avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate zz-man

Activitate zz-man

Au fost persoane care după ce au terminat SNG-ul şi au lucrat ca grefieri au reuşit la INM. Întrucât se consideră că lucrezi în continuare în sistem nu e nicio problemă să faci trecerea la magistratură. Cel puţin aşa a fost în anii trecuţi.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Salutare! Am actualizat culegerea de jurisprudenţă ÎCCJ pe care o puteţi găsi în sinteză pentru perioada 2002-2012 la secţiile penală, civilă, comercială, complet de 9 şi secţiile unite plus ril-uri. Vă doresc mult succes la învăţat şi să nu abandonaţi lupta! Am urcat aici materialele: [ link extern ] /

Doresc să îi felicit şi eu pe cei care au intrat şi să le urez mult succes. Iar celor care nu au reuşit de data asta le spun să aibă încredere şi să nu renunţe la visul lor, căci nu e imposibil.
Salutare! Am actualizat jurisprudenţa ÎCCJ la toate capitolele. Prin urmare aveţi sintetizată această materie aferentă perioadei 2002-2011 pentru secţiile penală, civilă, comercială, complet de 9 şi secţiile unite alături de inevitabilele ril-uri. Am urcat-o aici:
[ link extern ] /
Mult succes! :wave:
Răspuns la discuția ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Am întâlnit de multe ori vorbindu-se despre „nedreptăţile” în legătură cu admiterea în această profesie. Trebuie spus un lucru foarte clar: în ziua de azi cam toată lumea licenţiată în drept poate intra în magistratură, indiferent că oamenii au sau nu vechime. Este un mare câştig ce se merită evidenţiat. Să privim retrospectiv, în urmă cu aproape un deceniu; atunci, doar ca să te înscrii la INM trebuia să ai media de licenţă peste 8,50. Cum licenţele erau serioase în acea vreme, iar multă lume pica, erau destule cazurile când o persoană trecea licenţa dar nu avea media respectivă. Vă dau un singur exemplu: la licenţa din octombrie 2000 susţinută la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, când s-au prezentat candidaţi din toată ţara şi de la mai multe facultăţi, în număr de aproximativ 3000, vreo 2000 au trecut de licenţă iar 1000 nu au reuşit. Iar dintre cei 2000 au fost destui cu medii sub 8,50. Aşa erau vremurile, iar acest examen era tratat cu toată seriozitatea şi responsabilitatea. Prin urmare pentru mulţi absolvenţi de drept nu exista nici măcar speranţa că pot ajunge magistraţi, întrucât nu se puteau înscrie la niciun concurs, ci doar priveau de pe tuşă ca şi cum ar fi fost nişte jurişti second hand. Era o evidentă discriminare legislativă. Chiar dacă am presupune că legea era corectă iar ei nu erau prea inteligenţi întrucât avuseseră medii ceva mai mici, nici acest argument nu stă în picioare, pentru că dacă ai fost în trecut mai slab pregătit, cu trecerea anilor ai posibilitatea să avansezi, dar acea medie te ţine în loc mai ceva ca pe un recidivist. Atât de dure erau condiţiile atunci – deţineai diploma obţinută cu trudă, dar nici măcar nu aveai o mică speranţă că poţi încerca intrarea în magistratură. Între timp, aşa cum era firesc, lucrurile au mai evoluat, iar la un moment dat au ajuns în extrema cealaltă, când puteai intra pe bază de un simplu interviu, ceea ce era de asemenea ciudat. A fost eliminată o asemenea modalitate, iar în prezent se intră numai pe bază de concurs ceea ce este firesc. Mulţi dintre cei care intră acum pe 5 ani vechime sunt oameni foarte bine pregătiţi, cu experienţă şi prin mâna cărora au trecut multe dosare – civile, penale etc. De asemenea, au şi o maturitate ca oameni, nu se enervează prea uşor şi dau dovadă de mult tact. Sunt oameni pe care atunci când ai un proces ţi-ai plăcea să te judece, întrucât ei dau dovadă de multă înţelepciune, ivită din anii de experienţă.
Răspuns la discuția SNG 2011
La data respectivei postări erau actualizate:
www.avocatnet.ro/content/for...
Cei care au intrat în primăvară şi s-au clasat pe locuri mai slabe au venit pregătiţi cu harta României şi posturile disponibile de la parchete. Erau foarte atenţi la opţiunile dinaintea lor şi tăiau când se alegea câte un post.
Iei metroul până la staţia Gara de Nord iar de acolo mergi pe jos aproximativ 10 minute - maxim 15. În poza asta se vede mai clar (punctul B reprezintă sediul CSM):
[ link extern ]


Răspuns la discuția ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
O excelentă culegere cu jurisprudenţa instanţei supreme cuprinzând ril-uri şi decizii de îndrumare din perioada 1964-2010 în format word a fost publicată pe blogul judecătorului Cristian Danileţ:
[ link extern ] /
Vă urez şi eu Crăciun fericit şi un an nou minunat!
La concursul precedent am depus şi eu cerere pentru eliberarea datelor din evidenţa operativă dar cum nu am primit răspuns în termen am înaintat totuşi dosarul mai departe fără să am răspunsul la cererea mea. În cazul în care primeam între timp răspunsul îl depuneam şi pe acesta la dosar. Abia după două săptămâni de la expirarea termenului de depunere a actelor cu pricina am primis şi eu răspuns de la poliţie că nu îmi pot comunica datele din evidenţa operativă. În acel moment deja dosarul meu se afla cel mai probabil la CSM iar eu am rămas cu hârtia acasă, fără a o mai depune (probabil o mai am şi acum). În legătură cu verificarea efectivă a bunei reputaţii, acest lucru e puţin învăluit în mister. De pildă fratele meu a primit un telefon de la un unchi (fost angajat SRI - pensionar în acel moment) şi care i-a relatat faptul că nişte persoane de la SRI s-au interesat despre el şi despre mine. Nu i-au spus nici măcar lui pentru ce se interesează. A rămas puţin surprins crezând probabil că noi doi am intrat în vreo încurcătură cu iz penal. :D