avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate Tonyde

Activitate Tonyde

Buna ziua! Exista o procedura legala, un protocol prin care un service auto sa prezinte documentat ce au lucrat la masina si ce se intampla cu piesele inlocuite?
Anterior unui partaj o masina relativ noua (piese scumpe) a fost "sabotata" inteligent pt a nu avea o valoare mare la masa impartelii. Pe diagnoza, martori bord, aspect, masina parea dezastru. Cel care a preluat-o a dus-o la un service autorizat mentionand ca masina are probleme mari (in LIMP mode). In ziua dupa ce a fost lasata in service proprietarul a descoperit sabotajul in parte (inclusiv schimbare nr km parcursi inainte cu cca 40 mii km). Deci masina e ok dar prelucrata sa para dezastru. Problema se intreapta acum asupra serviceului auto. Practic acum au libertatea sa schimbe piese bune cu piese defecte. Cum se poate asigura proprietarul ca nu s-a umblat la piesele scumpe? (injectoare, turbina)?
Buna ziua!
Pot depune la ocpi actele pt a intabula singur o casa?
Exista intabulare pe contructie veche care a fost extinsa cu autorizatie constructie. S-au facut masuratori de un cadastrist si s-a facut edificarea. Am toate actele necesare de la primarie. Contactul cu cadastristul s-a pierdut el facand masuratorile acum mai bine de un an.
Multumesc!
Cumva discutia ar trebui purtata din perspectiva a ceea ce gandeste organul de urmarire. Art.ul a descris cat a putut de bine situatia din care sa reiasa ca ceva s-a stricat, nu mai poate fi intrebuintat. In speta chiar daca nu se descrie in art .. ce mai pot face? Pe zona respectiva a viei anul e compromis. Via va supravietui. Dar productia pe acel an nu va mai fi. In plus cum interpreteaza legea? Via va supravietui daca pun alti spaleri si pot ingriji via si sa o pot intrebuinta, adica sa am productie. Daca nu pun alti spaleri via va deveni total neintrebuintabila.
Lege nelege.
Buna ziua!
Se da un faptuitor care a furat spaleri dintr-o vie. Din discutia cu politistul care a preluat plangerea penala pentru furt a reiesit ca el nu considera ca e vorba si de distrugere.
Intrebarea ar fi cine stabileste daca e si distrugere sau nu? Pe spaleri sunt sarmele de sustinere a viei. Acestia fiind furati via nu mai arata a vie. Nu mai poate fi lucrata, intretinuta.
Multumesc!
Buna ziua!
Membrii fondatori ai unei asociatii (3 membri) nu se mai pot ocupa de asociatie. Acestia doresc sa aprobe alti 3 membri iar acestia din urma sa formeze structura de conducere apoi sa mute sediul asociatiei in alt judet. Care ar fi pasii legali si corect facuti?
Buna seara! Un ONG cu vechime care a avut scop social in domeniul muncii poate fi reorientat spre ajutorul familiilor cu copii din spectrul autist?
Fondatorii il pot ceda prin vreo metoda legală?
Procedura cercetare a unui agent politie
Buna ziua!
Un agent de politie mi-a aplicat o sanctiiune cu suspendare permis de conducere, trecere pe culoarea rosie la semafor.
Am contestat in instanta iar la apel PV s-a anulat. NU am contestat ca ceea ce a vazut agentul, intradevar am trecut pe rosu. Doar ca acel semafor NU imi era adresat mie, eu venind de pe o strada unde aveam verde.
M-am aparat aducand in instanta raspunsul dat chiar de IPJ prin care contrazice actiunea agentului serif.
Fara doar si poate agntul a avut doua variante: purtare abuziva sau necunoasterea legii.
Este posibila sancionarea acestui agent?
Ce conducator nu s-ar semti lezat?? Intri pe verde in intersectie si ti se ia parmisul.
Răspuns la discuția PV cu doua sanctiuni
Multumesc de raspuns!
De fapt as fi vrut sa stiu daca se poate cere anularea pv pt netemeinicia uneia din sanctiuni sau se poate cere anularea doar a uneia dintre sanctiuni.
Buna ziua!
Pe PV intocmit de un agent rutier sunt doua contraventii. Una cu avertisment si una cu amenda si permis suspendat.
Cum formulez contestatia doar pentru a 2a contraventie? Ma intereseaza anularea acesteia.
Multumesc!
Buna ziua!
Am avut un proces in prima instanta, respectiv, cotestatie pv.
Acum am vazut Motivare Instantei.
Instanta nu a facut nicio referire in Motivare despre argumentele mele din discutia de fond si nici nu face referire la inscrisurile depuse la termenul de judecata, respectiv un raspuns primit chiar de la IGPR (raspuns pe email prin care nu da dreptate agentului constatator). Pur si simplu au fost ignorate.
Mentionez ca raspunsul meu la o exceptie formultata de IPJ apare in motivare.
In afara de a ataca cu recurs hotararea ce se poate face?
Multumesc!