avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Copilul merge la parintele care a formulat cererea de inapoiere. Ulterior pe teritoriul statului de resedinta al minorului se vor stabili toate aspectele legate de autoritatea parinteasca, locuinta, drepturi de vizitare si pensie de intretinere.
Pentru sporul de valoare adus prin investitiile facute imobilului altei persoane va trebui sa le pretindeti de la acea persoana, Discutia e lunga pe acest aspect,

In rest dvs ca soti nu aveti bunuri comune decat datorii comune. Cum ele au fost facute pt nevoile casatoriei vor trebui impartite cumva egal. insa - asa cum v-a invederat si colega anterior - pentru a prelua credite trebuie acordul bancii si eventual si alti giranti, in functie de sumele datorate si de veniturile dvs,
Hotararea in ceea ce priveste programul de vizitare este executoriu provizoriu de drept in baza art 448 Cpc imediat de la pronuntare, fara a trebui sa mai treaca termenul de apel.

Scoateti un exemplar legalizat cat mai urgent si contactati un executor judecatoresc.

Faceti un memoriu si la protectia coopilului.

Faceti si plangere scrisa la politie pt infractiunea de la art 379 C pen - Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Aratati articolele mentionate de mine atat instantei, cat si avocatului si organelor de politie si spuneti le sa mai deschida codurile.

Luptati acum pt copilul dvs pt ca timpul trece in defavoarea lui si a dvs.
Aveti posibilitatea ca in baza actului notarial caruia i a fost conferit prin lege putere executorie sa va recuperati banii din pensie pe 3 ani anteriori formularii cererii catre executorul judecatoresc.

Nu dvs tb sa dovediti neplata ci tatal sa dovedeasca plata ca sa nu fie executat silit.

Daca suma nu reprezinta 1/6 din venitul sau net (avand in vedere ca mai exista 1 minor in intretinere) tot tatal este cel care trebuie sa se adreseze instantei de judecta, micsorarea operand de la data introducerii cererii (daca va fi cazul binenteles).
Nu vad ca divortul sa influenteze acest stimulent care este un drept al parintelui reintors la munca, indiferent ca este sau nu casatorit. Numai ca banii ar trebui sa fie inclusi in calculului venitului in raport de care se calculeaza pensia.
De cerut va putea sa ceara caci legea prezuma o cota de contributie egala a sotilor la dobandirea bunurilor. Numai ca vorbim de o prezumtie relativa care se poate foarte usor rasturna prin proba contrara. Asta inseamna ca dvs in cadrul partajului veti putea solicita si obtine o cota majorata din bunul imobil, avand in vedere ca faceti dovada unei contributii mai insemnate la dobandirea acestuia.

Partajul il puteti initia daca va doriti asta, doamna urmand a fi citata la domiciliul cu care figureaza in cartea de identitate si numindu-i se un curator care sa ii reprezinte interesele.

Luati legatura cu un avocat care sa va explice toate mecanismele si sa va detalieze costurile unui astfel de demers spre a putea lua o decizie deplin informat.
Autoritate exclusiva doar daca tatal pune in pericol grav dezvoltarea copilului (abuzuri fizice si verbale de ex) sau daca este o persoana violenta, consumatoare de droguri, dependenta de alcool, etc.

Obligatia de intretinere subzista raportat la nivelul venitului mimim pe economie.
Cu ajutorul unui executor judecatoresc, de principiu in 3 ani de la ramanerea definitiva a sentintei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
El nu e in stare sa aiba grija de propria sanatate si vreti sa aiba grija de un bebelus de 8 luni?

Veti lua singura decizia in legatura cu viitorul acestei relatii si cat doriti sa o mai pastrati data fiind implicarea minima spre zero in cheltuielile de crestere ale copilului si in sustinerea dvs ca mama. Cert este ca nu vi se va lua copilul sub nicio forma, data fiind varsta si lipsa de implicare si responsabilitate a tatalui.
Răspuns la discuția Recuperare mostenire
Interesati va la primaria din localitate despre acel teren si vedeti daca puteti obtine si un extras de carte funciara pentru informare. In functie de ce aflati veti decide si pasii de urmat. Pentru a intra in posesia acelui teren intr adevar trebuie a fi dezbatute cele 2 succesuni anterioare.