avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii au fost dati in mana sau prin transfer bancar? Ce s a mentionat la transfer? S a facut vreun act notarial?

Banuiesc ca erati casatorita la data primirii banilor si achizitionarii autoturismului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da se poate muta, cel putin mama are liberatte de deplasare. Daca nu sunteti de acird cu mutarea copilului, inclusiv scoala, prieteni, medic de familie sporturi etc, puteti solicita prin instanta stabilirea locuintei la dvs.

Daca va ramane la domiciliul mamei, atunci veti ajusta cumva programul de vizitare, cu toate neplacerile inerente legate de drumuri, costuri, timp etc. Probabil veti prelungi nr de zile. Daca nu exista intelegere, tot prin instanta veti reglementa si aceste aspecte,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de diagnosticul tau, de tratamentul urmat, de starea ta emotionala, daca ai o locuinta si un loc de munca se pot aprecia sansele de a lua copila, insa trebuie discutat cu un avocat in privat si cu toate informatiile pe masa ca sa te poata ajuta concret si nu doar o parere generala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regula legislativa este plata in natura, cu titlu de exceptie - daca nu se executa in natura - se poate face in bani.

Daca deja aveti hotararea de plata in bani, nu veti putea sa faceti plata in natura decat daca se modifica hotararea initiala sau un eventual acord notarial. Se poate dispune partial in bani si partial in natura.

Insa ca sa se dispuna in natura este nevoie de o relatie foarte apropiata cu minorul, dar mai ales cu mama care trebuie sa va aduca la cunostinta nevoile (alimentare, haine, rechizite, costuri cu activitati sportive, cursuri extracurriculare, excursii, costuri medicale etc). ca sa nu cumparati ambii aceleasi lucruri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suplinirea prin instanta a acordului tatalui, proband ca este in interesul minorei stabilirea locuintei in alt oras si inscrierea acolo la cursuri scolare care sunt de altfel obligatorii, cu ajustarea programului de vizita pt tata.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se apreciaza atat raportat la venitul parintelui cat si la nevoile copilului, procentul prevazut in lege fiind cel maxim, Insa una e 1/4 dim venitul minim pe economie si alta este 1/4 din venitul unui milionar.

Pe de alta parte, copilul are dreptul la cele mai bune conditii de crestere, de invatatura pe care parintii i le pot oferi, deci cumva trebuie avut in vedere ca niste conditii poate asigura un parinte cu venit minim si alte conditii unul care realizeaza venituri de milioane.

Cumva trebuie acordat copilului dreptul de a urma scoli bune, sporturi mai costisitoare de ex
Nu, in cazul in care promoveaza examenul are drept de practica si va putea profesa ca avocat stagiar, realizand venituri.

De asemenea, auditorii de justiţie beneficiază de o bursă având caracterul unei indemnizaţii lunare corespunzătoare funcţiei de judecător stagiar şi procuror stagiar, în raport cu vechimea pe care o au ca auditori.

Nici baroul, nici INM nu fac parte din institutiile de invatamant care sa justifice plata unei pensii de intretinere.
Decizia de a monta camere de supraveghere apartine Adunarii generale a proprietarilor si se ia cu votul majoritatii, conform legii. Tot astfel se decide si cine are acces la imagini, procedura de stocare, vizualizare, cu protejarea datelor de identificare si a imaginii (GDPR) etc.

Instalarea camerelor de supraveghere în spații publice sau private este reglementată de Legea nr. 333/2003 privind pază obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și de Decizia nr. 52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal, prin utilizarea mijloacelor de supravegherea video.”, se arată în lege.

Cat despre un eventual contract, alegerea firmei care monteaza si a costului aferent se face tot de catre adunarea generala in urma analizarii mai multor oferte selectate.

Acces la actele asociatiei - indiferent care ar fi ele - se face printr-o cerere scrisa adresata reprezentantului legal (presedinte), conform procedurii din Lg 196/2018.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De principiu dvs da, desi discutia nu este simpla si nu poate fi rezumata intr un raspuns din forum,

Pentru ceilalti frati e mai dificil., daca nu au declaratie expresa de acceptare sau acte de acceptare tacita.

Trebuie formulata actiune in instanta de anulare a certificatului de mostenitor. Cautati si discutati cu avocat din localitatea dvs detaliile si solutiile concrete, costuri, acte necesare etc,
Se va face ancheta sociala la adresa declarata a tatalui si se vor verifica conditiile, urmand ca instanta sa decida tinand seama de tot ansamblul probator, prin prisma interesului copiilor.

Ca si regula, daca locuinta nu este absolut insalubra, fara minime dotari, se va permite deplsarea copiilor, urmand ca eventuale probleme ulterioare sa fie solutionate - daca apar - de institutiile competemte (protectia copilului, instanta de tutela care sa modifice programul daca pericliteaza interesul si sanatatea copiilor).