avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate munteanu_andrian

Activitate munteanu_andrian

Va salut, soția are Întreprindere individuala cu cod caen 0149 (apicultura). Suntem la norma de venit (plătim o taxa/stup) și nu suntem obligați la plata altor taxe și nici contabil nu e obligatoriu sa avem. As vrea să știu dacă soția poate fi angajată, ca persoana fizică, fără să suspendam activitatea și dacă ne afectează cu vreo ceva activitatea pe I.I.
Va mulțumesc
Va salut. Am o problemă...dacă mă poate ajuta cineva. Sunt apicultor și în anul 2019, fără să îmi dau seama am depășit plafonul de TVA, dar nu m-am înregistrat la ANAF. Zilele trecute am primit o invitație telefonică de la cei de la ANAF (de la reședința de județ) și m-am gândit că nu e de bine. Așa a și fost. Mi-au zis că am depășit plafonul, mi-au luat toate actele și au zis că vor face un raport care va conține toate dările (TVA, penalizări, amenzi) pe care le datorez. Întrebarea mea: există vreo lege care să scuteasca agricultorul să treacă la firma plătitoare de TVA in cazul depășirii plafonului? Cunoașteți vreun agricultor care a fost in situația mea? Mulțumesc mult
Va salut, sunt apicultor si prea multe din domeniul taxelor nu stiu. Am o situatie: detin o intreprindere individuala si in 2019 am vandut produse apicole cu factura in valoare de aprox. 343.000 lei. Va trebui sa platesc TVA pentru aceasta suma, adica 343.000x0.19=65170 lei? Apicultura nu este scutita de plata TVA?
Discuție Formular E411?
Buna ziua. Eu si sotia lucram in Italia fara contracte de munca. Avem o fetita de 6 ani si nu a beneficiat niciodata, nici intr-o tara de alocatie. Poate sa primeasca in Romania din urma banii, cei 200 ron/luna care se acorda pana la varsta de 2 ani si cei de dupa vasrta de 2 ani? Daca da, va rog sa imi spuneti ce formular trebuie completat si eventual actele necesare (inclusiv daca e nevoie de ceva acte din Italia). Mentionez ca fetita e nascuta in strainatate.
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Adresa...
Multumesc pentru sfaturi
Discuție Adresa...
Va salut, in urma cu cativa ani tatal meu a executat cateva luni de inchisoare. A fost inchis pe nedrept, fapt ce a fost dovedit. Trebuia sa primeasca despagubiri de la statul Portughez (acolo a fost inchis). A fost instiintat ca va primi o suma de bani si acolo s-a oprit totul...nu a mai primit banii, iar avocatul lui a disparut. A fost formulata o scrisoare in limba portugheza pe care trebuie sa o expediez, dar nu stiu la ce tribunal international, curte internationala etc. Rugamintea mea este sa imi recomandati unde trebuie trimisa astfel de scrisoare si eventual sa imi scrieti adresa.
Sper ca am scris la rubrica potrivitaB-)
Multumesc