Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate luiza_luana

Activitate luiza_luana

Răspuns la discuția Revocarea donatiei
clauza este de habitatie...adica are dreptul doar sa locuiasca in casa..nu este uzufruct viager
Domnul X, in varsta de 80 ani, (tatal meu) si Doamna X au donat casa si terenul aferent fiicei Doamnei X si nepoatei acesteia, care la randul lor au donat cu acordul Dom si Doamn X altei nepoate ei rezervandu-si doar dreptul de habitatie. Dupa decesul Doamnei X lucrurile au degenerat, adica familia Doamnei X a inceput sa se comporte f. urat cu D. X...jigniri, loviri, limitarea dreptului de a folosi casa, limitarea dreptului la vizite din partea fiicelor si a familiei Domnului X. Acum Domnul X locuieste cu o nepoata si fiica acesteia, intr-o mica parte a casei, dar zilnic sunt jigniti cum ca ar fii amanti, Domnul X nu are voie sa foloseasca bucataria, fiind nevoit sa spele vasele in baie,, motivatia fiind ca..nepoata Doamnei X ceea care a primit donatia) a cumparat ghiuveta. Domnul X are o fiica Down de 44 ani ( handicapata grad 1 f. grav), din prima casatorie, care locuia cu mama ei. Actualmente mama ei paralizata in scaunul cu rotile, nu mai este capabila sa ingrijeasca persoana cu handicap, deaceea Domnul X trebuie sa i-a el fiica in ingrijire. Acest lucru nu este posibil in conditiile actuale in care domnul X traieste. Avand in vedere motivele expuse mai sus Domnul X poate revoca Donatia facuta?
Buna ziua! Am o sora de 44 ani afectata de sindromul Down + oligofrenie avand recunoscut gradul de handicap 1 grav...cu drept la insotitor. Cum mama noastra in varsta de 80 de ani grav bolnava locuieste cu mine in Italia...am adus cu mine si sora. In Romania mi s-a comunicat ca ii vor sista plata ajutorului de handicap si a insotitorului pe motiv ca ea nu mai locuieste in Romania. Mentionez ca aici nu ii pot face documente deoarece nu are un venit, pentru ca nu pot demonstra ca ea are un ajutor social de handicap, pentru ca in Romania sora mea nu are drept sa semneze nici un act legal. Ce pot face pentru a nu-i fi sistate drepturile banesti. Stiu ca pot devenii tuturele sau....dar asta necesita timp de stat in Romania...iar eu nu imi permit asta avand in vedere ca trebuie sa ingrijesc de mama imobilizata in scaunul cu rotile si nici nu o pot lasa pe sora mea in Romania deoarece nu avem nici un familiar in viata.Sora mea are domiciliul si rezidenta in Romania. As vrea sa stiu daca un cetatean roman pierde drepturile banesti referitoare la handicap daca iese din Romania pe o perioada mai lunga de timp. Multumesc!
Răspuns la discuția tutela persoana cu handicap
Sora mea are 42 de ani. Am fost nevoita sa merg la tribunal sa intreb pentru ca ea nu poate semna nici un act in numele sau, deci nu voi putea sa ii fac documente legale pentru a locui cu mine in Italia.
Buna ziua!
As dori o lamurire, daca este posibil, in aceasta problema: Am o sora handicapata gradul 1 cu insotitor..handicap grav. (Dowm + oligrofrenie), si as vrea sa o scot din tara, intrucat eu sunt cetatean italian actualmente, iar ea in Romania nu are pe nimeni, mama venind sa locuiasca la mine. Ea are buletin de identitate, si nu este pusa sub interdictie. Poate iesi din Romania impreuna cu mama noastra si cu mine? De la Tribunal mi s-a spus ca trebuie sa deschid proces, sa o pun sub interdictie, sa fac o vizita medicolegala prin care sa se ateste gradul ei de handicap, si apoi sa o aduc in tribunal sa o audieze judecatorii, pentru a vedea apoi daca mi se acorda mie tutela ei. Mie mi se pare o nebunie asta si bani pierduti. Sora mea nu are nici un bun, de ani intregi o intretin eu, locuind chiar in apartamentul meu de proprietate.
Intreabarile mele sunt: O pot scoate din tara impreuna cu mama noastra?
Este neaparata necesara tutela? Ce trebuie sa fac pentru a avea tutela ei si a nu cheltui foarte multi bani si timp......va multumesc
Buna ziua!
Ma puteti lamuri in aceasta problema: Tatal meu a donat casa lui unei nepoate a ultimei sotii. Sotia este moarta. Tatal meu are 2 copii, eu si sora mea handicapata down. Pot avea vreo pretentie la casa in numele meu si al surorii mele ( pe care o intretin) dupa moartea tatalui nostru? Mentionez ca tatal nostru nu vrea sa stie nimic de sora mea, totusi mie nu mi se pare corect ca el sa abandoneze asa o persoana Down.
Va multumesc!