avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate hotu_ion

Activitate hotu_ion

Răspuns la discuția legislatia muncii
multumesc f.mult!
ITM_ul chiar nu ar rezolva aceasta problema?
Buna ziua!
Am o fata in virsta de 25 ani si alucrat cca 2 ani la o firma in calitate de vinzatoare.
Nu are forme legale nici acum;a acceptat perioada de proba,ainteles ca sunt probleme administrative in firma,de fiecare data existau probleme in privinta angajarii.
Acum fiica fiind insarcinata in luna 2-a, a solicitat ferm angajarea cu forme legale pentru a beneficia de drepturile medicale spre mentinerea sarcinii.(are probleme medicale proprii-trombocitoza).In aceasta situatie patronul a raspuns ca renunta la serviciile ei.
CE POSIBILITATI LEGALE EXISTA IN ACEASTA SITUATIE?

MULTUMESC ANTICIPAT!
Răspuns la discuția Ajutorul pentru incalzire
multumesc f. mult celor care inca mai cauta un raspuns la intrebarea mea,intrebare care cred ca intereseaza pe mai multi Romani.Am aflat cu acasta ocazie ca lucratorii din
primarii sint un pic paraleli cu legislatia.
Am sapat si am descoperit ca legea 416/2001 actualizata, defineste clar prin art.8 ca venitul net al familiei ia in calcul toate veniturile impozabile ale familiei realizate anterior lunii in care afost solicitat ajutorul de incalzire.(sint si citeva exceptii care nu se iau in calcul);mai mult decit atit val. obtinuta din vinzarea unei mosteniri este un patrimoniu personal si nu un venit chiar daca acesta a fost impozitat la instrainare.
Buna ziua!
Anexa 1 la normele metodologice a AGENTIEI NATIONALE PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA solicita dovada veniturilor ''LUNARE"ale familiei pe luna anterioara solicitarii ajutorului de incalzire.

Este corect sa fie luat in calcul beneficiul obtinut de unul din membrii familiei din vinzarea unei proprietati mostenite si instrainate cu 4 luni in urma,acesta ne fiind un venit lunar?

multumesc anticipat!
mutumesc f. mult!
ORC ILFOV a actionat in in instanta sc c are nu a avut activitate si nu a depus documentele contabile anuale aferente anului 2008 pina acum,
Tribunalul Buc.a pronuntat solutia de dizolvare a soc.cu raspundere limitata.

INTREBARE:

Care sint pasii urmatori?aceasta solutie ce raspunderi arunca firmei prin administrator si mai ales asupra asociatilor din pct. d.v.financiar si material precum si administrativ?

multumesc anticipat!
Multumesc!
Lichidarea societatii ce urmari va avea financiar sau administrativ asupra mea?
Multumesc din nou pt.amabilitate si buna-vointa.
Toata stima si respectul pt. amabilitatea si promptitudinea dv.

Daca nu va suparati vreau sa detaliezputin situatia:
De cinnd m-am mutat in com. 1decembrie cu firma cu tot (datorita unor probleme f.complexe de fam. si sanatate),firma nu amai desf. activ. pina in prezent.Contabila cu care conlucram inainte de transfer mi-a promis ca va mentine firma "fara activitate" pina i-mi refac situatia financiara,medicala etc.iar cind incep activitatea se va relua procedura normala.E drept ca am lasat acest lucru in grija doar a ei iar in prezent nu omai gasesc.
S-a mutat din buc. telefonul (nr.fix)nu mai este al ei si nu o pot contacta.M-am prezentat la un termen in instanta si am cerut aminare.
Problrma este daca depun situatia(ef.de altcineva)pe 2008 decurg ceva amenzi?ce fac cu per.2009-2011?-amenzi?
Daca nu mai prezint in instanta si se dispune dizolvarea societatii,ce amendamente financiare si administrative urmeaza?
Inca o data multumesc pt. amabilitate si daca puteti spuneti_mi cum sa procedez?

CU CONSIDERATIE!
firma infiintata in2002, transferata in2007 in jud.ilfov,fara sa inceapa activitatea.Ce obligatii aveam catre ORC si cum pot rezolva situatia avind in vedere ca ORC a cerut in instanta dizolvarea societatii pt. nedepunerea situatiei financiare anuale aferente anului 2008?
Multumesc anticipat!