avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Reglementari fiscale contract de colaborare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Reglementari fiscale contract de colaborare

In cazul unui contract de colaborare incheiat intre o persoana fizica - profesie liberala-- (beneficiar), cu o persoana juridica-(platitor) , ce impozite si contributii se platesc (%) de catre :
a) platitor
b ) beneficiar
- mentionez ca beneficiarul este si angajat cu CIM la o alta entitate economica.
Daca contractul se numeste de ,, prestari servicii", situatia este la fel sau se schimba, si daca da, in ce fel?
Multumes mult
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:35, 24 Octombrie 2015
Platitorul depune d112 pentru venitul din contractul civil de prestari servicii pe care-l plateste (pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care face plata) si tot pama atunci plateste si la stat impozitul pe venit de 16% si contributie la sanatate. Contributie la pensie nu pentru ca mai are in alta parte un contract de munca valabil. Sa specificati clar in contract ca i se retine de catre platitor intregul impozit pe venit de 16% iar prestatorul nu va mai depune d200.
Ăpoi anul urmator platitorul mai depune d205.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii impozit si fond sanatate pentru colaborari ong CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. La o asociatie non profit ,in luna septembrie 2013 am platit colaboratori. Din sumele brute am retinut impozit si fond sanatate pe care le-am virat ... (vezi toată discuția)
Retinere impozit la sursa teodor-andrei teodor-andrei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie mai este necesar sa fie oprit impozitul la sursa. PFA X primeste bani de la firma Y pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza ? gigelas gigelas Buna ziua, O societate comerciala (SRL),face un contract de colaborare cu o persoana fizica, prin care persoana fizica are urmatoarele obligatii: -sa ... (vezi toată discuția)