avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Modificare Cod rutier - masini inmatriculate in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Modificare Cod rutier - masini inmatriculate in strainatate

Conduc in tara un autoturism inmatriculat intr-o tara vecina ( nu bulgaria ). Proprietarul in acte este fratele meu, cetatean al tarii respective, cu domiciliul stabil in acea tara. Toate actele sunt "la zi", inspectia tehnica, cartea verde, taxa de drum etc. Circul cu masina respectiva de cca. 4 ani, fara probleme. Intrebarea este: aceasta modificare al codului rutier ma afecteaza? Pot sa am probleme la o verificare al agentilor rutieri? Mentionez ca si eu sunt cetatean al tarii respective doar cu domiciliul stabil in Romania. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: FlagellumDei , utilizator 21:16, 24 Aprilie 2012
faceti un contract de comodat/inchiriere, in mai multe exemplare originale, nedatate. si la fiecare 90 de zile completati un exemplar de contract cu data semnarii si tineti-l in masina spre a fi prezentat politiei rutiere. Astfel, veti fi in termenul legal de fiecare data :)
Da, solutia mi se pare super simpla. Intrebarea este: acest contract poate sa fie facut doar intre doua persoane fizice sau trebuie sa fie unul facut la notar?
In acest caz, nu se poate face nedatat.
Va multumesc.
conform legii romane, contractul de comodat se incheie in scris, fara a fi nevoie de forma autentica (adica la notar).
Multumesc pentru idei/sfaturi! Sa aveti o seara linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare sau contract de comodat? lupulescuvictor lupulescuvictor Buna seara! Vreau sa imi cumpar o masina (dacia) inmatriculata in romania. Problema este ca nu pot sa o trec pe numele meu pt ca trebuie sa platesc taxa de ... (vezi toată discuția)
Procura notariala nutzzu nutzzu Buna ziua. Urmeaza sa plec in concediu in Bulgaria cu masina cumnatului meu.As vrea sa stiu daca este necesar sa inchei o procura notariala in acest sens pt a ... (vezi toată discuția)