avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate penca_claudiu

Activitate penca_claudiu

Catre Tribunalul Galati
Sectia Contencios Administrativ

Onorata Instanta

Subsemnatul Penca Claudiu, nascut in Galati, domiciliat in Tecuci, strada Gheorghe Petrascu nr. 42, sc. A, etaj 3 apt.14, cu cnp:1841014170131, in calitate de reclamant chem in judecata pe lucratorul de politie Caluian Mihai, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Galati, cu sediul in Tecuci, din cadrul Serviciul Arme Explozivi si Substante PericuloaseTecuci si pe Inspectoratul de Politie Galati, Serviciul Arme Explozivi si Substante Periculoase, in calitate de parati, pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti:
Anularea în totalitate actului administrativ nr. 981329 din 27.09.2021 emis de pârâtă la data de 27.09.2021 si primita prin posta la data de 07.10.2021
De asemenea, vă solicit să dispuneţi:
- suspendarea actului până la soluţionarea acţiunii în anulare; - obligarea pârâtilor la cheltuieli de judecată. Motivele acţiunii sunt următoarele:
Temeiul de drept :
Invoc dispoziţiile art. 1 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004
Probe :
Solicit încuviinţarea următoarelor mijloace de probaţiune:
1. Copii dupa documentele din dosarul cu nr. 980429 din 03.09.2021;
2. Copie dupa cartea de identitate;
3. Copie dupa adresa nr. 981329 din 27.09.2021;
4. Copie dupa certicat de merit eliberat de Serviciul Roman De Informatii;
5. Copie dupa certificatul de curs de politist comunitar;
6. Copie dupa certificatul de absovire curs de intiere jandarmi;
7. Copie dupa certificat de casatorie;
8. Copii dupa certificate de nastere ambilor copii;
9. Copie dupa factura plata avans pistol;


Domnului Preşedinte al Tribunalului Galati

Aduc la constinta prin prezenta actiune ca, am depus actele necesare in vederea obtinerii autorizatiei de cumparare a armei letale si pentru permisul de port arma, in data de 01.09.2021, la sediul Politie Municipiului Tecuci, din cadrul serviciului arme si munitii, ( lucratorului de politie) Caluian Mihai, urmatoarele acte care le voi atasa prezentei in copii:
1.Fisa medicala prin care sunt declarat apt pentru permis de port arma letala.
2.Cazier Judiciar din care reiese ca nu sunt inscris.
3.Testul psihologic prin care se atesta ca sunt apt psihologic pentru arma letala.
4.Chitanta de la Trezoreria Tecuci privind plata pentru avizarea permisului de port arma.
5.Curs de arme si muniti promovat la Focsani judetul Vrancea.
6. Adeverinta de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Galati cu privire la faptul ca am fost trecut in rezerva cu ocazia reorganizarii structurii de jandarmi dar nu din motive imputabile mie, care atesta dreptul ca pot detine arme letale

