avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate lilipapiu

Activitate lilipapiu

Un profesor a primit hotarari judecatoresti care ii dau dreptul la recalcularea pensiei la limita de varsta.Acestea sunt pe anii 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 si 2011.Cum sa fac rectificative pe acesti ani?
Daca un angajat absenteaza nemotivat 2 zile, este convocat la unitate dar nu se prezinta cand se poate desface CIM?
Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca zilele de concediu medical diminueaza zilele de concediu de odihna. Am 2 cazuri:
-un cadru didactic care a beneficiat de concediu medical din 16.12.2011 pana in 28.02.2012
- o ingrijitoare care a beneficiat in total de 25 zile de concediu medical in 2012 (5 zile in februarie si 20 zile in martie)
Mentionez ca ambele persoane sunt incadrate cu CIM cu norma intreaga iar in CIM este prevazut 62 zile lucratoare pentru cadrul didactic respectiv 25 zile lucratoare pentru ingrijitoare (personal nedidactic).
Va multumesc.
Discuție act aditional
Conform OG nr 19 din 2012 salariile se majoreaza cu 8% incepand cu 01 iunie 2012.Am facut o decizie colectiva de majorare a salariilor si am intocmit stat de personal (stat de functii) care a fost aprobat de inspectoratul scolar.
Se fac si acte aditionale la CIM al fiecariu angajat?
Răspuns la discuția Plata cu ora
Nu am fost inteleasa.
Liceul nostru are urmatoarea structura: clase (invatamant de masa platit de la consiliul local) si club sportiv scolar (invatamant conex platit de la MECTS). Am un cadru didactic cu norma de baza 18 ore la clase dar mai are aprobare de la ISJ pentru 9 ore pe saptamana plata cu ora la clubul sportiv scolar. Profesorul si-a facut cerere de concediu de odihna pentru 9 zile in luna aprilie deci l-am platit 11 zile in activitate si 9 in concediu de odihna (elevii de la clase fiind in vacanta).
D-l prof. a avut insa activitate la clubul sportiv scolar toata luna (9 oreplata cu ora pe sapt.)
Intrebarea mea este daca legal pot sa-l platesc 9 ore x 4 saptamani (20 zile lucratoare) chiar daca a fost in concediu de odihna 9 zile.
Discuție Plata cu ora
Unui profesor incadrat cu norma de baza in invatamant 18 ore dar care mai are 2 ore suplimentare, atunci cand este in concediu de odihna, are dreptul la plata orelor suplimentare efectuate?