avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate Monica Hanganu

Activitate Monica Hanganu

Doamna, faptul ca ati "modidicat " niste acte este dovada pe care o au anchetatorii impotriva dumneavoastra, deci nu este de gluma ! Daca pe acele acte este semnatura dumneavoastra, nu conteaza daca i-ati luat dumneavoastra sau altcineva, dumneavoastra raspundeti. Cred ca ar trebui sa luati in considerare sfatul avocatei si sa colaborati cu anchetatorii, pentru ca asa veti putea ajunge la intelegere cu ei sa ceara o pedeapsa mai usoara. Daca sunteti la primul dosar penal si aveti si un copil este foarte posibil sa luati o pedeapsa cu suspendare.
In ce priveste prejudiciul de 40.000 le euro, pe acesta trebuie sa-l platiti. Anchetatorii vor cere la primarie situatia dumnvoastra privind imobilele detinute, iar primaria va elibera un document prin care va spune ca nu aveti imobile in proprietate, dar ca ati avut unul si l-ati instrainat prin donatie. In acel moment victime prejudiciului va cere anularea donatiei.
Daca decedatul era doar chirias si nu era titularul dreptului de proprietate ,urmasii sai nu au nicio obligatie.
Apartamentul va fi vandut la licitatie de catre creditori : directia de impozite si taxe, asociatia de proprietari, distribuitorul de energie electrica, etc ...
Răspuns la discuția Succesiunea
Prima etapa este eliberarea certificatului de mostenitor. In certificatul de mostenitor notarul va inscrie cotele legale ce revin fiecaruia.
A doua etapa este partajul care poate fi facut la notar sau daca partile nu sunt de acord se va face in instanta.
Daca vreti sa impartiti altfel decat in cotele legale, cel care va lua o cota mai mare decat aceea care i s-ar cuveni legal va trebui sa plateasca o sulta celorlati.
Răspuns la discuția Lichidare firma
Doar administratorului ii poate fi atrasa responsabilitatea civila.
Răspuns la discuția Anulare titlu de proprietate
Daca la dosarul pe baza caruia s-a eliberat titlul de proprietate exista si cererile lor , va fi greu sa demonstrati inscrierea in fals si sa anulati titlul de proprietate.

Da! Factura este considerata contract.
Conditiile de admisibilitate ordonanta de urgenta:
- creanta sa fie certa - adica sa rezulte dintr-un inscris ( in cazul dumneavoastra factura)
- creanta sa fie lichida - adica sa fie determinata, clara ( valoarea facturii )
- creanta sa fie exigibila- adica sa fi ajuns la scadenta ( daca pe factura nu este trecut termenul de plata, scadenta se considera a fi : data facturii).
Răspuns la discuția Testament
Doamna, semnatura avocatului , chiar pusa pe o alta pagina , dar care se refera la testamentul in cauza , ii da testamentului un plus de autenticitate.
Testamentul era valabil si fara semnatura avocatului, deci nu va mai faceti probleme din acest punct de vedere.
Nu pierdeti timp prin instante cerand daune, pentru ca va fi foarte greu sa le obtineti. Instanta decide plata daunelor reale produse si care nu puteau fi evitate de catre cel care a suferit prejuduciul. Tinand cont ca firma careia ii cereti daune este o firma de proiectare si nu de constructie, dumneavoastra puteati oricand in acest interval de timp sa schimbati proiectantul si sa efectuati lucrarile. Procesul pe care l-ati facut acum trebuia facut acum 2 ani cand ati constatat neseriozitatea firmei de proiectare. V-am facut aceasta prezentare, pentru a va face sa intelegeti ca va fi tare greu sa demonstrati in instanta ca nu puteati evita aceste pierderi.
Răspuns la discuția Testament
Testamentul este valabil daca: este scris de mana, este datat si semnat de autoarea testamentului.
Beneficiara testamentului poate deschide procedura de succesiune la notarul public din circumscriptia in care isi avea defuncta ultimul domiciliu.
Daca defuncta nu avea mostenitori rezervatari ( copii , parinti) atunci prietena dumneavoastra va primi prin succesiune toate bunurile lasate de catre defuncta.
Răspuns la discuția Drept servitute
Dreptul de servitute este legat de teren si nu de proprietar, asa ca este valabil si pentru noul proprietar.