Toate aceste acte le depun spre analiza, completului de judecata. Dupa cateva zile de „analiza subiectiva”, am fost chemat la sediul politiei Tecuci, unde lucratorul de politie Caluian Mihai, mi-a adus la cunostinta de decizia lui antepronuntata asupra dosarului ca imi va aviza negativ solicitarea.
Mi-a mai fost reprosat ca am fost avizat negativ de serviciul ordine publica pentru ca am avut stari conflictuale, insa acestea de fapt sunt plageri facute de mine in calitate de victima/reclamant.
Si acestia ca si in adresa din 27.09.2021 cu nr. 981329 nu argumeteaza cu subiect si predicat daca sunt dovezi cu privire la faptul ca sunt un „ pericol public pentru siguranta nationala”
Mentionez ca asupra mea au indreptate fapte antisociale si am fost victima, in multe din cazuri, eu sau familia mea am reclamat politia Tecuci pentru lipsa de promtitudine si implicare si, pentru faptul ca favorizeaza faptuitorii din acest municipiu si sunt ingaduitori cu cei care recurg la asemnea fapte si pacalesc persoanele vatamate sa isi retraga plangerile.
De asemenea tin sa precizez ca rezultatul ultimelor situatiii, m-au determinat sa imi depun dosar pentru arma de aparare si paza, pentru ca eu si sotia mea am primit amenintari cu moarte, pe care politia din Tecuci, le-a tratat cu ignoranta si au inchis sesizarile, pacalindu-ne sa ni le retragem „pentru ca asa e mai bine”.
Am rugamintea ca instanta sa observe absenta motivarii actului administrativ atacat, ce constituie o incalcare a principiului statului de drept, a dreptului la o buna administrare si o incalcare a obligatiei constitutionale a autoritatilor administrative de a asigura informarea corecta a cetatenilor asupra problemelor de interes personal ale acestora.
Aduc la cunostinta instantei ca pot chema ca martor pe sotia mea, Aurelia Silion Penca care imi va sustine cauza in ceea ce precizez in prezenta.
Va spun ca, mi-a fost lezat dreptul constitutional prin egalitatea in drepturi si dreptul legal care il am conform cu legea 295/2004 rep.
Am facut stagiul militar la UM 0445 Gradistea la Serviciul Roman de Informatii, unde am fost trecut in rezerva cu grad de sergent si functie de comandant de companie, unde am avut pe mana armament si munitii si nu am avut niciun eveniment negativ, foc involuntar sau sa fi fost indisciplinat.
Am fost gardian public, politist comunitar, politist local, am promovat din sursa externa in corpul subofiterilor de jandarmi si am avut arme si munitii, insa nici aici si la nici o institutie enumerata nu am avut probleme cu armele sa fac vreun foc involuntar sau uz de arma ilegal.
De altfel am primit si o hartie in acest sens de la unitatea de jandarmi care inca o data imi atesta faptul ca am avut pe parcursul misiunilor de paza si ordine publica arme si munitii.
Ce am inteles eu, este ca daca statul roman este in stare de razboi, ma poate chema deoarece sunt rezervist si imi va incredinta arme pentru ami apara tara, deci acolo nu va sta un functionar al politie care sa te ia la pigulit cu amanuntul daca ai fost sa nu vreun pericol public, si deci acolo se poate sa detii arme de foc letale.
De aceea solicit completului de judecata sa analizeze si judece cu celeritate, faptul ca mi s-a prejuciat un drept legal, si financiar, mi-am achitat cursul de arme si munitii, taxa la trezorerie, ba chiar eu mi-am achizitonat arma in avans si voi atasa factura, pentru ca armele au fost scumpite extraordinar de mult iar arma pe care eu mi-o
doresc si pe care am gasit-o la 2375 de lei conform facturii, ea acum este in jur de 3000 lei.
Deci va rog sa ma intelegeti ca am investit suflet si bani multi in acest proiect deoarece, vreau sa fac si un curs de instructor in poligon pentru ca vreau sa ma mut in Galati sa imi gasesc un job in domeniu, insa rezultatul negativ mi-a dat peste cap, toate planurile, fiindu-mi afectat pana la urma si orgoliul, pentru stiu cine sunt, si nu sunt acea persoana care o arata cu degetul politia ca fiind un pericol public , ci eu ma consider un om integru si familist care are doi copii si care pana la urma are o pasiune si, isi doreste sa isi cumpere o arma, sa o foloseasca intrun poligon autorizat, poate chiar sa particip la concursuri, deoarece fac parte dintrun club de pasionati de arme care isi desfasoara diverse activitati de trageri cu arme de foc in poligoane gen: „Explozia Botosani”,”Zip Escort Constanta”, etc.
De aceea onorata instanta va solicit respectuos sa judecati cu atentie acest caz in care mi se face clar o nedretate, mai ales ca:

Conform cu legea 295/2004: Articolul 14 Condiții de acordare a autorizației de procurare a armelor letale Autorizația de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) dețin calitatea impusă de lege, atestată prin prezentarea documentelor stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi, în funcție de destinația armelor;
c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracțiuni comise cu intenție
d) nu sunt inculpate în cauze penale pentru fapte săvârșite cu intenție
e) sunt apte din punct de vedere psihologic și medical pentru a deține și folosi arme, componente esențiale și muniții;
f) nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranța națională, viața și integritatea corporală a persoanelor
g) au absolvit un curs de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
h) nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deținere sau, după caz, port și folosire a armelor letale ori a armelor neletale supuse autorizării, cu excepția situațiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calității prevăzute la
i) nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale sau arme neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condițiile prezentei legi. Deci din toate astea enumerate consider ca sunt indreptatit sa primesc aviz pozitiv in vederea autorizarii cumpararii armei letale.

