avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Activitate danielw

Activitate danielw

Dumneavoastra , de ce credeti?! Normal ca le-am sesizat si tocmai de aceea vreau sa vad ce pot sa fac in aceasta privinta. Daca este ceva de facut. Nu doresc sa ii trimit cine stie ce controale pentru ca in acest fel i-as afecta si pe colegii mei care bineinteles nu au curaj sau timp pentru a-l infrunta pe acest domn distins.
As dori sa stiu ce pot face in cazul acestei concedieri deoarece:

Nu am semnat de la angajare si pana la concediere niciun contract desi mi s-a cerut o copie de buletin.

Nu am facut protectia muncii nici macar o data.

Conditiile de igiena si siguranta lasau de dorit.

Nu am avut nici o zi de preaviz.

Perioada de lucru a fost de 8 luni si s-a incheiat pe 1 aprilie 2014 . ma tem ca nici in somaj nu voi putea intra din cauza perioadei mai mici de un an.

As dori sa stiu ce pot spune sau face cand ma voi intalni in zilele urmatoare cu angajatorul pentru am primi banii pe zilele muncite si pe zilele de concediu ramase, deoarece as vrea sa ma comport civilizat si sa rezolv legal toata situatia.
Răspuns la discuția Executare silita - imprumut banca
Pot sa contest executarea, daca in cazul de fata este vorba de asa ceva?
Buna ziua,

Am primit acasa un plic pe care scrie BIROUL Executorului Judecatoresc .... Pentru justitie a se inmana cu prioritate.
In interior este o scrisoare cu stampila biroului executor judecatoresc ... cu un numar de registratura 139N/2013 si o data.
«Subscrisa Banca Comerciala ... reprezentata prin ... avand in vedere restantele de 312 zile acumulate la contractul va transmitem urmatoarea Notificare, prin care va punem in vedere ca in termen de 30 de zile de la primirea prezentei sa procedati la achitarea sumei restante de , reprezentand credit, dobanzi si comisioane restante»

Nu e trecuta nicio suma restanta, este scris fix asa: «sumei restante de , reprezentand credit».
«Va comunicam aceasta solicitare, in vederea evitarii cheltuielilor de executare la care ati putea fi obligat in cazul demararii procedurii de executare silita.
In cazul in care nu veti proceda la achitarea tuturor sumelor invocate in termenul mentionat, vom proceda la formularea cererii de executare catre executorul judecatoresc, urmand ca dupa initierea procedurii de executare silita(mobiliara, imobiliara, poprire) dvs sa suportati toate costurile de executare silita (onorariu si alte cheltuieli legale), precum si toate celelalte consecinte ce decurg din procedura de executare silita
Cu respect,
... Director sucursala banca
... Small Business Relationship Manager»


Pe langa aceasta foaie, mai este una
«Catre BEJ ....
Subscrisa Banca ... reprezentata de ... va solicit cominicarea (prin agent procedural din cadrul biroului dvs/prin posta) notificarii anexate prezentei catre ...
Anexez prezentei:
- notificarea nr 268311/13.08.2013 in trei exemplare

Banca....,
... Director sucursala
... Small Business Relationship Manager
»


Mentionez ca nicaieri nu sunt mentionate datele mele din Buletin, ci doar adresa mea, intrucat intre timp mi-am schimbat buletinul iar ei nu mai au seria si numarul de buletin. De asemenea, singurul lucru pe numele meu este o masina veche de 24 de ani, fara acte (asigurare, itp).

Ce se poate face in acest caz?
Este aceasta o notificare doar de intimidare?

Va multumesc!

Răspuns la discuția Existenta testament
Nu stiu daca s-a facut succesiune. Eu am aflat la multe luni dupa ca apartamentul a fost vandut. Vanzarea s-a facut atunci repede imediat dupa decesul ei. Stiu despre existenta testamentului pentru ca l-a vazut mama, insa nu stiu in ce forma a fost facut. Totodata a existat un testament reciproc intre defuncta si sotul ei, prin care-si lasau totul unul altuia.

Testamentele nu sunt inregistrate undeva? Nu ma pot interesa undeva cautand dupa numele ei?

Pe de alta parte nu stiu cum s-a putut vinde apartamentul, acesta i-a revenit doar sorei defunctei sau trebuia sa se imparta cu toti nepotii acesteia (=copii fratilor ei)?
Sora bunicii mele mi-a lasat apartamentul in care locuia printr-un testament. Nu a avut copii, iar parintii si sotul ei erau morti, la momentul decesului ei.
Tatal meu impreuna cu mama lui (sora defunctei) a vandut apartamentul imediat dupa moartea matusii, cu toate ca eu eram major - aveam 19 ani.
Pot afla de existenta testamentului? Mai pot face ceva pentru a recupera contravaloarea apartamentului?
Răspuns la discuția amenda ratb - fara acte
DOMNULE PREªEDINTE,


Subsemnatul ...., domiciliat în ...
Formulez:
PLÂNGERE CONTRAVENŢIONALÃ

împotriva procesului-verbal de contravenţie nr. 623604, din 20.06.2012, încheiat de corpul de control RATB ..., prin care, în baza Hotărârii nr 156/2001, modificată prin H.C.G.M.B. nr. 267/2003 şi H.C.G.M.B. nr. 71/2006 am fost sancţionat şi a cărui anulare o cer.

