avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate BOSKY

Activitate BOSKY

Buna ziua, o persoana cu Contract de activitate sportiva poate avea coasigurati ? Multumesc
in celelate zile ale saptamanii urmatoare sau in maxim 60 zile?

Cornel Vasile a scris:

Se pot acorda in celelalte zile ale saptamanii numai dacă lucrează în acele zile.

Buna ziua cand se acorda zile libere compensatorii pentru soferii care pleaca in delegatie de vineri pana luni sau marti . Mentionez ca au CIM cu 8h L-V instituie publica personal contractual.
Răspuns la discuția Cum se aplica OUG 114/2018?
Si in 2020 a fost tot 950?

Tatu M a scris:

Daaa... Ministerul muncii ne-a dat raspuns si suma corecta in cazul nostru este 950 lei.

cu ce articol? art.56?

Cornel Vasile a scris:

In speta, raportul de serviciu inceteaza la data expirarii prelungirii.

Un salariat al institutiei noastre (personal contractual) a solicitat anul trecut continuarea activitatii dupa indeplinirea cumulativa a conditiilor de varsta standard si stagiu minim de cotizare. I s-a prelungit raportul de serviciu cu un an. Anul acesta nu a mai depus cerere pentru continuarea activitatii, in aceste conditii raportul de serviciu inceteaza ca urmare a indeplinirii varstei standard de pensionare ?
Răspuns la discuția Cum se aplica OUG 114/2018?
Buna ziua, cum este corect? Aveti ceva oficial?

Tatu M a scris:

Buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica, mai exact intr-o biblioteca judeteana si va expun urmatoarea situatie:
Conform art. 14 alin. (1) din Legea 153 / 2017, "personalul care detine titlul stiinţific de doctor beneficiaza de o indemnizatie lunara pentru titlul stiintific de doctor in cuantum de 50% din nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, daca isi desfaşoara activitatea in domeniul pentru care detine titlul", iar conform art. 18 alin. (1) din aceeasi lege - "incepand cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acorda obligatoriu, lunar, indemnizatii de hrana reprezentand a 12-a parte din doua salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata". Potrivit art. 2 din HG 937 / 2018 "toate drepturile si obligatiile stabilite potrivit legii se determina prin raportare la nivelul de 2.080 lei al salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata".
Tinand seama de prevederile art. 34 alin. (2) din OUG 114 / 2018 potrivit caruia "incepând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se mentine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii" si avand in vedere ca salariatii institutiei noastre au beneficiat in luna decembrie 2018 de o indemnizatie pentru titlul stiintific de doctor in cuantum de 950 lei si de o indemnizatie de hrana in cuantum de 317 lei calculate la salariul minim de 1900 lei stabilit prin HG 846 / 2017, va rog respectuos sa precizati clarificari referitoare la sumele corespunzatoare indemnizatiei pentru titlul stiintific de doctor si ale indemnizatiei de hrana care ar trebui acordate salariatilor incepand cu data de 1 ianuarie 2019. Se va acorda suma de 950 lei sau 1040 lei pentru indemnizatia de doctorat, respectiv 317 lei sau 347 lei pentru indemnizatia de hrana?

Răspuns la discuția Cum se aplica OUG 114/2018?
Buna ziua, ma intereseaza daca aveti un raspuns
Răspuns la discuția Manager transport
Ma intereaza baza legala
Buna seara, ma puteti ajuta cu un model de decizie numire manager de transport?