Domnului Presedinte al Tribunalului Galati
Ce inseamna decizia asta ?
Este o decizie banuiesc preliminara adica din greseala faptului ca in cerere am pus solicitare de suspendare si nu era cazul???
Ora estimata: 08:30
Complet: C8 CAF LA
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de suspendare a actului administrativ, formulată de reclamantul PENCA CLAUDIU, în contradictoriu cu pârâţii CĂLUIAN MIHAI şi INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI GALAŢI – SERVICIUL ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE, având ca obiect suspendarea actului administrativ nr.981329/27.09.2021, ca nefondată. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea se depune la Tribunalul Galaţi. Pronunţată azi, 27.10.2021, soluţia se va pune la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
Document: Hotărâre intermediară 21/2021 27.10.2021
In primul rand nu e vorba de a fi sau a nu fi "pistolar", se cheama ca ai permis de port arma, doi la mana sunt subofiter cu grad de plutonier, trecut in rezerva, am toate actele in regula, curs de arme si munitii etc. in mod normal trebuie sa cunosti cat de cat legea sa poti spune daca se dau sau nu arme letale, se cunoaste ca ai lacune in asta, insa intre noi fie vorba, cazierul este curat, doar ca nimeni nu este perfect ca tine, a fost o situatie care s-a rezolvat, orice om se reabiliteaza, dar numai romanii au o problema cu asta, in alte tari straine orice persoana este tratata egal, chiar daca ai facut puscarie, ai fost condamnat cu suspendare, cu amanare, este strict problema ta si daca esti reabilitat si trebuie sa te reabilitezi, atunci trebuie sa te si integrezi in societate, si nici o persoana nu poate fi marginalizata si dicriminata, dar inca o data, asta este Romania.
Esti discriminat daca ai facut puscarie, daca ai luat cu suspendare sau daca ai luat cu amanare. esti aratat cu degetul de asa numitii "perfecti", pai domnule daca tu duci o viata "perfecta" si nu ai trecut prin viata aia dura, nu stii ce inseamna, nu spun acum ca cei care fac puscarie gen pentru omor sau talharie sau viol sau eu mai stiu ce infractiune violenta, trebuie supervizati, dar la noi in tara daca faci o delapidare sau infractiune de coruptie esti mai condamnat si mai aratat cu degetul decat unul care a traficat persoane sau a omorat pe cineva.
Incercam oarecum sa intreb daca in experienta unui avocat, cat de laborioasa este, si cam cate situatii s-ar fi intalnit, oricum din ce am vazut, pare ca se comporta la fel ca la primirea carnetului auto, da eu am crezut ca Romania asta se mai schimba si politistul numai cauta sa iti bage bete in roate si mai fie si corecti, dar se pare ca nici in 2021 nu prea s-a schimbat nimic :(((
Buna ziua, ma numesc Penca Claudiu, am depus dosarul pentru permis de port arma letala, si indeplinesc toate criteriile, de test psihologic, fisa medicala, cursa de arme si munitii ( trecut cu brio ), am hartie de la unitatea de jandarmi, la care am fost cadru activ pana la reorganizarile facute in 2011, cand au fost trecute in rezerva cadre militare pe fondul crizei economice, insa nu a fost din motive imputabile mie.
A adus toate actele, insa indradevar, acum cativa ani buni am avut o condamnare de 1 an cu amanare, insa aceasta s-a clasat fiind vorba cam de 9 ani, insa ce mi-a fost socant este ca mi s-a spus ca s-ar putea sa mi se refuze autorizarea pe motiv de un avertisment la leagea 61, tot de foarte mult timp, cauza a fost o cearta cu cei de la apa canal care vroiau sa imi taie apa pe motiv nedrept ca nu fusese achitata factura, ceea se s-a adeverit ca datorita intarzierilor bancare , suma s-a alocat mai tarziu in contul lor.
Dar si aceasta fapta este destul de veche.
Ce ma doare pe mine este ca da, in ultima perioada am avut ceva probleme si in sensul in care am doua fete minore si impreuna cu sotia, am fost atacati de doua persoane cu un cutit respectiv un boxer.
Mentionez ca am apelat serviciul 112 si acestia s-au prezentat abia dupa 30 de minute si numai norocul a fost de partea noastra.
Cazul s-a discutat la politie abia dupa ce situatia era rasuflata cam dupa 2 luni cand faptul a fost consumat.
Acest lucru m-a determinat sa imi cumpar o arma, dar ca sa descurajez o eventuala infractiune indreptata asupra mea.
Mentionez ca nu sunt o persoana care cauta conflicte, dar sustin dreptatea si drepturile omului, iar faptul ca am doua fete ma face sa fiu mai protector.
Acum in alta ordine de ideei, daca politia tecuci v-a refuza sa imi acorde autorizatia, eu daca atac decizia in contenciuos administrativ, am vreo sansa de castiga sau ma bat cu muntii ???
Buna ziua, am primit solutia asta, in instanta si as dori sa stiu:
Ca sa mi se restituie banii executati, trebuie sa astept ca decizia sa devina definitiva si executorie si pe urma sa introduc actiune de recuperare a taxei judiciare si a sumelor executate plus recuperarea cheltuielilor de judecata ??