Motivele plângerii:

În fapt am fost sancţionat cu 150 de lei pentru faptul că în data de 20.06.2012 nu am validat cardul la urcarea în tramvaiul 1, menţionându-se în procesul verbal „portofel electronic sold 0”. Procesul verbal a fost întocmit în data de 20.06.2012 la orele 19.05, în staţia Papazoglu, sector 3.
În realitate, nu sunt vinovat de săvârşirea faptei şi consider că sancţiunea este nelegală şi netemeinică pentru că:
1. În data de 20.06.2012, la ora 19.00 eram la Facultatea ..., pe Bd Iuliu Maniu 1-3, sector 6, Bucureşti, fapt care poate fii dovedit cu martori. Deci era imposibil ca la ora 19.05 să mi se întocmească un proces verbal de contravenţie în sectorul 3.
2. În data de 20.06.2012 portofelul electronic avea pe el suma de ... lei şi nu a fost verificat de nici un agent constatator RATB, ca dovadă ataşez istoricul cardului acestei plângeri.
3. În dimineaţa zilei de 20.06.2012, am pierdut un dosar care conţinea şi o copie după buletinul meu; copia după buletin era foarte veche, ştearsă şi neclară fapt care se vede şi din completarea greşită a procesului verbal, întrucât numele meu este completat greşit: „...” în loc de „...”.
4. La rubrica menţiuni controlor bilete scrie „Nici o persoana nu a dorit să fie martor”. Lipsa martorilor întăreşte faptul că procesul verbal a fost completat ilegal în lipsa mea, pe baza unei copii de buletin găsite şi fără ca eu să fii săvârşit vreo contravenţie.
Datorită motivelor sus numite cer admiterea plângerii şi anularea procesului verbal de contravenţie citat.
Solicit judecarea în lipsa mea.
În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispoziţiile art. 31 şi art. 34 din Legea nr. 32/1968.
Dovada o fac cu istoricul cardului, copia după buletin şi procesul verbal.
Anexez procesul verbal a cărui anulare o cer.


Data depunerii
..............
Semnatura,
..........

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI SECTORULUI 3 BUCURESTI


Va rog sa imi spuneti daca am scris bine contestatia.
De asemenea va rog sa-mi spuneti daca sunt corecte articolele pe baza caruia imi intemeiez plangerea
În drept, îmi întemeiez plângerea pe dispoziţiile art. 31 şi art. 34 din Legea nr. 32/1968.

Multumesc frumos!
Răspuns la discuția amenda ratb - fara acte
Multumesc de sfat!

Pe procesul verbal scrie
1. "Nici o persoana nu a dorit sa fie martor"
2. intocmit la ora 19.05 (ora la care eram de cinci minute la facultate, la capatul opus al bucurestiului fata de locul unde s-a intocmit procesul verbal)
la capitolul meniuni contravenient scrie
1. "Nu are obiectiuni"
2. "Portofel electronic sold 0" (soldul portofelului meu electronic in acea zi acoperea cel putin o calatorie, daca nu mai multe... nu mai stiu exact ce suma aveam pe el, dar stiu sigur ca aveam minim pentru o calatorie)

Stiti cumva daca trebuie sa invoc anumite articole in contestatia pe care o voi depune? (contestatie pe care am inteles ca trebuie sa o depun la judecatoria pe raza careia s-a savarsit contraventia)
Trebuie sa platesc ceva timbre, sau pur si simplu completez contestatia si o depun la judecatorie?

Trebuie sa fac si sesizare la RATB?

Multumesc mult!
Buna ziua,

Am fost legitimat de controlori acum doua saptamani si aveam doar copia dupa buletin la mine, pe care le-am dat-o, pentru ca ma grabeam foarte tare si vroiam sa scap repede.

Controlorii au coborat cu copia de buletin in statie sa completeze amenda, eu nu am vrut, pentru ca ma grabeam sa ajung la metrou si am mai mers doua statii cu tramvaiul.

Acum am primit amenda acasa. (mi-a ridicat-o mama de la posta)
Exista vreo varianta in care pot anula amenda? (avand in vedere ca procesul verbal a fost completat dupa copie de buletin si in lipsa mea...?!)

Multumesc anticipat!
Raspunsul l-am primit de la Rectorul facultăţii, nu de la cei de la Posdru.

Acum am altă întrebare, dacă decizia facultăţii este corectă, în ceea ce priveşte burselor studenţiilor,
este legal oare faptul că profesorii sunt plătiţi de două ori pentru orele predate la master-ul nostru (o dată din banii facultăţii, iar a doua oara din fondurile Posdru, oferite master-ului nostru)??

Bursele studentilor au fost oprite doar pe semestrul 2 la autosesizarea directorului economic, cele de pe semestrul 1 au fost date normal (însă am primit avertizarea, că s-ar putea să trebuiască să le înapoiem şi cele de pe semestrul 1)