avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate mariantoma48

Activitate mariantoma48

cum se calculeaza impozitul si contributiaCASS in cazul prestarii de servicii ca profesii liberale,venitul fiind net (pe factura) :
a) se aplica procentele aferente,in mod independent, la venit, sau
b) se scade cota aferenta CASS din venit siapoi se calculeaza impozitul din diferenta ?
cu toata stima,multumesc mult !
daca se poate, rog precizati reglementarea legala,in cazul de fata,din legislatia fiscala
multumesc de sfaturi,asa o sa fac,o zi buna va doresc!
intentionez sa achizitionez un teren cu o contructie inceputa (casa} si bineiteles sa o finalizez in timp.In aceasta situatie intrebarea este la ce trebuie sa fiu atent( sa nu am posibile probleme ulterioare-mai ales din cauza constructiei nefinalizate-) si anume:
-ce acte-documente-trebuie sa primesc de la vechiul proprietar la incheierea contractului de vanzare-cumparare
-trebuie sa inchei un nou contract cu contructorul actual {daca doresc sa merg cu el in continuare} sau pot lasa sa ,,curga"cel existent pana la finalizare ?
-cum opereaza garantia oferita constructiei-conform legii- in cazul de fata,la schimbarea ,,din mers" a proprietarului
- alte aspecte concrete ,in situatia data, pe care sa le am in vedere,pana la finalizarea si chiar dupa receptia lucrarii,daca sunt si la care sa fiu atent
Mi-ar fi de mare ajutor,multumesc mult!
In cazul unui contract de colaborare incheiat intre o persoana fizica - profesie liberala-- (beneficiar), cu o persoana juridica-(platitor) , ce impozite si contributii se platesc (%) de catre :
a) platitor
b ) beneficiar
- mentionez ca beneficiarul este si angajat cu CIM la o alta entitate economica.
Daca contractul se numeste de ,, prestari servicii", situatia este la fel sau se schimba, si daca da, in ce fel?
Multumes mult
Răspuns la discuția Autorizare profesii liberale
multumesc pt clarificare.
Medic specialist,doresc sa-mi infiintez fima de independent si am domiciliul intr-o localitate si avizul de libera practica eliberat de Colegiul Medicilor din alta localitate unde dealtfel doresc sa si profesez:
-la care adm.financiara ma adresez ptr obtinerea certificatului de inregistrare fiscala,la cea de la domiciliu sau unde vreau sa profesez?
Joha a scris:

Ce acte exista pe Casa si terenuri?!
Fara dezbaterea succesiunii nu se poate face nimic.

Art 1.133NCC. Certificatul de mostenitor face dovada dreptului de proprietate.


casa este contruita de parinti prin anii 50 ,pe un teren primit de mama mea de la bunica,
prin testament ,nu stui daca exista sau nu autorizatie de constructie stiu ca se platea impozit atat pe casa cat si pe terenuri. Terenurile erau in proprietatea parintilor prn testament de la bunici .,Nu pot afirma ,ptr ca nu am verificat, daca s-au trecut in cartea funciara aceste inscrisuri [banuiasc ca da din moment ce ele exista,timbrate ,autentificate ].Deci,parerea d-voastra este ca nu pot evita dezbaterea succesiunii la notar . ? Dat fiind costurile mari cu onorariile si taxe ce opinie aveti despre varianta cu titlul de proprietate,e posibila in conditiile date ? cu respect
multumesc ptr raspuns, am inteles ca dobandirea dreptului real de proprietate se obtine prin inscrierea in cartea funciara, dar problema mea este cum ajungem acolo mai usor si cu costuri minime : prin titlu de proprietate [ legea 18 mentionata ] sau cu certificat de mostenitor prin dezbaterea succesorala la notar, in conditiile date [partaj prin intelegere ]
daca aveti o sugestie, o opinie , un sfat. va multumesc mult
buna ziua,
as ruga o parere de specialitate in domeniu, pentru a-mi clarifica aspectele de natura juridica si procedurala in urmatoarea situatie: suntem in termenul legal de optiune succesorala,masa succesorala fiind casa parinteasca la tara si cateva terenuri, partaj amiabil. Desigur, procedura ar fi dezbaterea notariala, dar am inteles ca onorariile si toate taxele pana la intabulare ajung la cat nu face terenul, de multe ori, asa ca te intrebi daca merita.
Intrebarea mea ar fi [de fapt doua intrebari ] :
1.-s-ar putea obtine, in baza legii 18/1991 actualizata [ caz.art 27 pct 2.1 ] coroborat cu celelalte legi ale fondului funciar, titlu de proprietate si in baza acestor titluri se poate face intabularea [e posibil de ocolit deci institutia notarului] ? Asadar nu reusesc sa-mi clarific care sunt diferentele dpdv juridic ,si nu numai,dintre certificatul de mostenitor si titlul de proprietate
2.-daca legea cadastrului 7/1996 actualizata, opereaza, si se poate apela la prevederile ei ,am inteles ca introduce facilitati importante privind taxele, tocmai pentru a pune ordine in domeniu.
va multumesc pt intelegere
parintii decedati in 2012 la un interval de o luna,copiii toti in viata,partaj amiabil,intrebarea este daca se poate face o singura succesiune sau dupa fiecare parinte in parte si in acest caz in ce ordine se face dezbaterea? multumesc mult