avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate ccrriissttiinnaa

Activitate ccrriissttiinnaa

Bună ziua,va rog sa mi scrieți unde și ce demersuri trebuie făcute pentru a primi cardul cu cei 250lei pe care l primesc cei cu pensiile mici.Fratele meu este pensionar din mai anul curent și nu l a primit nici acum.
Buna ziua, am construit o casa pe o bucata de pamant care este pe numele meu, dar casa a fost construita pe numele soacrei. Platesc impozit de 16 ani pentru ea , chitantelefiind pe numele meu. Pottrece casa pe numele meu?
Ni s- a raspuns ; singura solutie a fost ca cei de la secretariat au trimis mail profesoarei sa participe, aceasta evident a refuzat, am cerut reexaminarea cu alt cadru, am fost de asemenea refuzati pt ca ultima oara cand s- a incercat asta dumneaei a dat profesorul in judecata, iar acum nu se mai baga nimeni, presupun ca singura solutie este tribunalul, corect?
Am o intrebare in legatura cu ce s-ar putea face din punct de vedere juridic in urmatoarea situatie:Am sustinut un examen in cadrul universitatii unde sunt student. Examenul a durat două ore și a constat în completarea a 6 teste (sub forma unor formulare Microsoft), care aduceau un total de 70 de puncte. Pe tot parcursul colocviului, am fost prezenți într-o conferință pe Teams, cu camerele web pornite. Problemele au apărut în timpul acestui examen, când d-na. profesor ne-a menționat faptul că dacă nu o să completăm toate cele 6 teste, nu vom promova materia respectivă, lucru care deja contravine Codului drepturilor și obligațiilor studentului, mai precis, articolului 11, punctul f), unde este clar subliniat faptul că modalitățile de evaluare și examinare trebuie prezentate studenților în primele două săptămâni de la începerea anului universitar.
Mai mult decât atât, la finalul examenului, d-na. profesor face un anunț pe canalul de Teams prin care precizează că cei care au obținut 0 puncte pe unul dintre teste sunt considerați nepromovați la MP, chiar dacă nota calculată este peste 5. Consider acest lucru o nedreptate, deoarece criteriile nu ne-au fost precizate înainte de procesul de evaluare.
Aici intervine cel de-al doilea punct al acestei sesizări, care are ca obiect organizarea examenului de restanță. Dumneaei a lăsat un anunț pe canalul de Teams prin care ne informa faptul că restanța la aceasta materie nu ar trebui să existe, dar dumneaei ține ca acest lucru să se întâmple totuși, dar doar în condițiile impuse de dumneaei, respectiv într-un cadru fizic, când acest lucru va fi posibil, cu optimism, în luna septembrie. Desi examenul era publicat in programul sesiunii de restante, doamna profesor nu s-a prezentat, acest lucru este o problemă , deoarece D-na. ne-a informat cu privire la faptul că nu se va prezenta la examenul din restanțe. Este dreptul studentului să avem șansa la două examinări, iar aceasta ar trebui să aibă loc în condiții prielnice, în sesiunea de restanțe din iarnă. Am incercat sa obtinem reexaminarea cu un alt cadru didactic insa doamna profesor ne-a trecut drept nepromovati astfel incat nici acest lucru nu se poate. Sunt colegi care nu isi pot obtine licenta din cauza faptului ca dumneaei nu se prezinta la restante, iar facultatea aparent nu poate face nimic in aceasta privinta, ce se poate face? Mentionez de asemenea si faptul ca acest lucru se intampla de foarte mult timp in universitatea noastra.
Răspuns la discuția Studii superioare
va multumesc foarte mult,sper ca si cei de la facultate vor recunoaste aceasta posibilitate.
Răspuns la discuția Studii superioare
Buna ziua,a fost la facultate si cei de la secretariat i au zis ca nu poate plati anul de arheologie...daca exista o legislatie privind lucrul asta ,imi puteti zice unde o pot gasi?
Buna ziua,am o fata ce a terminat primul an de facultate pe arheologie,in cadrul facultatii de istorie din Universitatea Babes Bolyai cu o restanta,dar nu vrea sa continue.S-a hotarat sa mearga la anul pe chimie,in cadrul aceleasi universitati;ar putea plati anul facut pe arheologie pt a putea concura din start pe locurile de la buget din cadrul facultatii de chimie?
Multumesc frumos pentru raspuns,si v as ruga sa mi scrieti unde ar trebui sa merg sa anunt ca acea constructie este inceputa la 5 cm distanta de gardul meu.
Buna seara,
As dori sa mi scrieti care ar trebui sa fie distanta legala intre gardul meu si casa sau anexele vecinului?
Va multumesc.
Răspuns la discuția succesiune
Multumesc mult,am vb deja cu un avocat in vederea deschiderii procesului,dar nu mi a garantat ca legea il va obliga sa primeasca bani,mi a zis ca va face tot posibilul prin diverse metode,dar nu mi garanteaza 100% ca vom castiga.