avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate laura-ioana

Activitate laura-ioana

Buna ziua,
in vederea concesionarii pe mai departe a unui teren proprietate publica, concesionarul are dreptul de preferinta sau preemtiune (nu stiu exact care e termenul corect in acest caz) la expirarea contractului de concesiune in situatia in care pe terenul concesionat s-a realizat in conditiile legii, o constructie permanenta cu destinatie comerciala?
Va rog sa-mi indicati cadrul legal care reglementeaza aceasta speta.

Multumesc anticipat!
Buna ziua,
va rog sa-mi indicati daca tranzactiile financiare (schimuri valutare, plati interne si externe) executate de o IF Nebancara externa (care activeaza si pe teritoriul tarii noastre), se pot inregistra in contabilitatea societatii beneficiare a acestor servicii, la fel ca si cele efectuate prin institutiile financiare bancare (adica prin ct. 512,581). Va rog sa-mi indicati cadrul legal in acest sens.

Multumesc anticipat!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca pentru indemnizatia de somaj se iau in calcul literalmente cele 12 salarii de baza brute cuprinse de catre angajator in adeverinta eliberata de acesta? Mentionez ca in adeverinta nu este cuprins ultimul venit salarial incasat, respectiv nici salariile compensatorii. Aceste venituri din urma, nefiind cuprinse in adeverinta, contribuie la calculul indemnizatie de somaj? Multumesc.
Discuție Legea 7/2004
Buna seara,

va rog frumos sa ma ajutati cu ultima versiune a Legii nr. 7/2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici, republicata.

Multumesc!
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu ultima varianta a LEGII nr. 215 din 23 aprilie 2001 (**republicată**)(*actualizată*) a administraţiei publice locale.

Multumesc anticipat.
Buna seara,

va rog sa ma ajutati cu:
- Legea nr. 273 / 2006 privind finanţele publice locale cu modificarile si completarile ulterioare

Multumesc anticipat!
Buna seara,

va rog sa ma ajutati cu ultimele versiuni ale urmatoarelor legi si ordonante:

- Legea nr. 82 / 1991, republicata - MONITORUL OFICIAL nr. 454 / 2008, cu modificarile si completarile ulterioare
- Legea nr. 571 / 2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare
- Ordonanta nr. 92 / 2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

Multumesc anticipat!
Cuantumul creditelor la care faceti referire, cred ca se aplica doar asupra studiilor universitare efectuate in baza ciclurilor sistemului Bologna! Sau nu??? Caci "Art.153 din Legea nr.1/2011 prevede la alin.(2) : Diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate."

Multumesc!
Stiinte Economice , Invatamant ID, 275 credite.

Multumesc!
Buna ziua.
Diploma de licenta obtinuta in urma unor studii universitare de lunga durata de 4 ani, initiate in 2002 si finalizate in 2006, echivaleaza cu diploma universitara de master?
Mentionez ca pe suplimentul de diploma nu este mentionat Sist. Bologna respectiv cele 3 cicluri ale sale.

Multumesc!