avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Activitate romascanu

Activitate romascanu

Nimic.
Nimic nu trebuie. Totul este alegere.
Dacă doriți să învățați procedură civilă, vă putem recomanda ceva cărți. Cu precizarea că un tratat respectabil de procedură civilă este așa de "subțirel" încât v-ar crea o problemă dacă l-ați scăpa peste degetele de la picioare.
Depinde cum arată hotărârea.
Eu am avut o situație (pe L 165/2013 ) în care numai o persoană din trei a voit să formulăm apelul incident pe care-l vedeam eu. În consecință, numai ea a beneficiat de suma mai mare obținută în apel. (ceilalți or fi crezut, probabil, că vor beneficia oricum de munca mea. Ei bine, n-a fost așa)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce voiți să faceți, nu este o idee bună. (dacă nu mă uimiți cu vreo motivare)
Pentru dezbaterea succesiunii nu este necesar cadastrul.
Pentru altceva (vânzare, donație, partaj etc.) este.
Pentru evaluare există niște studii de piață (zise "grile notariale")
Domiciliu, în sens procesual, înseamnă locul unde se găsește/unde locuiește în fapt persoana și unde poate primi comunicările privind procesul. (nu-i neapărat acela scris în cartea de identitate).
Dacă a fost indicată adresa unde locuia în fapt, nu-i o greșeală.
În preambulul sau in considerentele acelei hotărâri se găsesc (cred) destule elemente care să înlăture vreun eventual dubiu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Dacă ar fi așa, nu s-ar mai dezbate succesiuni, ci s-ar dovedi transmiterea proprietății cu factura și chitanța de plată a gunoiului, a apei de canal ori altele asemenea.
Plata impozitelor este o dovadă a acceptării tacite a mostenirii. Dar mai departe, trebuie dezbătută succesiunea cu participarea celor două persoane cu vocație la moștenire.

Și, de fapt, la ce v-ați gândit, mai exact, atunci când ați folosit verbul a prelua? Cine să "ia în calcul"? La ce? (încercați să fiți mai specific, altfel există riscul să fi adăugat de la mine mai mult decât lucrurile la care v-ați gândit)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1/4 din venit este limita maximă.
Și atunci când doriți să obțineți o pensie orientată către maxim, nu-i o idee bună să începeți prin a refuza...
Noroc că instanța urmărește interesul superior al copilului. Altfel, gândiți-vă ce se poate înțelege din faptul returnării banilor: Că ar fi nevoie de mai mulți? Ori că n-ar fi nevoie nici de ăștia, mulți, puțini, câți or fi fost?
Pensia se stabilește în raport cu nevoia celui care a cere și mijloacele celui ce urmează a o plăti. (nu doar în raport cu acestea din urmă)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneți-i acestei mămici (uitându-vă în oglindă! - că nouă nu ne e greu să-i dibuim pe aceia care vorbesc despre ei înșiși la persoana a III-a) că banii aceia, trimiși de tatăl copilului, sunt banii copilului.

Dacă vreți să azvârliți ceva pe fereastră, încercați cu o parte din salariul/venitul dvs.
Altfel, aveți grijă că tot ce faceți poate fi folosit împotriva dvs.
De ce credeți că ar fi "mai bine să aștepte decizia judecătorilor"? Copilul dvs. nu mănâncă până atunci?

Un testament.
Testamentul nu cuprinde doar dispoziții cu privire la bunurile pe care testatorul le va lăsa la moartea sa (adică legatele) ci poate să cuprindă și alte dispoziții de ultimă voință (cum ar fi: recunoașterea unui copil, dispoziții cu privire la funeralii și înmormântare)
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Zisa "mătușă" nu este rudă cu soțul dvs. Rudă i-a fost unchiul (fratele tatălui). Dar soția unchiului nu îi este rudă (ei sunt afini, nu rude).
Fără un testament, soțul dvs. nu o moștenește pe zisa "mătusa" /soția unchiului, pentru că ei nu sunt rude. Soțul dvs. poate fi moștenitor testamentar (legatar) dar nu moștenitor legal.
Iar acel verișor o va moșteni, legal, doar dacă ei sunt cu adevărat veri și mai sunt și veri primari, pe deasupra. Altfel, moștenește comuna, orașul...(sau ce o fi pe acolo).
Chiar ar trebui să discutați.
Răspuns la discuția Concluzii scrise
Înțeleg că aveți un avocat. N-ar fi mai potrivit să discutați cu el? Că el a avut urechile în sală... Eu am ceva zaț in ceașca de cafea si-o mirare.
Cum adică anulat!? De ce!? Pentru motivul că (iertați exprimarea improprie, dar sugestivă) "l-o durut la bașcheți" pe adversar să citească documentul, știind că e în dosar? Eu nu cunosc asemenea motiv de anulare.
Pe portal nu apare nicio încheiere. Iar dacă vă referiți la dosarul electronic, s-ar putea să o vedeți deodată cu hotărârea.
Raportați-vă la acel document ca la orice alt înscris depus ca probă în dosar.
Și discutați cu avocatul dvs. să depuneți concluziile alea în timp util (nu in ziua amânării de pronunțare). Că, dacă așteptați să le "puneți floricele," dar instanța nu mai apucă să le citească, devine inutil sa le mai scrieți.