avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate dina999

Activitate dina999

Contribuabilii care trebuie să declare venituri în natură pot găsi preţurile medii ale produselor agricole şi pe site-ul Fiscului www.anaf.ro, la secţiunea „Asistenţă contribuabili”.
Răspuns la discuția recolonizare din Bulgaria
I) Cadrul Legal
Legea nr. 9 din 8 ianuarie 1998 privind compensatiile cetatenilor romani pentru bunurile trecute in proprietatea statului bulgar in urma aplicarii Tratatului dintre Romania si Bulgaria semnat la Craiova la 7 septembrie 1940 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 8 din 13 ianuarie 1998 si a intrat in vigoare la data de 12 martie 1998, la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.
TERMENUL DE DEPUNERE a dosarelor a fost de 18 luni de la data intrarii in vigoare a legii ulterior fiind prelungit de doua ori:
* pentru perioada de 12 luni (aprilie 2005 – aprilie 2006) conform Legii nr. 97/2005
* pentru o perioada de 18 luni (iulie 2006 – ianarie 2008) conform Legii nr. 348/2006.

Răspuns la discuția MASURI REPARATORII
Va recomand sa faceti o somatie scrisa, comunicata cu confirmare de primire, la care atasati o copie a Hotararii respective, catre comuna respectiva prin primar si solicitati sa se conformeze conform prevederilor si consecintelor hotararii respective si in functie de raspuns vedeti ce cale urmeaza: daca spun ca nu au bani, sunt obligati sa va puna la dispozitie, extrasele de cont si fdaca nimic nu merge apelati la un executor judecatoresc "neutru". Bafta!
E bine de stiut: legalizarea hotararii costa si ea : taxa judiciara la primaria Medgidia = 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei.
Succes!
Pentru a beneficia de fonduri europene, cel care a folosit terenul, trebuia sa faca dovada proprietatii sau a arendarii fiecarei parcele, pe termen de 10 ani, cu documente legale; in cazul arendei contractul trebuie inregistrat la primarie in termen de 15 zile de la data intocmirii acestuia, in caz contrar nu este valabil. Dintr-o experienta asemanatoare, am descoperit ca arendasii incheie contracte in fals, cu complicitatea primariilor si atunci se poate denunta falsul, uzul de fals - se cunosc destule situatii.
Ar fi indicat sa solicitati, totusi, sprijinul politiei locale, printr-o cerere scrisa si inregistrata (pastrati nr. de inregistrare) pentru tulburare de posesie si atunci veti vedea daca a existat vreo intelegere verbala sau nu si daca exista si martori.
Martori veti putea avea si dvs. opoi, daca ajungeti in instanta pentru tulburare de posesie.
Sunt de acord cu recomandarile facute de taur36, mai putin penultima: daca si-a permis sa tulbure posesia altcuiva, a facut-o la risc si nu aveti nici-o obligatie sa-i despagubiti cheltuielile, poate doar sa-l obligati sa va refaca terenul, pentru ca, de regula, arenfdasii folosesc terenurile pentru doua recolte si mai nou, este foarte avantajoasa cultura rapitei - se vinde foarte bine la export dar distruge cel mai mult terenul, iar refacerea lui costa f.mult.
Succes!
Răspuns la discuția suspendare art.155 indice1
Potrivit art. 155 indice 1 Cod procedura civila: alin. 1: „Când constata ca desfasurarea normala a procesului este împiedicata din vina partii reclamante, prin neîndeplinirea obligatiilor prevazute de lege ori stabilite în cursul judecatii, instanta poate suspenda judecata, aratând în încheiere care anume obligatii nu au fost respectate.”În conformitate cu dispozitiile art. 244 indice 1 Cod procedura civila, asupra suspendarii judecarii procesului instanta se pronunta prin încheiere care poate fi atacata cu recurs în mod separat. Recursul se poate declara cât timp dureaza suspendarea cursului judecarii procesului".
Veti putea, deasemenea, sa solicitati Directiei Publice Jud. de Evidenta a Persoanelor, date referitoare la domiciliile si resedintele acordate pentru parati pe baza unei cereri si contra unei taxe prestabilite ( exista si taxe corespunzatoare si regimului de urgenta), justificand, pe baza citatiei: dosarul cauzei, calitatea de reclamant, dar si de parati a persoanelor pentru care solicitati acele date. Serviciul de evidenta a persoanelor va face comunicarea direct instantei de judecata.
Succes!
Pornind de la necesitatea interventiei Ministerului Invatamantului, ma tem ca exista riscul sa fie interzise si unele povesti ale copilariei, in care, rasareau peste noapte castele, sau, folosind bagheta magica, apareau instantaneu, poduri peste ape, evident, fara autorizatie de constructie.
Răspuns la discuția CONCLUZII SCRISE
Doamna, domnule, avocati,
Va multumesc amandorura, pentru aceste precizari; m-am folosit de ele, pentru ca, intradevar, in sala de judecata nu am reusit, intru-totul, sa-mi sustin cauza si atunci, am depus in termen concluzii scrise si acum astept pronuntarea. S-a dat deja o amanarea in vederea pronuntarii si, desigur, am emotii.
La multi ani!
Incerc si nu cred ca ma descurc tocmai bine, de aceea apelez la dvs. si solicit ajutor.
Ma reprezint singura intr-un proces cu autoritatile, s-a dat termen pentru pronuntare, dar mi s-au cerut concluzii scrise, pe care trebuie sa le depun inainte de data pronuntarii. Sunt putin derutata, pentru ca am depus inscrisuri, care au fost acceptate, am depus intampinari la exceptii, precizari scrise, care, deasemenea, au fost acceptate, au fost dezbateri, si nu stiu cum sa mai concep si concluziile scrise cerute de instanta. Daca exista un model tip, sau ma puteti indruma in vreun fel, va multumesc.
Răspuns la discuția LA MULTI ANI !
La multi ani Avocatnet si forumistilor!
La multi ani! Este urarea cea mai frumoasa, pe care o poti adresa tuturor.
Ne bucurum de fiecare zi traita, dar de fiecare an?
Astept cu nerabdare fiecare an nou sa pot spune: "La multi ani!"