta transportul? Am o factura de 850 si una de 180 RON.
Multumesc!
Buna ziua,
In 2011 am deschis pe numele meu o II in vederea accesarii unor fonduri europene. Proiectul nu a trecut si am renuntat la idee.
Pe firma nu a existat nici un fel de document contabil, nu s-a incasat si nu s-a achitat nici macar un leu.
Practic, dupa ce am obtinut stampila am folosit-o doar in cadrul dezvoltarii proiectului, intreprinderea era un criteriu necesar la dosar. Nu am achizitionat nimic.
Proiectul nu a ajuns in faza finala deoarece mai aveam nevoie de un teren in proprietate de care nu am facut rost in timp util. Am putut sa iau doar in arenda.
Din 2012 de cand am renuntat la idee am uitat complet de aceasta intreprindere. In 2012 am facut o cerere de suspendare a activitatii.
Acum am primit o instiintare de la ANAF pentru plata unor contributii de 500 RON aferente anului 2012. Cred ca este vorba de CAS, inca am adresa de domiciliu la parinti si acolo am primit instiintarea.

Imi asum gresala de a uita de intreprindere si probabil sunt bun de plata, daca aveti alte sugestii, va rog sa imi spuneti.
Ce vreau sa stiu in primul rand e ce pot face acum pentru a evita si alte taxe ?
Ce pasi trebuie sa urmez sa inchid definitiv intreprinderea?

Mentionez ca din 2012 sunt angajat la privat si nu am mai avut absolut nici o legatura cu intreprinderea sau cu apicultura.
Proiectul era pentru masura 112- apicultura insa am renuntat la idee, nu am produs si nu am comercializat nimic.
Familiile de albine au ramas de atunci in proprietatea tatalui meu care se ocupa de ele si comertul se desfasoara pe PFA-ul lui.

Multumesc!
Discuție Malus asigurare
Buna ziua! Am facut un accident minor- schimbarea directiei de mers in urma carui am avariat o masina, am dat asigurarea soferului si am platit si o amenda contraventionala.
Dupa publicarea noii legislatii a asigurarilor ma voi incadra la o clasa malus mai scumpa? Sau nu se va aplica retroactiv?
Accidentul in data de 28 Iulie.
Multumesc.
Răspuns la discuția Inselatorie parc dezmembrari
Multumesc pentru sugestie, nu au eliberat nici un fel de document.
Va salut, am luat un compresor aer conditionat de la un parc de dezmembrari, nu a functionat corespunzator si l-am dus inapoi. La returnare, baiatul de acolo mi-a aratat o gaura in care sustine ca trebuia sa fie un surub. Mecanicul mi-a confirmat ca atunci cand a montat piesa, nu avea acel surub si a luat de la compresorul de pe masina si a montat cu surubul vechi. Mi s-a oprit o parte din banii dati in contul acelui surub.
Eu nu am vazut surubul cand am luat piesa si mi se pare aberant sa mi se opreasca 100 de lei pentru un surub care nici nu a existat. Nu am primit bon sau factura, in anuntul parcului de dezmembrari este mentionat ca ofera garantie 30 de zile dar nu ofera factura. Cum pot sa demonstrez ca nu datorez acesti bani si sa ii recuperez?
Multumesc, o zi buna.
Buna seara!

Ma puteti ajuta cu o parere?

In data de 14 am avut ultima zi lucrata la angajator,data stabilita de comun acord,in urma incheierii contractului cu acordul partilor.
Pe data de 15 s-au acordat niste vouchere pentru angajatii cu vechime mai mare de 6 luni.
Am aflat de la colegi ca s-a primit in magazin si un voucher cu numele meu,insa nu mi s-a spus nimic oficial.
Eu inainte de incetarea contractului am intrebat seful de magazin daca se dau ceva prime pe 15,si daca pot sa mai stau o zi,eventual in concediu,insa mi s-a spus ca nu.
As vrea sa stiu ce parere aveti, daca nu am dreptul la acel bonus pentru ca in ziua emiterii nu mai eram angajat,sau daca pot beneficia de el,pentru ca reprezinta un bonus pentru vechimea acumulata?

Va multumesc!

Sarbatori fericite!
Răspuns la discuția Contract de colaborare
Nu stiu exact cum functioneaza sistemul juridic,trebuie sa recunosc ca am o parere preconceputa negativa.
Apreciez faptul ca va alocati timp si nervi pentru a oferi sfaturi si informatii persoanelor care nu au experienta in acest domeniu.
Multumesc!