avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Activitate Claudiu Daniel Hentea

Activitate Claudiu Daniel Hentea

Răspuns la discuția Examen executor judecatoresc
[ link extern ]
este pagina uniunii nationale a executorilor judecatoresti
vedeti in functie de zona in ce camera va incadrati si acolo din cate stiu veti gasi informatiile necesare ( cadru legislativ, procedura, date de examen admitere in profesie, date de examen definitivare )
Cei de la Coface, si in general firmele de recuperari, au si portofolii pe care fac doar service-are adica acele contracte nu sunt cesionate, sunt in continuare ale bancii.
Răspuns la discuția Poprire incurcata de la ANAF
Solicitati in scris catre ANAF sa va comunice daca si-au incasat creanta si in baza caror documente va tin conturile poprite. De asemenea, ei v-au executat in baza unui titlu executoriu, titlu care nu are cum sa cuprinda si impozitele curente.
Concluzie?: ceea ce face inspectorul este un abuz si pur si simplu v-a „pasat„ ca sa scape de munca. Inspectorul intradevar nu poate elibera o adeverinta ca aveti impozitele achitate dar este obligat sa va elibereze o adresa de ridicare a popririi daca suma din titlu a fost achitata.
Din cate inteleg doriti doar sa amanati si nu sa fugiti de raspundere.
Daca am inteles corect, sfatul meu este sa va faceti un calcul cu cat v-ar opri din salariu in cazul unei executari si aceasta suma sa o conveniti cu banca si sa o achitati.
Va indrum in acest sens doarece este foarte posibil ca banca sa cesioneze ( vanda ) creanta dumneavoastra aspect care ar aduce un prim cost suplimentar fata de ce aveti acum. Daca se ajunge si la o eventuala executare silita, apare o serie noua de costuri ( onorariu, cheltuieli, dobanzi legale, etc.. )
Referitor la timpul in care se va ajunge la o executare efectiva, depinde de cat de repede creditoarea va cere acest lucru unui executor, depinde de cat de aglomerata este instanta ( in cat timp va redacta incuviintarea executarii ), depinde de cat de repede se va misca si executorul, sunt multe variabile.
O contestatie nu stiu pe ce sa o fondati ca sa va admita suspendarea executarii, aspect care oricum va va costa o cautiune de 10% din creanta.
In concluzie, avand in vedere ca aveti bunuri si venituri executabile, cel mai bine ar fi sa va faceti un calcul si sa achitati cat mai repede.
Răspuns la discuția falsa executare silita
ghitac a scris:

Ce somatie initiala??? Vorbim de poprire, poprire care se infiinteaza fara somatie. In urma unui asemenea sfat, se duce omul linistit la executor si cere somatia (ca asa a auzit el ca e procedura). Executorul nu are asa ceva in dosar, omul nostru tot cere, incepe sa creada ca e un abuz al executorului, se incing spiritele samd..................



Stimate coleg, daca lecturati mai cu atentie observati ca am indrumat sa se verifice „daca a fost comunicata o somatie „
De asemenea, Art. 782 NCPC prevede

Înfiinţarea popririi

(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 780 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.

in continuare imi mentin opinia ca acele chitante trebuiesc depuse si la dosarul de executare, impreuna cu o adresa catre executor in care ii expuneti situatia. De asemenea cereti executorului sa comunice acestea si creditoarei si solicitati-i ca sumele provenite din poprire sa nu fie distribuite catre creditoare.

Intradevar este necesar sa depuneti o contestatie la executare la instanta care a incuviintat executarea.
Atentie: instanta nu va suspenda executarea decat cu o motivare solida ( pe care inteleg ca o aveti ) si in schimbul platii unei cautiuni de 10% din creanta
Sfat: solicitati suspendarea executarii prin actiune separata, de urgenta - se va judeca in 2-3 zile doar suspendarea
Răspuns la discuția EXECUTARE SILITA
daca dovediti ca sunt proprietatea sotiei si modul de dobandire, iar sotia nu face parte din executarea silita, nu se intampla nimic
Răspuns la discuția licitatii publice
1. de principiu, executorul continua executarea pana la indestularea tuturor creditorilor ( daca mai are ce executa ), in orice caz adjudecatarul nu este impactat.
2. depinde de instanta catre care se adreseaza cererea ( cat este de aglomerata, vine vacanta judecatoreasca, etc...) in practica, app.30 zile
3. din momentul in care aveti o inscriere definitiva in cartea funciara, puteti vinde fara restrictii. Singura diferenta o vor face taxele catre stat ( 3% mai repede de 3 ani, 2% mai tarziu de 3 ani de la dobandire )
4. intoarcerea executarii se poate cere pe calea contestatiei la executare. Contestatia o poate face orice parte interesata / lezata de actul de executare contestat.
5. Imobilul se adjudeca liber de sarcini. in conditiile in care se vinde impreuna cu vreo sarcina, sau obligatie, executorul are obligatia de a aduce la cunostinta acestea prin insasi publicatia de vanzare.
Luand pe rand intrebarile:
1. Nu cred ca ANAF sa execute vreodata o cota-pate dintr-un imobil
2. Cred ca cel mai simplu ar fi sa cumparati de la matusa cota pe care o detine, cu tot cu sarcini, dupa aceea sa achitati datoriile catre ANAF, acestia radiaza sarcina si ati incheiat problema.
3. Nu cred ca un reprezentant ANAF sa se deplaseze la un notar.
4. Platind creantele care greveaza o cota de proprietate nu va vor face automat proprietarul acelei cote parti.

Este posibil ca eu sa nu fi inteles corect, in sensul in care doriti sa achitati doar contravaloarea cotei si nu a intregii creante catre ANAF. In aceasta situatie, adresati-va ANAF, si vedeti ce solutie va ofera ( plata integrala a creantei, plata sumei pe care o propuneti, evaluarea imobilului si plata cotei, etc...)
Răspuns la discuția falsa executare silita
Sfatul meu, mergeti la executor, consultati dosarul de executare, vedeti in baza caror sustineri a fost solicitata si aprobata executarea silita, de asemenea, vedeti daca executorul a comunicat, si la ce adresa a comunicat somatia initiala ( prin care avea obligatia sa va instiinteze asupra titlului executoriu si asupra debitului ).
Daca aceste informatii se suprapun cu platile pe care dvs. le-ati efectuat, comunicati aceste lucruri executorului. Daca acesta nu ia nici o masura in vederea inchiderii litigiului, trebuie sa va adresati cu o contestatie la executare catre instanta care a incuviintat executarea.
poate mai multe detalii....suma din care debitorul a achitat o parte, facea parte tot dintr-un titlu executoriu, sau executarea a survenir doar pentru diferenta? Debitorul, pe ce motive si-a fondat contestatia?
De principiu, prin executor se pot solicita dobanzile legale prevazute in graficele BNR