avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters255863

Activitate ContSters255863

Cele 20 de zile de concediu de odihna pe an se refera la anul calendaristic sau un an de la data angajarii pana anul urmator? Daca angajatul a fost angajat in functie la 01.09 poate lua 20 de zile de concediu pana la sfarsitul anului?
Deja am emis in jur de 50 de chitante. Ce pot face acum sa remediez situatia?
Posta Romana are camere de supraveghere. Puteti solicita prin intermediul avocatului, politiei o copie de la posta expeditoare si destinatare.
trandafir2 a scris:

Gabysh a scris:

Daca curierul este un reprezentat al magazinului de pe care clientul a cumparat, atunci se aplica prevederea articolului k?

Este vorba despre curierul "postal" (serviciu de curierat) si nu despre alta, orice forma de curierat (gen reprezentant al unui magazin), adica ...cand iti aduce posta (prin postas) sau curieratul rapid (prin curier) pachetul acasa, beneficiarul ii plateste si ala ii taie chitanta. Acel curier, da se incadreaza la exceptiile respective.


Nu am inteles exact ce vreti sa spuneti dumneavoastra. As aprecia daca ati explica cu alte cuvinte.

Oricum multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul acordat.

Daca curierul este un reprezentat al magazinului de pe care clientul a cumparat, atunci se aplica prevederea articolului k?
Răspuns la discuția TVA la facturile pentru reclama
Pe facturile de la reclama Google nu apare codul fiscal si numarul de la registrul comertului. Aceasta factura poate fi considerata un serviciu sau o taxa?
Sunt SRL si efectuez comert prin intermediul internetului. Comertul online se incadreaza in exceptia k?
Chitanta pentru persoane juridice. Bon fiscal pentru persoane fizice si nu ma incadrez in exceptiile respective. Asadar, daca am emis chitante pentru persoane fizice ce mai pot face? Stiu, imi cumpar casa de marcat, insa are legatura cu prezentul.
Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ma intrebam ce as putea face pentru a indrepta lucrurile realizate in trecut?
Răspuns la discuția Marca domeniu internet
Proprietarul domeniului doreste sa revanda domeniu la un pret exagerat. As putea intra in posesia domeniului cu o suma de bani acceptabila?

Domeniul pe care vreau sa-l cumpar nu este un nume cunoscut, ex. Baltagul, IBM, ci este doar un nume pe internet fara vreun website care sa ruleze pe acel domeniu.

Totusi, pe site-ul ROTLD exista cereri in care companii multinationale solicita intrarea in posesie a numelui de domeniu, marca protejata, ex. HP. Aceste cereri au fost acceptate. Cum de li s-a permis?