avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate camelia_g

Activitate camelia_g

Buna ziua,

Considerati ca m-ar dezavantaja lipsa unui CF individual la o parcare subterana? Promisiunea de V/C (de la dezvoltator) suna cam asa:

"Partile convin ca in ceea ce priveste locul / locurile de parcare Promitentul-Vanzator va transmite Promitentului-Cumparator dreptul de proprietate asupra unei unitati individuale cu destinatie de loc de parcare inscrisa intr-un CF individual; in situatia in care la apartamentarea blocului nu va fi posibila inscrierea locului de parcare antecontractat intr-un CF individual, in contul locului de parcare, Promitentul Vanzator va transmite Promitentului Cumparator dreptul de proprietate asupra unei/ unor cote indivize din zona de parcari a ansamblului rezidential, cu transmiterea concomitenta a dreptului de a folosi in mod exclusiv si perpetuu locul de parcare cu nr. _____ identificat in schita care se constituie Anexa ___ la prezenta Promisiune, localizat in incinta zonei de parcari aferente ansamblului rezidential. Prezenta clauza va produce efectul unui acord pentru incheierea/ratificarea unei conventii de partaj de folosinta in sensul celor de mai sus, fiind convenit ca restul locurilor de parcare vor ramane in folosinta si la dispozitia exclusiva a celor care vor deține folosința exclusivă asupra acestora."

M-ar interesa sa stiu daca poate fi un dezavantaj atat pentru dreptul real de proprietate cat si la o eventuala vanzare in viiitor
ma intereseaza atat televiziune cat si internet. nu avem dreptul sa punem antene pe fatada blocului, conform regulamentului intern. Si [D] ofera 10 Gbps prin fibra optica. Deci doar fibra optica ma intereseaza.
Sunt consumator captiv?
Buna ziua,
De curand am devenit proprietar al unui apartament intr-un bloc nou, in care infrastructura de internet si TV a fost realizata de catre [T] in baza unui acord cu dezvoltatorul. La semnarea contractului am primit o clauza in care "ma oblig sa iau la cunostinta" aceasta situatie si mi se ofera libertatea de a opta pentru orice alt furnizor dar numai daca acel furnizor va utiliza infrastructura existenta.
De aici a urmat un ping-pong intre mine, [T] si [D](dorinta mea fiind sa ma abonez la [D]). [T] declara ca permite accesul [D], dar in baza unui acord de partajare, insa [D] nu pare foarte interesat de un asemenea acord deoarece nu este rentabil.
Sunt eu captiv in acest caz la [T]? deoarece nu reusesc sa ma abonez la alta retea..
Da-ti-mi va rog frumos un sfat.
Intrucat mai mult de jumatate din locatari au semnat contractul de vanzare-cumparare si odata cu acesta aderarea la Asociatia de Proprietari, consider ca aceasta este constituita.

trandafir2 a scris:

Cel putin la nivel teoretic, momentul pentru receptie este depasit de momentul constituirii asociatiei de proprietari, deci... fara sa stim care este situatia in concret,...nu prea putem sa opinam.

problema parte comună
Peste cateva zile am planificata receptia pentru un apartament intr-un bloc nou, si deja am observat ca este inundatie in apartament din cauza unei colmatari si refulari. Din pacate sunt la etajul 1 iar coloana de canalizare are coturi chiar sub mine (intre mine si spatiile comerciale de la parter), deci e ca si cum as fi la parter.
Ce as putea sa fac sa ma asigur ca sistemul de canalizare este ok proiectat si executat? Apartamentul l-am achitat deja, insa nu am semnat contractul. Sa scriu asociatiei de proprietari? As vrea sa nu fac receptia cu mahnire, fiindu-mi teama mereu de o posibila inundatie :( Apartamentul il vreau, insa nu stiu ce ar trebui sa fac in asa fel incat sa verific daca totul e ok.


ynocentta a scris:

Receptia se face intre dezvoltator/constructor si reprezentantul asociatiei de proprietari,cu incheierea de proces verbal de predare primire


Mi se pare perfect logic, si am tot cautat in legislatie o mentiune in acest sens, dar nu am gasit niciunde. Stii cumva unde anume este mentionat acest lucru? (lege, articol..)
Mi se pare perfect logic, si am tot cautat in legislatie o mentiune in acest sens, dar nu am gasit niciunde. Stii cumva unde anume este mentionat acest lucru? (lege, articol..)
Daca Asociatia de proprietari deja exista (fiind deja constituita, deoarece este un bloc din cadrul unui complex rezidential cu mai multe blocuri) nu ar trebui implicata? Nu stiu cum e legislatia, dar mie mi s-ar parea ok sa fie implicata, mai ales tinand cont ca pot fi vicii ascunse pe care dezvoltatorul(vanzatorul) le poate baga "sub pres".
Cine face recepția părților comune pentru un bloc nou?
Bună ziua,
La un antecontract pentru un apartament (într-un bloc în construcție) plătesc avans de 100% la antecontract, preț în euro(echivalent în lei) la cursul din ziua antecontractului.
Întrebare: după ce apartamentul este gata și finisat, la semnarea contractului de vânzare-cumpărare... mai trebuie să se facă o factură de reglare pentru diferența variației de curs valutar apărută între timp?
Personal eu cred că în mod normal nu ar mai trebui să plătesc nimic, din moment ce am dat avans de 100%, dar vreau să mă asigur că nu mă înșel.