avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandrina Mihai

Activitate Alexandrina Mihai

Conform grilei notariale pentru zona in care este amplasat terenul si in functie de notarul in raza caruia a avut ultimul domiciliu defunctul.
Verificati de unde provine greseala. Verificati Registrul agricol al primariei cu ce parcela ati fost trecuti dvs sau autorii de pe urma carora s-a reconstituit dreptul de propriatate. Daca este corecta inscrierea atat in registru cat si in titlu trebuie sa eliberati parcela pe care o lucrati si sa o ocupati pe cea din titlu.
Fiind locas de cult trebuie sa aveti aprobarea vanzarii de la forul superior. BOR sau episcopie. Nu ati mentionat ce cult. Aceste proprietati au un regim special si necesita anumite aprobari pentru vanzare. Pentru schimbare destinatie, primaria da pe baza unui certificat de urbanism si eventual proiect de arhitectura daca modificati structura, interioare, etc. Costurile se raporteaza la onorariu arhitect si normal la ce veti dori sa renovati sau sa construiti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu intocmiti contractul de vanzare in forma autentica ? Antecontractul in principu, are valabilitate in cadrul unui posibil proces. Dar mai bine actionati acum cqnd soacrae dvs traieste.
Răspuns la discuția Drept proprietate...
Solicitati la Oficiul de cadastru daca aparatamentul cumparat de tata acum 3 ani, are carte funciara sau nu. Cum l-a cumparat ? Nu se mai fac acte de vanzare-cumparare fara extras de carte funciara.
Verificati la DITL a primariei respective daca exista trecut vreun proprietar pentru terenul respectiv. Ati cumparat garajul, de la cine? Aveati o autorizatie de amplasare provizorie ! De unde stiti ca terenul a fost retrocedat ?
daca considerati ca acolo s-a produs ceva in neregula, puteti sa solicitati, daca au camere de suparveghere.
Cititi in Legea 163/2020 reguli
Cand ati cumparat , cu contract vanzare-cumparare autentificat de notar, Ati avut extras de carte funciara. Daca cel care v-a vandut nu are solicitati de la Oficiul de cadastru o copie dupa cadastru. Copia contine releveul garsonierei. Planul instalatiilor, nu. Daca este bloc nou, dezvoltatorul va poate pune la dispozitie si schita si partea de instalatie interioara.
Depinde ce institutie a emis contractul de vanzare. ICRAL sau notar. Dumneavoastra in calitate de mostenitor solicitati un duplicat al actului. Puteti sa faceti o cerere si la DITL (impozite si taxe locale) a primariei unde se afla imobilul si solicitati un istoric de rol cu eliberare acte de proprietate. Tot de la primarie serviciul decese , solicitati un duplicat al certificatului de deces. Motivati ca va trebuie ptr dezbatere succesiune. - Subsemnatul .....in calitate de fiu al defunctei....solicit eliberarea unui duplicat a contractului de vanzare nr..... emis de .... ( trebuie sa cunoasteti cine a emis documentul). la fel si cu certificatul de deces.