avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate leona777

Activitate leona777

Daca am deschis proces in luna martie la judecatoria de domiciliu pentru suspendare permis retinut in Valcea, inainte de legea 254/2023 prin care se stabileste ca e competenta instanta de la domiciliul meu, pot sa invoc legea asta si sa ramana dosarul la judecatoria Arad sau nu se aplica legea pentru procese pe rol inainte de intrarea ei in vigoare ? Multumesc
.
Răspuns la discuția Stabilire filiatie
Multumesc.Din pacate doat frati vitregi exista

raluk0207 a scris:

Test ADN cu frații (dacă exista)

Dupa decesul tatalui biologic, se mai poate dovedi filiatia fața de el ? Ce posibilitati exista? Multumesc
Răspuns la discuția Suprapunere reala terenuri
Tocmai ca un avocat mi-a facut actiunea. Problema este ca un teren apare intr-o localitate iar al doilea in satul de langa. Asta in actele OCPI, ptr ca faptic sunt suprapuse. Revin cu motivarea instantelor de ce mi-au respins. Multumesc.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

cred ca obiectul actiunii promovate in instanta a fost gresit.
Ar fi interesant de analizat motivarea instantei pentru care a respins actiunea.
Mergeti cu hotararea obtinuta la un avocat pentru a analiza ceea ce trebuie facut mai departe.

Doua persoane proprietare cu acte pe acelasi teren. Eroarea apartine OCPI ca nu a verificat la a doua intabulare daca nu cumva exista suprapunere. Am cerut in instanta anularea tuturor actelor de intabulare, a titlului de proprietate al celui de-al doilea teren intabulat ulterior terenului meu si care se suprapune peste terenul meu. Si am pierdut procesele. Acum ce se mai poate face ? Nimeni nu-si recunoaste vina. OCPI recunoaste ca e suprapunere reala, a notat-o in ambele CF.uri si atat. Multumesc ptr eventualele informatii.
buna ziua, ma puteti ajuta cu un raspuns va rog. Am deschis proces de partaj impotriva fostului sot, ptr ca nu dorea sa vindem casa, am platit taxa timbru 11.000 lei ( esalonata in 24 rate ). La al doilea termen de judecata am cerut renuntarea la partaj, ptr ca ne-am inteles sa vindem si eu am cerut si restituirea taxei platita pana la acel moment ( 6 rate - 3000 lei ). Instanta mi-a respins cererea de restituire ( sunt inca in termenul de recurs ) Cand sa vindem casa, Primaria imi da fiscal cu datoria de la Anaf ( restul de esalonare taxa de timbru neachitat - 7000 lei ), si a trebuit sa platesc toata taxa ca sa scot fiscal fara datorii. Acum pot oare sa fac o alta cerere de restituire a taxei platite deja integral ? multumesc de ajutor
Buna ziua. Daca tatal locuieste in Anglia, si nu plateste pensia alimentara minorului, aflat la mine in Anglia, unde se depune plangerea pentru abandon familie ? Noi am divortat la judecatoria galati, intrucat acolo am avut ultimul domiciliu comun. Multumesc
buna ziua, as dori sa stiu daca se poate ca unul din vecini sa construiasca o bucatarie in curtea comuna a unui imobil. El zice ca a cerut de la Primarie extindere, si ne oblige sa ne demolam boxa construita pe acel teren. Eu stiam ca fiind curte comuna nu are drept sa construiasca, ar trebui sa iasa din indiviziune inainte, pentru ca suntem 10 locatari proprietari in curte, si ar trebui sa aiba si acordul nostru.
Multumesc. Da, am depus, dar nici un raspuns.

Voinea Liviu a scris:

Il puteti actiona in judecata,insa vinovatul va mentiona ca la data accidentului avea RCA valabil,ceea ce va aduce in situatia de acum.
Ati depus cereri si la FGA,dupa insolventa City Insurance?

Buna ziua. In urma cu 12 luni am avut un accident in trafic, soferul avea asigurare la City Insurance. Am depus cereri asa cum.prevede procedura, spunsndu.ni.se ca in cateva luni se primesc banii, acum s.a blocat in Parlament proiectul. As putea oare sa.l dau in judecata pe soferul care m.a lovit, si sa fie obligat personal.sa imi plateasca reparatia ?