avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate florinm58

Activitate florinm58

Va multumesc pentru amabilitate ! Sanatate
Va multumesc foarte mult pentru raspuns ,dar acum luminati-ma pana la capat si aici sunt punctaje diferite si avem asa :
Numar total puncte realizate 56,74808 din care : nr.puncte realizate in sistemul public-conditii normale de munca 52,41722 ,cu primul sau cu al al doilea inmultesc cei 81 lei ,asta ca sa-mi fac si eu o bucurie la inceput de an la final o sa vedem ce o sa iasa ,va multumesc inca o data si va doresc numai bine !

Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns ,pe decizia de pensionare scrie in felul urmator : Stagiul total de cotizare realizat,din care :44 ani 11 luni 26 zile in sistemul public din care in conditii normale de munca 43 ani 6 luni 12 zile { 1an 5 luni 14 zile fiind stagiul militar} dupa care stagiu se va calcula stabilitatea mea ,anii de munca ? daca ar fi dupa cel cu 44 ani mie mi-a dat un punctaj 16,25 puncte aceastea se inmultesc cu 81 lei ? Va multumesc anticipat .
Rog sa-mi spună și mie cineva dacă la aceasta recalculare la pensii din septembrie eu ca și pensionar ieșind în 2021 primesc ceva și dacă stagiul militar de 1,5luni în anul 1980 și 1 an de șomaj în 2006 se calculează ca vechime la cei 44ani 11luni 26zile și dacă îmi puteți spune ce suma a-și putea lua pentru acești ani de vechime ,va mulțumesc anticipat !
Ce pasi trebuie sa urmez ptr. a inchiria apartamentul parintilor ,avandu-l doar pe tata in viata care locuieste acum in apartamentul meu ,dupa decesul mamei eu si fratele meu avem succesiunea facuta ,vreau sa inchiriez cu acte la ANAf .
Va multumesc!
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

Dapix a scris:

Da așa este, aveți dreptate.

Decontarea carburantului se face în limita a 1.500 lei/an – pentru persoanele încadrate în grad de handicap Grav / Grav cu asistent personal, respectiv 750 lei/an – în cazul persoanelor cu grad de handicap Accentuat.

Da ,e vorba de 1500 lei pe an gradul grav ,oricum va mulțumesc!

Dapix a scris:

Poate fi posibil ca la gradul GRAV, să se deconteze o sumă mai mare de bani decât 700 de lei.

Mama mea in varsta de 89 de ani are certificat de handicap grav ,eu in calitate de fiu si care locuiesc impreuna cu ea ,am grija totala de ea ,cu mine se deplaseaza cand este nevoie ,eu posed un autoturism cu care rezolv problemele casei ,pot sa scot acest autoturism de la plata impozitului anual si daca da cum se procedeaza ,eu locuind in sect.5 .Va multumesc anticipat !
Poate cineva cunoscator in domeniul pensiilor sa-mi poata spune daca ma pensionez ,avand dreptul anticipat in luna August a.c calculul se face tot pe sistemul vechi cu coeficientul de corectie 1,41 parca daca nu gresesc ,sau sunt schimbari ! Va multumesc anticipat !
Am intrat in posesia unei adeverinte care contine toate sporurile posibile date din anul angajarii mele 1976 si pana in 2001 ,de CO,Ture,Sarbatori ,Nopti ,Prime etc. am vreo sansa daca o depun la casa de pensii sa fie luata in consideratie la definitivarea pensiei ? Va multumesc .