avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate Vasilica80

Activitate Vasilica80

Buna seara
Revin cu nelamuriri. Cele 5 zile in care se poate face recurs sunt de cand s-a pronuntat sentina sau de cand mi se comunica mie? Eu ne fiind prezent la judecata?

Cum pot face proba ca am depus actele si cererea de repunere pe rol a procesului avand in vedere ca de la registratura nu mi s-a dat nici un numar de inregistrare nimic?

Va multumesc pentru timpul acordat.
Pai asta vreau eu sa știu: dacă suspendarea procesului s-a facut pe 17.10.2012 si eu am depus actele la registratura pe 16.10.2013 se considera ca a trecut anul si se perimeaz sau sunt in termen si atunci pot sa fac recurs la perimare?

Va multumesc frumos pentru răspuns.
Nu se poate face resurs la perimare? Avand in verere faptul ca eu am depus actele care se solicitau pe data de 16.10.13 sau se considera ca deja s-a depasit un an?
Cele 5 zile in care se poate face recurs sunt calendaristice sau zile lucratoare?
Buna ziua

Am deschis un proces prin care contest o amenda primita pentru neplata rovinietei.
La primul termen s-a suspendat judecata pentru ca nu am depus copii dupa inscrisuri pentru a fi comunicate intimatei. Acum problema este ca eu am depus cerere de repunere pe rol a cauzei in data de 16.10.2013 la registratura judecatoriei. Inital doamna de la registratura m-a trimis la arhiva pentru a le spune sa il trimita la registratura(???!!!!) dar de la arhiva mi s-a spus ca dosarul a plecat deja la judecator si nu e la arhiva. Cererea de repunere pe rol a ramas la registratura dar nu mi s-a dat nici un numar de inregistrare nimic prin care sa dovedesc ca am depus acea cerere.
Acum la perimari vad ca sa admis perimarea....

Ora estimata: 08:30
Complet: C12 PERIMÃRI
Tip solutie: Perimat
Solutia pe scurt: Admite excepţia perimării cauzei, invocată de instanţă din oficiu. Constată perimată cererea de chemare în judecată. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 13.11.2013.
Document: Hotarâre 13.11.2013

17.10.2012
Ora estimata: 8:30
Complet: C9 CONTRAVENŢIONAL
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul art. 155 ind.1 C.pr.civ, suspendă judecata. Cu recurs pe durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.10.2012.
Document: Încheiere - Suspendare 17.10.2012

Ce se mai poate face in cazul acesta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Pai am 5 procese de contestare a amenzilor pentru rovinieta, toate la aceeași judecatorie.
Buna ziua

Am mai multe procese pe rol deschise pentru contestarea amenzilor pentru rovinieta. Se pot cumula sa fine numai 1 singur proces?
Si dacă da cum se formuleaza cererea?
Va multumesc anticipat.

Va multumesc tuturor pentru răspunsuri.
Deci atunci soluția ar fi sa mă duc la poliție si sa le dau in cap cu ordinul MAI 1501 si sa le cer radierea din circulație a autovehiculului.
Va multumesc de răspunsuri.
Ideea este așa: sau așa am înțeles eu....
Mașina nu trebuie radiata si de la poliție doar se Transcrie dreptul de proprietate.

(3) Înmatricularea vehiculelor este continuă, de la admiterea în circulaţie până la scoaterea definitivă din circulaţie a unui vehicul din categoria celor supuse acestei condiţii, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, şi presupune operaţiunea de:
a) înscriere în evidenţele autorităţilor competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui vehicul de către primul proprietar;
b) transcriere în evidenţele autorităţilor competente, potrivit legii, a tuturor transmiterilor ulterioare ale dreptului de proprietate asupra unui vehicul.

Iar mai departe:
Art.17. - (1) Radierea din evidenţă a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea doar în cazul scoaterii definitive din circulaţie a acestora, la cererea proprietarului, în următoarele cazuri:
a) proprietarul doreşte retragerea definitivă din circulaţie a vehiculului şi face dovada depozitării acestuia într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii;
b) proprietarul face dovada dezmembrării, casării sau predării vehiculului la unităţi specializate în vederea dezmembrării;
c) la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv;
d) în cazul furtului vehiculului.
(2) Radierea din evidenţă a vehiculelor înregistrate, la trecerea acestora în proprietatea altei persoane, se face de către autoritatea care a efectuat înregistrarea, la cererea proprietarului, în condiţiile legii.
(3) Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor radiate din evidenţă.
(4) Vehiculele declarate, potrivit legii, prin dispoziţie a autorităţii administraţiei publice locale, fără stăpân sau abandonate, se radiază din oficiu în termen de 30 de zile de la primirea dispoziţiei respective.

Atunci care sunt condițiile legii la care se face referire la punctul 2?

Eu când am vândut mașina am întrebat la poliție de radiere si mi s-a zis ca nu se mai face ca înainte acum este treaba asta cu inmatriculare continua. După când au început sa vina amenzile m-am dus din nou si i-am întrebat ce pot sa fac in cazul asta mi s-a spus ca nimic, ca așa e legea si ca o sa se schimba da nu se știe când.
Deci eu nu înțeleg de ce nu mi-au oferit varianta radierii dacă se poate sau e obligatorie????
Iar tot in lege spune ca la radiere trebuie sa predau placutele si alte nebuni de acte ale mașinii pe care eu nu le am deoarece le-am dat odată cu mașina.
Încă o nelamurire dacă între mine si cumpărător a fost încheiat un act de vânzare-cumpărare asta nu îl face pe el proprietarul mașinii si nu pe mine??? Deci teoretic eu nu pot solicita radierii mașinii nu???? Ca atunci mă duc si io iau ca e a mea nu? ca așa zice poliția ca e înmatriculata pe numele meu.


Buna ziua

Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si impozite, înscris pe talon ca vehiculul a fost instrainat către.....la date de....
Acum problema mea este ca noul proprietar nu a înmatriculat-o pe numele lui deci la poliție mașina încă figurează pe numele meu.
Întrebarea mea este dacă fac o cerere la poliție sa radieze mașina pe motiv ca am vândut-o am vre-o șansa ca acest lucru sa se realizeze?
Motivul este ca au început sa se stânga amenzile de circulație ca mașina circula fără rovinieta....in total vreo 10 de anul trecut si câteva de anul asta... Si m-am cam saturat de acest lucru.... Acum tre sa stau sa dau in judecată toate procesele verbale si sincer mă cam indoiesc ca o sa câștig procesele.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Dacă nu am postat unde trebuie îmi cer scuze.
Va multumesc mult pentru răspuns.