avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Răspuns la discuția Anulare partaj voluntar
E mult mai cpmplicat decat credeti si necesita studierea aprofundata a situatiei si a actelor incheiate, Nu tot ce cititi pe net se poate aplica in situatia dvs. Va sfatuiesc sa consultati un avocat care sa va ofere o opinie juridica clara, dupa discutii aplicate si intelegerea intregii situatii. Sa va estimeze sansele de castig si valoarea cheltuielilor care nu sunt unele de neglijat.
Doar in baza unui titlu executoriu european.
Interogatoriul nu este necesar intr un dosar de genul celui avit de dvs, caci el este despre fapte personale. In situatia dvs adeverinta de venit este suficienta. Mai ales daca partea adversa nu formuleaza vreo intampinare in care sa se opuna si sa probeze nevoile concrete ale copilului.

ContSters289190 a scris:

Va rog foarte mult domnilor avocati sau colegilor de suferinta care au trecut printr-un proces de reducere a pensiei alimentare cum as formula citeva intrebari la interogatoriu.Banuiesc ca nu poate sa fie de forma:esti de acord sa reduc pensia alimenatara?

Daca interogatoriul a fost incuviintat din oficiu, instanta va adresa intrebari partii.

alexandra5002 a scris:

Eu am avut primul termen în cadrul cereri de mărire pensie alimentară pentru unul din copii fiindcă a rămas doar unul, iar pentru celălalt nu mai plătește. Am fost întrebat de judecător dacă există o hotărâre în privința încetării plății pensiei către cel mare, dar am spus că nu si că doar a încetat să o plătească, stiind că este major. Pârâta nu a fost nici prezentă, nici reprezentată, iar la dosar nu există nici măcar o întâmpinare. S-a dat un alt termen, în vederea solicitări veniturilor ei de la angajator și de la ITM și în vederea interogatoriul, dar nu mi s-a pus în vedere formularea întrebărilor către acestea. Cine îi va adresa întrebări?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Neplata impozitului nu duce la nicio decadere din dreptul de proprietate. Duce la o eventula executare silita a debitelor fiscale, executare ce poate merge pana la scoaterea la licitatie a bunului imobil, insa e cale lunga pana acolo.
Daca copilul este recunoscut de tata, atunci orice decizie - inclusiv cea a schimbarii domiciliului - trebuie luata de comun acord.

Daca exista dezacord intre parinti, va decide instanta de tutela.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident ca nu, dvs aveti doar un mandat si nu un drept de proprietate pe suma existenta in acel cont.
In ceea ce priveste cheltuielile zilnice nu ar trebui sa fie o problema, insa mai mereu intervin si alte tipuri de cheltuieli - abonamente sportive, tabere, laptop, echipamente sportive, tablete, telefoane, meditatii etc si cumva trebuie estimate si cuprinse si aceste cheltuieli extra sa le spun.
Nu aveti alta varianta decat prin instanta, unde se poate prezenta sau nu.

Important este sa fie legal citat si procedura va continua.

Dvs trebuie insa sa probati motivele pentru care casatoria nu mai poate continua.

Copilul major al cuplului nu poate fi martor al niciuneia dintre parti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum sa renunte la drepturile parintesti asa pur si simplu ca doar nu vorbim de un obiect pe care sa il poti abandona pur si simplu.

Daca dovedeste dezinteres, neimplicare, atunci veti putea solicita instantei de tutela sa exercitati exclusiv autoritatea parinteasca asupra copilului, cu obligarea mamei la plata cheltuielilor de crestere si educare in procentul legal de 1/4 din veniturile realizate (daca e vorba despre 1 singur copil minor in intretinere).