avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate simona435

Activitate simona435

In concluzie, poate face asta doar verbal sau trebuie să depună acțiune în instanța? Si cum politia nu ma poate ajuta daca am domiciliul acolo si nu pot intra?
Chiar dacă nu suntem divorțati? Să inteleg ca nu pot impiedica in nici un fel asta? Ce inseamna in timp? Poate veni maine sa schimbe yala si eu sa nu am acces la adresa de domiciliu? Asa pur si simplu? Am investit bani in acea locuința, avem lucruri acolo..

Buna ziua! Locuiesc cu sotul in apartamentul mamei sale, suntem căsătoriți de 22 de ani, el vrea sa divotam, iar soacra mea mi-a spus telefonic sa imi caut chirie. In ce conditii poate sa faca asta?
Ok, acum am inteles! Problema e ca angajatorul deja a venit si mi-a spus sa il anunt din timp daca intru in carantina/izolare, sa isi caute alt om, dar nu pentru o perioada determinata ci in locul meu, si perioada lucrata de acum si pana la data de 20 aprilie, cand vine sotul, o va considera preaviz! . Are voie sa faca asta?
Asta inseamna ca angajatorul poate suspenda contractul de munca si poate angaja pe altcineva in locul meu? Si daca nu am unde sa locuiesc in perioada aceasta, raman fara serviciu, ca si cum ar fi din vina mea, nu exista nici o protectie pentru angajati? Si daca contactez virusul tot asta se va intampla, incetarea contractului de munca din vina mea ca am contactat virusul, asta in conditiile in care masurile de protectie sunt minime spre deloc!
Contractul de munca inceteaza asa pur si simplu? Adica sa inteleg ca nu am nici un drept legal? Nu e vina mea ca suntem in stare de urgenta!
Buna ziua!

Lucrez la o farmacie naturista, care nu isi intrerupe activiatea in aceasta perioada, insa sotul meu se intoarce acasa din Norvegia regiunea Myre, tranziteaza aeroporturile Oslo si Istanbul - Turcia. Conform procedurilor legate de Covid-19 va intra in carantina institutionalizata sau in izolare la domiciliul unde locuim impreuna ? La serviciu mi s-a spus ca nu pot sa imi permit sa intru in carantina/izolare, seful spunandu-mi ca ei nu inchid si isi vor cauta pe altcineva. Ce pot face in acest caz? Am dreptul la concediu medical fortat? Va rog sa ma ajutati, sunt disperata ca pot pierde locul de munca, dar vreau sa stiu legal ce pot face! Va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa contina o reclamatie adresata DSP-ului? E vorba de un centru care comercializeaza produse alimentare sub forma de shake-uri fara sa detina nici un fel de autorizatie de functionare si in conditii de igiena improprii ( mentionez ca pe langa comercializarea acestor produse fara sa se emita bon fiscal,nu exista casa de marcat, se si consuma in acest sediu aceste produse, fara a fi autorizat sanitar, neexistand conditii de igiena necesare).Va multumesc!
Răspuns la discuția concediere
Eu nu am primit acea notificare, prin urmare unde este legalitatea?
Răspuns la discuția concediere
Buna ziua,
Revin asupra subiectului deoarece am luat legatura cu angajatorul iar acesta mi-a comunicat ca a dispus incetarea CIM-ului cu data de 31.12.2015 cu art.31 din codul muncii, dar nu mi-a dat o notificare scrisa, doar verbal. Avand in vedere ca perioada de proba de 89 zile inceta pe data de 04.01.2016 (in aceasta data am lucrat), este legala incetarea CIM-ului mai devreme? Ce trebuie sa fac mai departe?
Va multumesc