avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate ieia

Activitate ieia

Sigur ca e de dimensiunile necesare pentru un apartament cu 5 camere. Dar urmarea este faptul ca noua ne sufla in baie si bucatarie tot praful din acel spatiu intermediar (care este, asa cum v-am scris, de 4 m - vina constructorului!). Dar trebuia sa se tina cont de acest lucru la montarea acelui ventilator si a cosului. Cele 3 apartamente de deasupra au scos cosul in extrema stanga, langa perete, (peretele care face legatura intre cele doua blocuri) tocmai pentru a nu deranja vecinii de vizavi. Oricum, multumesc pentru toate raspunsurile, vom incerca sa discutam cu proprietarul, cand se intorc din vacanta.
Multumesc pentru toate precizarile facute. Va dau cateva lamuriri suplimentare: cele doua apartamente (al nostru si al celui in cauza) se afla la parterul unor blocuri cu 4 etaje. Persoana a cumparat acel apartament cu 5 camere, in care a prevazut incalzirea in podea. Renovarile au durat din vara anului trecut, pana inprimavara acestui an, cand s-au si mutat in apartament. Langa acel cos de evacuare gaze e montata si ventilatia instalatiei de climatizare, una supradimensionata (pentru 5 camere si dependinte!). In vara aceasta, la noi sufla "vantul" direct pe geamul de la baie si bucatarie si ne intrebam cum va fi la iarna, cand incepe incalzirea apartamentului... Lungimea cosului de evacuare este de cca 40 cm.
Multumesc, ar putea fi aceasta solutia, dar, daca, pe cale amiabila, nu accepta, ce putem face?
Multumesc, dar nu e cazul nostru. Blocurile formeaza un U, cu distanta de 4 m intre laturi. Imaginati-va cum ne vom simti la iarna, cu acel horn spre geamurile noastre!
V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua blocuri se afla la o distanta de 4 m, iar hornul este orientat catre geamurile blocului vecin (de la baie si bucatarie)
O conventie avocat - client (fara contract juridic redactat de avocat) are acelasi termen de prescriere ca si contractul (respectiv 1 an de la ultima Decizie definitiva) ? Ma refer la termenul in care avocatul poate revendica onorariul.
Răspuns la discuția proces retrocedare imobil
Multumesc , d-na avocat, pentru raspunsul dvs. Dati-mi voie sa va raspund si eu ca nu ne-am gandit niciun moment sa nu ne achitam obligatiile fata de avocat, am propus doar o discutie, avand in vedere ca au existat perioade de ani de zile, in care nu s-a mai ocupat de dosar, in care noi am purtat discutii cu Primaria, Prefectura si ANRP-ul, am completat acte lipsa la dosar, am facut drumuri la Bucuresti (locuim in provincie), ca sa aflam unde s-a blocat dosarul, sau ce probleme au aparut. Inclusiv contestatia la prima Decizie de despagubire, pentru care procesele au durat 2 ani si de care s-a ocupat fratele meu, este "munca" noastra. Nu mai comentez problema cu chiriasii, pentru ca ar dura prea mult. Expresia folosita de dvs. - "munca de sisif" - mi se pare o exagerare . Repet, nu dorim sa primim nimic "gratis" . Iar contract nu exista, noi, cel putin, nu am semnat niciun contract.
In anul 2004 am facut o intelegere verbala cu o firma de avocatura, care sa ne sprijine in retrocedarea unui imobil. Nu am semnat niciun contract, le-am dat doar procuri pentru actiunile in care ne vor reprezenta. Intelegerea a fost pentru 50%., onorariul de succes. Dupa 3 ani au obtinut doar despagubiri, suspiciunea noastra a fost ca facusera o intelegere cu locatarii din imobil. Dosarul a ajuns la Primarie, unde a stat 3 ani, din neglijenta avocatului (dupa 2 ani am aflat ca lipseau doua acte la dosar, pe care noi le-am trimis ulterior), dupa care a mai stat 2 ani la Prefectura, a ajuns la ANRP, unde iar a stat 2 ani. Am primit Decizia de despagubire prin puncte, la care am facut contestatie (fratele meu fiind expert judiciar in constructii, n-a fost nevoie de ajutorul avocatului). A durat 2 ani pana am obtinut Hotararea definitiva, castigand inca 250.000 de puncte. Am comunicat avocatului ca dorim sa renegociem intelegerea initiala, avand in vedere ca am pierdut mult primind doar despagubiri si nu imobilul, si avand in vedere ca de contestatie ne-am ocupat noi. Dansul nu ne-a dat niciun raspuns, au trecut cateva zile si ne intrebam ce intentii are. Urmeaza sa primim Decizia de despagubiri cu cele 250.000 de puncte in plus. Probabil ne va cere in Justitie onorariul pentru asistenta juridica. Rog specialistii Dvs. sa ne dea un sfat, pana unde poate merge cu pretentiile? Multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru sfaturi, chiar ne vor ajuta!
Lucrurile stau in felul urmator: Persoana despre care e vorba si-a montat boilerul la baie, iar la bucatarie un dispozitiv Delimano de incalzit apa. Ne-a comunicat acest lucru, spunand ca nu va mai consuma apa calda de la CET. Dar nu a sigilat conducta de apa calda. Cand s-a aflat ca, de fapt, continua sa consume apa calda de la CET, iar la contorul de apa calda figura doar cu 1 m.c. timp de 3 luni, locatarul de dedesubt a avut o discutie cu persoana respectiva, aceasta recunoscand ca nu foloseste boilerul, dar spunand ca apa se inregistreaza la contor. Acum suntem in situatia in care stim ca are un consum mare de apa calda, care nu apare la contor (care este sigilat !) . Singura dovada pe care o avem, este locatarul de dedesubt, care a notat intr-un caiet, timp de 3 saptamani, ce se intampla deasupra lui, in baie. Stiu ca totul pare ca din Caragiale (uite ca si rimeaza...) dar cautam o rezolvare, care, se pare, cu vorba buna nu va putea avea loc.