avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Discutati la notariat aceste aspecte. Dvs unde aveti domiciliul?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va fi suficienta doar recunoasterea fostului sot caci este in joc filiatia unui copil si instantele nu accepta atat de usor.

Sunt instante care in completarea recunoasterii fostului sot cer un test de paternitate in clinici private (mai rapid si mai ieftin), plus un martor care sa ateste ca fosti soti nu mai convietuiau la data conceptiei copilului.

Altele - cele mai multe - nu vor decat strict test ADN cu 3 persoane la INML. Genotiparea se face tata- mama- copil sau pretins tata (dvs) -mama si copil, costul fiind de 2.700 lei.

E bine sa mergeti cu avocat caci este important pt copilul dvs ca actiunea sa fie formulata corect ca apoi dati de alte probleme (cum a fost si acum cazul). Onorariile sunt negociabile si se pot plati si in rate, eu sunt convinsa ca veti gasi persoana potrivita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbati regimul matrimonial comun in cel al separatiei de bunuri.
Notarul nu are competenta sa incheie un acord parental decat cu ocazia desfacerii casatoriei, ceea ce niu e cazul la dvs.
Nu se poate face dovada unui fapt negativ. Va da o declaratie notariala pe propria raspundere si va depune astfel dosarul de bursa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptul de a fi ascultat in toate demersurile care il privesc insa nu se va putea opune acestui test fiind vorba despre a i stabili cu adevarat filiatia corecta.

Doar de a pretinde daune ulterior, daca demersul se dovedeste a fi abuziv si ii provoaca traume.
Lasati vorbele si barfele si urmariti interesul copilui: ii este bine cu tatal? Este ingrijit, spalat, are rezulate bune la scoala? Luati legatura cu inavatatoarea si verificati aceste aspecte. Are locuinta adecvata? Nu are, sesizati Protectia Copilului. Are medic de familie? I se urmareste starea de sanatate? Luati legatura si verificati.

Ambii parinti sunteti responsabili de buna crestere, ingrijire si educare a copilui, avand inclusiv obligatia de intretinere a lui prin plata unei pensii de intretinere care nu trebuie sa fie in bani, ci poate fi si in natura. de ex rechizite, ghiozdan, carti, auxiliare, incaltaminte, hainute ca tot a inceput scoala. Ati platit aceste cheltuieli? sau vb doar de cine incaseaza alocatia?

In caz de neintelegeri intre parinti sesizati evident instanta, faceti probe unde ii este copilului mai bine sa stea, alaturi de cine sa creasca si va decide judecatorul. In niciun caz la bunici si nu la parinti.
Da poate introduce actiune in tagada paternitatii in temeiul art 429 Cciv. Testul va fi facut cu toti 3- mama , tata si copil.
Va interesati in Cipru