Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Am intrat in posesia unei adeverinte care contine toate sporurile posibile date din anul angajarii mele 1976 si pana in 2001 ,de CO,Ture,Sarbatori ,Nopti ,Prime etc. am vreo sansa daca o depun la casa de pensii sa fie luata in consideratie la definitivarea pensiei ? Va multumesc .
Am o intrebare ,am iesit prin pensie anticipata fara penalizare in 2021 acum in aprilie 2023 fac 65 de ani si trebuie definitivata pensia ,in contextul stirilor care se vehiculeaza pe tv cu ce se va hotara la finalul lunii martie poate avea o influenta negativa la definitivarea dosarului meu de pensie definitiva ? Va multumesc !
Daca sotul si sotia sunt coproprietari intr-un apartament si intre timp sotul a decedat cum poate sotia sa-l scoata de la plata taxelor si impozitelor ?
Va rog daca cineva ma poate lamuri si pe mine : am obtinut datorita certificatului de handicap grav anularea impozitului pe cladire dar nu si pe teren ,este vorba de un apartament la bloc ,am pus intrebari online dar in zadar de la taxe si impozite nu-mi raspunde nimeni ,ma puteti lamuri ?
Da ,poate obtine aceasta scutire de impozit pe pensia de vechime in munca si limita de varsta daca are certificat in grad de handicap si daca pensia este mai mare de 2000 lei ,adica impozabila !
Va rog daca ma poate cineva ajuta .E vorba de tatal meu in varsta de 91 de ani si are o suferinta neurologica ,are din aceasta cauza si certificat de handicap grav cu insotitor ,problema este ca din ce in ce mi-e mai greu sa am grija de el ,doctorul neurolog m-a sfatuit ca nu se poate tine acasa ,nu am tinut cont insa acum imi vine foarte greu si numai pot sa fac fata si am si eu 67 de ani ,intrebarea mea este daca il duc la un azil de batrani privat ,tatal pierde ajutorul de handicap ,pentru ca atunci imi va fi greu sa-l tin intr-un azil . Va multumesc anticipat .
Tatal a decedat au ramas in viata mama cu doi copii ,cu unul dintre ei locuieste si e necasatorit celalalt este casatorit si locuieste in casa sotiei lui ,dupa succesiunea facuta dupa tatal decedat daca fratele casatorit moare sotia lui are vreun drept asupra partii mostenite de sotul ei prin succesiune ,mai mentionez ca acesta are si un copil din prima casatorie .
Tatal meu a decedat ,am ramas eu , mama si fratele meu ,eu locuiesc in acelasi apartament cu mama mea ,fratele are familia lui si casa lui ,in vederea succesiunii fratele a spus ca o sa declare la notar ca nu are nici o pretentie pentru cei revine lui si va da in scris ,eu am un act de mostenire facut in fata notarului cu ani in urma in care tatal si mama mi-au lasat totul mie ,intreb daca cumva fratele se razgandeste si nu renunta la partea lui eu ma pot folosi de acel act notarial si mama imi cedeaza partea ei ? Va multumesc.