21.07.2020
Ora estimata: 8:00
Complet: C4 CS - MM
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatorul Pe.. C.... în contradictoriu cu intimata Investcapital Ltd. Anulează actele de executare efectuate în dosarul execuţional nr. 2567/2019 al BEJ „ Caraman Cosmin”, ca urmare a intervenirii prescripţiei dreptului de a obţine executarea silită. Respinge cererea de anulare a titlului executoriu, ca fiind inadmisibilă. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată sau restituirea taxei judiciare de timbru de către contestator. Executorie, conform art.651 alin.4 CPC. O copie de pe prezenta hotărâre se va comunica executorului judecătoresc, de îndată după rămânerea ei definitivă, conform art.720 alin.4 CPC. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, conform art.651 alin.4 CPC. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Tecuci, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată 21.07.2020. Soluţia se va pune la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
Document: Hotarâre 21.07.2020
Buna ziua, as vrea sa sa aflu si eu un raspuns cu privire la o problema.
Cunosc o persoana care este divortata si ca tata plateste pensie alimentara pentru 2 copii minori, insa mama nu s-a ocupat de intretinerea copiilor ci mama acesteia, adica bunica copiilor.
Tatal adica persoana in cauza, isi cauta dreptatea in fata instantei si a dorit sa isi ia copii in intretinere, deoarece mama a parasit tara, traieste in Belgia si isi vede copii doar prin intermediul internetului.
Acesta isi tine copii acasa si ii intretine el, insa mama solicita in continuare pensia alimentara desi ea este plecata din tara dar copii erau crescuti de bunica, ulterior de tata.
As dori si eu o explicatie cum ar putea face, ca tata, sa faca o actiune in instanta sa numai plateasca pensia alimentara deoarece el ii are la el acasa si pensia alimentara nu vad de ce ar mai fi platita mamei.
Care ar mai fi justificarea????
Acum mama, ( straniera de altfel ) s-a indreptat in instanta cu privire la solicitarea pensiei alimentare in ultimile 2 luni, insa copiii au stat la el ( tatal).
Cum ar trebui sa faca o actiune in instanta si daca imi puteti recomanda un avocat specializat in acest lucru.
mai trebuie sa fim si morali nu doar roboti , tie ti se pare ca Steaua din liga a 4 e Steaua din 86 ? sau ne uitam la alte televizoare , exact asta se intampla ne batem joc de realitatea in sine
cu gandirea asta esti om normal sau robot ? felul cum gandesti te face uman ?
tu te auzi ? v-a robotizat prea mult articolele astea de lege
cum din salariu se ia 1/3 si din suma aia nu tot 1/3 ?
de ce a luat-o pe toata unde are asta dreptul asta , pai si pe salariu si pe aia 800 de lei , nu ti se pare asa anormal ???