avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Angajatul dvs ar tb sa plateasca de buna voie pensia de intretinere, daca nu o face veti primi adresa de infiintare a popririi de la executor si veti opri suma de bani cuvenita.

Cumva de la executor este venita hotararea? Caci in mod normal nu ar avea de ce sa va fie comunicata.
Este normal sa incercati purtarea de discutii in primul rand cu tatal caruia sa ii explicati ca sunteti singurii in masura sa decideti pentru copilul dvs si ca bunica paterna doar supravegheaza minorul, neavand drept de decizie.

Insa daca relatiile sunt tensionate si nu prea ajungeti la un numitor comun (de regula asa se intampla cand despartirea este recenta). aveti la dispozitie calea legala si anume actiunea de divort cu capat de cerere stabilire locuinta la dvs si pe calea ordonantei stabilrea locuintei sau daca nu stabilirea provizorie a unui program de vizitare care sa va permita mentinerea relatiilor cu minorul.

Hotararea pronuntata pe calea ordonantei va fi una executorie, ce va putea fi pusa chiar in executare silita si nu veti astepta timp indelungat cat dureaza solutionarea divortului spre a va putea vedea sau lua copilul la dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine sa trimiteti la dosar o intampinare la actiunea doamnei prin care sa solicitati sa i se admita actiuna, aratand ca nu este copilul dvs si ca doar prin prezumtia legii ati fost trecut in certificat.

Totodata, avand in vedere pozitia dvs de recunoastere a pretentiilor solicitati instantei sa nu fiti obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Răspuns la discuția Partaj Firma Suspendata Temporar
Societatea este perrsoana juridica distincta, cu patrimoniu propriu, cu drepturi si obligatii distincte de persoana asociatilor.

Ceea ce s-ar putea imparti in eventualitatea unui partaj ar putea fi partile sociale, insa in cazul dvs nu este cazul caci este vorba despre o societate infiintata inainte de data casatoriei, prin urmare partile sociale va apartin in totalitate.

Singurele discutii ar putea interveni pe dividendele incasate (daca ele vor exista).
Răspuns la discuția Partaj copii și divorț
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se afla in dificultate poate solicita un avocat din oficiu la baroul din localitatea unde locuieste.

De asemenea poate apela la asociatii/fundatii care sprijina astfel de cazuri, inclusiv prin asistenta juridica.

Pe un forum public e greu de dat o solutie atat atimp cat nu cunoastem exact situatia de fapt.

Cand vorbiti de exclusivitate va referiti probabil la autoritatea parinteasca exclusiva, care este permisa prin lege insa nu este regula (regula este autoritatea comuna). Ca sa ne aflam in situatia de exceptie atunci celalat parinte trebue sa fie ori o persoana consumatoare (alcool, droguri), ori o persoana condamnata penal pentru fapte f grave, ori o persoana abuziva la adresa minorilor sai (fizic, psihic etc),.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decaderea din drepturi este o institutie, autoritatea parinteasca exclusiva este o alta.In esenta,

Daca nu doriti sa fiti implicat in viata copilului dvs sunteti liber sa nu o faceti, mama fiind cea care va exercita singura autoritatea parinteasca.

Insa fie decazut, fie ca mama este singura implicata, in sarcina dvs ramane obligatia de a va intretine copilul, ceea ce inseamna ca daca nu participati voluntar prin plata unei pensii de intretinere. veti putea fi executat silit, in anumite conditii fapta fiind infractiune,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vine adresa din partea instantei.
Dvs nimic in afara de a apela la executor. Este treaba acestuia sa identifice bunuri, conturi bancare, imobile.

Daca in tara nu are niciun bun/venit, incercati executarea in statul unde lucreaza, luand legatura in acest sens cu ministerul justitiei.
Nu se mai iau in considerare acte/solicitari depuse dupa ce instanta ramane in pronuntare si asta deorece ele trebuie puse in discutia contradictorie a partilor si la randul lui judecatorul sa poata aprecia asupra pertinentei si utilitatii lor.

Adica nu inseamna ca daca ati depus ceva dupa momentul pronuntarii judecatorul le va lua in considerare, partea opusa fiind in drept sa atace o hotarare bazata pe acte pe care nu le a cunoscut, de exemplu, pentru incalcarea flagranta a dreptului la aparare.

In situatia descrisa de dvs cauza ar fi trebuit repusa pe rol si discutata prescriptia. Aveti la dispozitie calea de atac spre a verifica intervenirea prescriptiei.
Obligatoriu este daca aveti de invocat exceptii si de facut aparari.

In rest, puteti alege sa ignorati cererea, insa nu veti mai putea face aparari si depune acte, daca nu este depus in termen raspunsul.