avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate FlagellumDei

Activitate FlagellumDei

Buna Ziua. Eu si cu sotia mea ne-am despartit de curand. Avem un apartament, cumparat prin credit bancar in urma cu 12 ani, al carui proprietar suntem amandoi. Fosta mea sotie vrea sa-mi plateasca partea mea din imobil, dar nu stiu cum trebuie calculat, cat imi revine, avand in vedere, ca in decurs de 12 ani am platit deja impreuna o anumita suma catre banca. De expl. Apartamentul a costat 75 000 euro, am platit avans 15 000, iar banca ne-a imprumutat cu 60 000. In 12 ani am returnat o anumita suma ( sa zicem 40 000 -nu stiu exact ). Mai ramane de platit restul din 60 000 + taxe, comisioane, dobanzi etc. In acest caz, cum se calculeaza cat imi revinde din valoarea apartamentului? ( fosta sotie va plati in continuare ratele bancare pana la extingerea datoriei catre banca ).
In anul 2014 am cumparat un autoturism second-hand in romania ( fiind inmatriculat in romania din 2005) iar la reinmatriculare pe numele meu, am fost obligat sa platesc o suma de aprox 900 de euro cu titlu de "taxa timbru mediu". Exista posibilitatea recuperarii acestei taxe, autoturismul neavand provenienta din alt stat membru UE?
Buna Ziua.
Astazi am primit o citatie la politie in calitate de reclamat pt. distrugere. Nu stiu sigur, dar banuiesc pentru ce sunt reclamat.
Deseori seara gasesc locul meu de parcare ocupat si atunci obisnuiesc sa ridic stergatoarele de parbriz a masinii care-mi ocupa locul. ( recunosc, nu este loc platit ).
Am auzit de la vecini, ca intr-o seara cineva se interesa de locul acela de parcare, fiind insotit de un politist, pe motiv ca i-am ridicat si i-am rupt stergatoarele. Partea cu ridicatul poate fi adevarat, dar niciodata nu am rupt si nici n-am avut intentia sa rup stergatoarele de pe masina cuiva.
Intrebarea mea este: la ce sa ma astept in urma acestei citatii? Ce consecinte pot avea "fapta" mea? Cum poate dovedi reclamantul ca eu am fost acela care i-a rupt stergatoarele ( daca intr-adevar le-a gasit rupte)?
Va multumesc
Multumesc pentru idei/sfaturi! Sa aveti o seara linistita.
Da, solutia mi se pare super simpla. Intrebarea este: acest contract poate sa fie facut doar intre doua persoane fizice sau trebuie sa fie unul facut la notar?
In acest caz, nu se poate face nedatat.
Va multumesc.
Conduc in tara un autoturism inmatriculat intr-o tara vecina ( nu bulgaria ). Proprietarul in acte este fratele meu, cetatean al tarii respective, cu domiciliul stabil in acea tara. Toate actele sunt "la zi", inspectia tehnica, cartea verde, taxa de drum etc. Circul cu masina respectiva de cca. 4 ani, fara probleme. Intrebarea este: aceasta modificare al codului rutier ma afecteaza? Pot sa am probleme la o verificare al agentilor rutieri? Mentionez ca si eu sunt cetatean al tarii respective doar cu domiciliul stabil in Romania. Va multumesc.