Buna seara, problema mea pe scurt:
in urma cu aprox. 2 ani, unchiul meu m-a rugat sa-l ajut sa isi faca autorizatie PFA (vinde in piața tot felu de vechituri), am incheiat un contract de comodat la notar in care ii dau 10 m2 din apartament (teoretic, el avea nevoie de contractu asta doar pt a putea deschide cheatia asta cu PFA), relatia dintre noi s-a stricat mult si as vrea sa reziliez contractul de comodat, mentionez ca el nu a ocupat niciodata cei 10 mp pt ca nu era necesar si mai mult locuiesc cu familia acolo, este apartamentul nostru. Ca sa ne faca rau zice ca vine si ocupa spatiu "ca doar are drept". Teoretic stiu ca poate dar noi ce putem face in situatia asta?
1 Cum putem rezilia contractul?
2 Cam cat ar dura?
3 Ce ar trebui sa invoc sa nu imi
respinga cererea? Va multumesc!
Va mulțumesc domnule avocat, eu acuma sa înțeleg, ori că încă autoritățile Române nu au luat aceasta măsură de anulare, dar sa o aștept încurând( ținând cont că au trecut două luni de la comunicare sentinței) si sunt "aglomerați" ori că se judecă daca pe teritoriul României această faptă nu este de natură penală? Precizez faptul că eu nu l-am atins pe motociclist, pur și simplu sa speriat și a frânat brusc, căzând la 30 metri de camion. Mulțumesc.
Buna seara, sunt nedumerit, și va spun de ce. În urmă cu mai bine de doi ani, am avut un eveniment neplăcut cu camionu in Cehia, mai exact, neacordare de prioritate din care iese un motociclist cu coastă fisurată, picior rupt.... Vătămare corporală gravă din culpa. În iunie ac. îmi vine acasă din Cehia hotararea judecătorească în care mă condamnă la 10 luni cu suspendare. Am așteptat că să îmi vina acasă ceva prin care să mă anunțe anularea permisului de conducere da nimic. Am mers pe la începutul lui August și mi-am scos cazier judiciar că sa vad daca îmi apare condamnarea da nimic. Zice că casieru este curat. ( Numitul x nu este înscris în cazierul judiciar.) Ce sa fac? Pot conduce? Nu ar fi trebuit să mă anunțe daca mi-ar fi anulat permisu? Va mulțumesc.
Buna, in situatia de fata s-a ajuns ca, reclamantei sa i se acorde ajutor public judiciar, sau scutirea de plata a testului ADN, cheltuiala ce va fi avansata din partea Statului, intrebarea mea este:
1 Daca paratul (nepotu) pierde procesul, adica testul de paternitate va dovedi ca el este tatal copilului, i se va pune in "carca" cheltuiala avansata de Stat? adica cei x lei pentru testul de paternitate?
2 Daca din test rezulta ca el este tatal copilului, acesta este o proba clara la dosar ce nu mai poate fi contestata? adica dupa ce vine rezultatu, aia e? gata?
Va multumesc pt raspunsurile dmv-stra, ne sunt de un real folos, as vrea sa mai intreb, daca ar cere ajutor public judiciar (reclamanta) neavand sursa de venit eleva fiind, ar primi ajutor?
Buna seara, nepotul meu are 17 ani, in urma cu 2 ani a avut o relatie :) cu o fata cu 2 ani mai in varsta, la o luna dupa despartire i sa spus sec ca va fi tatic, dupa alte noua s-a nascut ea (fetita), pe care nepotu'meu nu o recunoaste, el zice ca motivul despartirii ar fi tocmai ca era "inselat" (discutam de copii de 15-17 ani) asta e lumea :) dupa alt an, adica de vreo saptamana este chemat in instanta ca sa recunoasca copilu si ca sa ii plateasca pensie alimentara intrebarile sunt:
1 poate legal sa il oblige la plata pensiei alim. cat el este minor, elev?
2poate sa i se pretinda sa plateasca din urma de la nasterea copilului pana in prezent?
3cine plateste testu de paternitate? (presupun ca se va ajunge la asta tinand cont ca nepotu nu recunoaste copilu) va multumesc si va doresc o seara placuta.
buna seara, Povestea mea trista incepe asa: in 05.03.2015 o neacordare de prioritate in care motociclist speriat se arunca de pe motor la 35-40 m in fata cabinei neatingandune unu cu altul care se lasa cu vatamare corporala din culpa ,se intampla in Cehia, recunoscandu-mi vina imi retine permisu zicandu-mi ca il trim in Romania, am fost la serviciu de permise auto din jud. ei zic ca nu au primit nimic va rog ca sa ma ajutati ca sa inteleg mai bine care e demersul in situatia asta si cam cat dureaza procesu si unde se judeca, pt ca mie mi-au zis ca trimit dosaru in Romania se se judece aici deoarece suntem membri UE. Niste colegi ceva mai tupeisti mi-au recomandat sa-l dau permisu pierdut, ce risc daca il declar pierdut? B-) va multumesc anticipat!:((