avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate DMol

Activitate DMol

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulamentele in parcari de acest gen sunt impuse exact din cauza lipsei de civilizatie a populatiei autohtone, care crede ca i se cuvine orice. Ei incearca prin asta sa ofere omenilor civilizati care vin in acea parcare un minim de confort si siguranta.
In momentul in care ati intrat in acea parcare privata (chiar daca e cu destinatie publica), ati fost de acord cu regulamentul. Sunteti liber sa parcati oriunde in alta parte daca credeti ca acel regulament va lezeaza drepturile. Mai mult de atat, nu sunteti obligat sa cumparati de la Lidl sau oricare alt magazin daca credeti ca nu va trateaza cu suficient respect. Puteti chiar face o sesizare la Protectia Consumatorului.
Altfel, incercati sa parcati in locuri marcate. Si sa nu uitati masina acolo mai mult decat e permis de regulament (2 ore, in general). Pentru ca acel magazin trebuie sa asigure locuri de parcare clientilor, nu celor care au treaba prin zona.


Cum a parcat gresit daca legea ii permite sa parcheze.E mai sus de Constitutie,care protejeaza proprietatea,Regulamentul unei firme private?Poate toate firmele fac cate un Regulament si ce facem cerem voie sa respiram?LEGEA trebuie respectata nu Regulamentele fielor private.Judecatorii au la baza deciziilorLegea.
Nu contest ce prevede legea. Doar ca in aceasta situatie (cand se cer cunostinte de engleza) nu vad o problema sa semnezi un contract intr-o limba pe care esti obligat sa o posezi.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei care parcheaza aiurea si cauta dreptate in Tribunale dupa ce au fost amendati vor fi primii care vor cauta compensatii de la magazin in cazul in care se intampla ceva cu masinile lor in caz de fota majora.
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cauza celor care parcheaza precum initializatorul topicului multe parcaru din malluri se blocheaza cand e mai aglomerat. Ce s-ar intampla daca ar fi si o situatie de urgenta? Cred ca 100lei pentru incalcarea regulamentului unui spatiu privat este chiar prea putin. Nu inteleg indignarea initiatiatorui ca a fost taxat pentru ca incalcat regulile (de bun simt) de utilizare a unui spatiu care apartine unui operator privat.
Postul nu cere cunoasterea limbei engleze la nivelul care va permite sa intelegeti continutul ofertei si contractului?
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate astea pentru 5 lei pe luna?
Sunt curios cat da proprietarul pentru Royal Canin-ul cu care isi rasfata catelusul. Nu mai spun de picaturi de purici, vaccinuri etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce relateaza initiatoarea topicului, persoana accidentata traversa in loc nepermis. Soferul nu se face vinovat de accident, ci doar de parasirea locului accidentului cu vatamare. In cazul in care veti merge la politie, in urma cercetarilor probabil ca i se va retine permisul, dar ingrijirile medicale nu are de ce sa acopere.
Stimati "avocati", sunt surprins ca s-a iscat atata discutie din acest topic. Situatia e clara - cumparatorul si-a insusit un bun fara a face plata pretului agreat in comanda. Restul sunt detalii irelevante. Un cumparator de buna credinta trebuia sa sesizeze vanzatorul imediat ce a ridicat produsul fara plata si sa caute de comun acord un mod de a rambursa pretul agreat.
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rambursul (plata la livrare prin curier) este doar o modalitate de plata. La fel plata putea fi agreata la 30 zile sau orice alt termen convenit intre parti. Atat timp cat clientul a receptionat produsul (confirmarea fiind semnatura in sistemul firmei de livrari), clientul este bun de plata. Ramburs, sau prin alte metode.
Ce ar fi daca in relatii comerciale s-ar considera expirata obligatia de plata unui bun cumparat in cazul depasirii scadentei facturii, de exemplu, sau unei erori in factura? S-ar bloca comertul.
Copia chitantei cu valoarea 0 (care confirma ca produsul nu a fost platit cum a fost convenit) o puteti recupera de la firma de curierat. Si apoi instanta.
Cumparatorul clar arata rea credinta.
Am comandat odata un produs din Germania in valoare de 300EUR. Platitit cu card online. Insa surpriza, cand primesc produsul, era cu totul alt produs, in valoare de 1200EUR. Probabil ca s-a produs o eroare in depozitul lor. Am contactat imediat vanzatorul care mi-a trimis in aceeasi zi produsul corect, fara macar sa astepte sa ridice produsul gresit (neamtul nici nu s-a putut gandi ca ar putea exista un risc sa nu mai trimit produsul gresit inapoi). In cateva zile aveam produsul corect, iar ridicarea celui gresit a ai durat cateva zile. Cum ar fi sa fi insusit produsul mai scump si sa nu-l mai trimit inapoi, avandu-le pe ambele la mine?


latka a scris:

Eu ma refeream la aliniatul 2, in care spune ca in orice fel de intersectie, cei care fac manevra de viraj stinga pierd prioritatea fata de cei cu care se intersecteaza din dreapta, deci nu au drept de circulatie.


Regulile de prioritate in intersectie sunt complementate de semafor. Veti intalni des intersectii unde, desi aveti semn cedeaza trecerea, si semafor pe verde, treceti, nu cedati celor care au rosu si au semn de drum cu prioritate.
Si a propos, cel care face stanga NU intotdeauna pierde prioritata fata de cel care face dreapta, chiar si in intersectii nesemaforizate. de exemplu, daca veniti de pe un drum fara prioritate si drumul cu prioritate face curba la stanga. De ex, cand vii din sud de pe Titeica, intersectie cu ramuri tei, esti obligat sa cedezi celor care vin din fata si fac stanga, indiferent daca mergi inainte sau dreapta.


Sa va vad intr-un oras strain cind faceti stinga si aveti verde si va intersectati cu un altul ce face dreapta. Va opriti in mijlocul intersectiei ca sa "descoperiti" lampa de verde intermitent ? Sa fim seriosi, toti cei care sustin ca verdele stinga trece fara grija nu realizeaza ca in practica niciodata nu vor trece pentru ca nu stiu ce e pe partea cealalta. Reflexul imediat e ca si celalalt are verde plin.


In situatia in care exista semafor cu sageata stanga, Intotdeauna toti cei cu care va intersectati au fie rosu, fie verde intermitent spre dreapta. Deci nu aveti de ce sa va opriti si sa cautati semaforul celorlalti. Este foarte similar cu situatia cand aveti verde pentru inainte si nu opriti sa vedeti ce culoare au cei de pe drumul perpendicular, care au mereu rosu (sau... verde intermitent la dreapta).
Dar lucrurile acestea devin naturale odata cu experienta de condus in orase mari, unde exista intersectii mai complexe.

Cu stima.,