avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Constantin

Activitate Andreea Constantin

Răspuns la discuția Juridic
Pentru a va putea da un raspuns, ar fi nevoie de cateva lamuriri:
- aveti extrase de cont pentru intreaga suma de 70.000 euro?
- cand au fost operate retragerile de bani, inainte sau dupa divort?
- copiii sunt mari, urmeaza cursuri costisitoare?
Multumesc
Răspuns la discuția Mostenire
Avand in vedere ca sunteti mostenitori rezervatari (clasa I, a descendentilor) nu va poate exclude de la mostenirea bunicului. Cat priveste bunurile proprietatea exclusiva a bunicii - acestea pot fi instrainate, insa astfel de acte sunt intotdeauna donatii deghizate si pot fi anulate in instanta. Pentru evitarea oricarui litigiu, bunica ar trebui sa va ceara consimtamantul (ca si cum l-ar solicita fiului decedat, tatal dvs.). Consimtamantul ar trebui sa se regaseasca in continutul contractului, dvs consimtind la respectiva instrainare si luand la cunostinta de continutul contractului. In caz contrar, puteti invoca faptul ca nu ati cunoscut continutul contractului si ati fost in eroare, astfel incat va puteti adresa justitiei pentru desfiintarea actului.
Răspuns la discuția deschidere proces
Pentru a putea promova ordonanta de plata, este necesar ca, in prealabil, prestatorul sa transmita clientului o somatie, in conformitate cu dispozitiile art.1014 Cod pr.civila.In situatia in care prestatorul castiga, clientul poate inainta cerere in anulare, fie macar pentru a mai amana plata...
Răspuns la discuția Calomnia inregistrata video
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O astfel de inregistrare poate constitui mijloc material de proba, daca nu a fost obtinuta prin incalcarea legii ori a bunelor moravuri. La aceasta proba se vor adauga marturiile locatarilor.
Răspuns la discuția Pot beneficia de somaj?
Pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj, șomerii trebuie să se găsească în una dintre următoarele situații:

-le-au încetat raporturile de muncă sau de serviciu din motive ce nu li se pot imputa;
- le-au încetat raporturile de muncă sau de serviciu, din motive neimputabile lor, în perioada de suspendare a acestora;
-le-a încetat raportul de muncă în calitate de membru cooperator, din motive ce nu li se pot imputa;
- au încheiat un contract de asigurare pentru șomaj și nu realizează venituri sau, dacă realizează, din activități autorizate legal, acestea sunt sub 500 de lei;
- au încetat activitatea în urma pensionării pentru invaliditate, ulterior și-au redobândit capacitatea de muncă, dar n-au reușit să se reangajeze;
-reintegrarea lor în muncă, dispusă prin hotărâre judecătorească definitivă, nu mai este posibilă la unitățile unde erau încadrați anterior (din cauza încetării definitive a activității) sau la unitățile care au preluat patrimoniul acestora.
Inteleg ca in prezent sunteti salariat, asa incat nu puteti beneficia si de salariu si de indemnizatia de somaj, in acelasi timp.
Răspuns la discuția Clauze/comisioane abuzive credit
Exista o intrebare pe care o adreseaza tot mai multi imprumutati la banci!Raspunsul ni-l ofera instanta de judecata, care a dat urmatoarea solutie impotriva Bancii Volksbank Actuala Banca Transilvania –

Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv şi nulitatea absolută a următoarelor clauze din convenţia de credit nr. ….. încheiat de părţi: – art. 3 lit. d din condiţiile speciale iniţiale; – art. 5.1 lit. a din condiţiile speciale ini?iale. Dispune eliminarea acestora din contract. Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a sumelor încasate în baza contractului de credit cu titlu de comision de risc, a dobânzii legale aferente, ce se va calcula de la data plăţii fiecărei rate şi până la data restituirii efective, precum şi a diferenţei dintre suma încasată cu titlu de dobândă şi suma care ar fi fost încasată cu acelaşi titlu dacă ar fi fost luată în considerare o dobândă de 6,95% pe an. Respinge, în rest, cererea reclamanţilor ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen 30 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Sector 2 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, data de 30.03.2016.
Document: Hotarâre 4198/2016 30.03.2016



Astfel, toti cei care au incheiat anticipat sau au refinantat contractele de credit se pot adresa instantei de judecata oricand cu privire chiar si la un contract bancar incheiat.
(Am citat din [ link extern ] )
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu s-a incalcat nicio lege. Asociatia de proprietari are dreptul sa calculeze penalitati pentru intarziere la plata debitelor restante, iar imprejurarea ca v-ati asumat un angajament, pe care nu l-ati respectat, nu inlatura dreptul asociatiei de a va percepe penalitati.
Răspuns la discuția Mostenire sot/ cumnata
Notarul la care veti solicita deschiderea succesiunii va efectua o verificare preliminara, pentru ca nu cumva in acest rastimp cumnatul sa fi cerut dezbaterea succesiunii.
Daca nu puteti lua legatura cu acest barbat, cred ca singura cale este sa dati anunt la unul sau doua ziare si sa-l convocati la biroul notarului.
Fosta sotie poate pretinde anumite sume de bani, pe care va sustine, probabil, ca le-a cheltuit pentru construirea casei. ...Asta, daca nu cumva va cere expertiza asupra constructiei si plata a jumatate din contravaloare...
La directia de impozite si taxe.