avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela PĂDURARIU

Activitate Gabriela PĂDURARIU

Răspuns la discuția proces verbal adjudecare
Cososchi, domnule..necunoscut. Cososchi.

Nu voi discuta in contradictoriu cu dvs. in privinta naturii juridice a actului de adjudecare deoarece va puteti informa si singur din doctrina si practica judiciara.
Oricum, nici timpul nu-mi permite sa o fac chiar daca mi-ar face placere sa discut/dezbat cu dvs diverse aspecte juridice legate de ..dreptul material, al procedurii, etc..

Corect, autorul topicului nu face precizari in privinta emiterii actului de adjudecare.
Totusi..pentru emiterea actului de adjudecare nu este obligatorie plata integrala a pretului.

Da, sunt o curajoasa, imi place sa "revolutionez materia executarii silite". O sa ma pedepsiti pentru asta? Este retorica intrebare. Nu-mi raspundeti!:)
Toate cele bune!
Răspuns la discuția notificare
Nu este nevoie de nici-o notificare pentru a incepe executarea silita.
Notificarea o puteti face doar daca este vb despre o obligatie de a face cuprinsa in acel titlu executoriu, pentru o punere in intarziere a debitorului.
Răspuns la discuția proces verbal adjudecare
MilicaDamian a scris:

multumesc..
insa eu intreb daca executorul poate continua execuatrea pe alte bunuri pana la depunerea pretului de catre adjudecatar..Desigur, continuare in contul aceleasi creante in baza careia a fost adjudecat..
in spezta mea executorul continua executarea..mobiliara..cum ca nu stie daca adjudecatarul depune ori ba pretul
am facut contestatie insa am termen in iunie iar pe suspendarea de urgenta pe 403 alin final mi-a cerut cautiune 10 000 de ururo..am facut si ajutor public judiciar pt scutire/reducere insa mi-a fost respinsa ca inadmisbila scutirea si suspendarea de urgenta la fel cum ca nu am depus cautiune

am atasat si aceasta poveste:D[ link extern ]


Sa o luam de la...sfarsit, cu punct, virgula, cratima, etc. mai putin pct de suspans :) :
- Daca citeai si ce a scris Sonia, nu mai cereai ajutor public judiciar ptr. plata cautiunii. De fapt, autorul opiniei la care face trimitere linkul tau s-a inspirat dintr-o HJ pronuntata tot de Sonia.
- In privinta continuarii executarii, am raspuns mai sus.
- In privinta platii sumei de catre debitor dupa incheierea actului de adjudecare, cum am mai spus, consider ca in aceasta faza nu sunt aplicabile prev.art, 523 cu 428 cpc intrucat legiuitorul, in textele de lege aratate, vorbeste despre desfiintarea unor masuri de executare (deci acte de executare ) iar actul de adjudecare nu este act sau "masura" de executare ci act juridic translativ de proprietate, anularea lui putandu-se realiza doar pe calea unei actiuni separate (de drept comun) si nu in cadrul unei CE.
Răspuns la discuția proces verbal adjudecare
1. Vezi prev. art. 523 cpc...Actul de adjudecare nu este act de executare silita ci un act translativ de proprietate.
Doar daca nu se plateste pretul de vanzare de catre adjudecatar se reia executarea silita si abia atunci debitorul poate face plata cf art. 523 ci art. 428 cpc.
2. Da, poate. Daca sumele recuperate vor fi mai mari decat suma datorata, diferenta se elibereaza debitorului.

Răspuns la discuția executare administrator
AFP in baza normelor fiscale poate emite o decizie prin care administratorul SC sa plateasca debitele persoanei juridice. Aceasta procedura nu are nici-o legatura cu legea insolventei.
Răspuns la discuția REFUZUL LA EXECUTARE?
Dvs....nu puteti face nimic. Executorul judecatoresc poate..si stie exact ce are de facut.
Faceti cerere de staruinta in executare, solicitandu-i executorului judecatoresca sa insiste in cererea privind lista cu inventarul domeniului privat al primariei.
Vorbim totusi de...cereri facute intr-un dosar de executare...nu?
Răspuns la discuția suspendarea executarii silite
elena1411 a scris:

Spre deosebire de cei judecatoresti sunt mai maleabili.

Prefer un executor judecatoresc decat un executor bancar (profesional vorbind...cu ref. doar la dosarele de executare silita) !
Cunoscatorii..stiu de ce!

elena1411 a scris:

... iar contestatie formulata in urma distribuirii pretului in situatia in care imobilul se vinde suspenda de drept executarea.

Suspenda de drept, ELIBERAREA sau, dup caz, DISTRIBUIREA sumei rezulte din executare. In nici/un caz nu susenda executarea silita.


Daca este vorba despre alt titlu executoriu decat o HJ, promovati recurs. Aratati instantei de control ca, instanta de fond nu a observt ca este vb despre un titlu ex. care nu provine dintr-o HJ, si ca, portviti art. 399 (3) Cpc, se pot invoca aparari de fond.
Nu se amana nimic. Executorul (bancar, in speta dvs.), isi continua treaba atat timp cat nicio instanta nu a dispus suspendarea executarii silite.
Oricum, nu cred ca se inatmpla ceva la prima licitatie...