avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters258151

Activitate ContSters258151

Adresati-va cu cerere administratorului judiciar/lichidatorului judiciar.
Ar fi bine sa consultati un avocat specializat in insolventa( care sa analizeze documentele firmei, inclusiv situatia contabila), ca sa vedeti pasii de urmat, precum si daca indepliniti conditiile cerute de legea nr.85/2006 privind intrarea in insolventa.
Vedeti ca a fost o perioada in care firmele au fost impozitate cu un impozit minim/forfetar.

Deci chiar daca nu ati avut activitate, este foarte probabil sa aveti datorii la buget, constand in impozitul respectiv si accesoriile aferente.

Referitor la neintocmirea si nedepunerea declaratiilor fiscale aferente si a bilanturilor , ar fi bine sa cititi prev. legii nr.85/2006 art. 138 lit. d)
Răspuns la discuția insolventa- faliment
In primul rand ar trebui sa-i trimiteti o notificare cu confirmare de primire prin care sa ii mentionati ce intentionati : sa-i returnati marfa, in ce conditii, sa o stornati, sa o achitati opartial, in rate, etc. Eventual puteti incheia o intelegere/tranzactie.

In instanta nu va puteti proba buna credinta decat cu inscrisuri.
Răspuns la discuția inchidere societate suspendata
Pentru a dizolva, lichida si radia o societate com. la ONRC , nu trebuie sa existe datorii catre creditori si nici catre bugetul de stat.

Daca nu se obtine certificat fiscal pe zero/fara datorii nu se poate inchide firma.

De asemenea impozitul forfetar cu accesoriile aferente sunt datorii, iar majorarile si penalitatile de intarziere curg in continuare la suma de 6000 ron.
In mod normal trebuia sa depuneti dosarul de fond dovada intrarii in insolventa in temeiul legii nr.85/2006, din moment ce intrarea in insolventa a a avut loc in 2011 iar instanta pe plangere s-a pronuntat in iulie 2012.

La acest moment va sfatuiesc sa formulati recurs.
Cererile si actele se depun si la registratura tribunalului si se comunica si catre administratorul judiciar/lichidator judiciar.
Vedeti ca exista grile afisate pe site.
Răspuns la discuția faliment
Buna ziua,

Daca suma a ramas aceeasi, nu mai este necesar sa depuneti o noua declaratie de creanta. Suma va fi afisata automat in tabelul de creante din procedura de faliment. Doar in cazul in care cuantumul sumei creste in conformitate cu un contract care include dobanzi, majorari, penalitati, se va rectifica suma in conformitate cu prevederile exprese ale contractului.