avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate Bogo4us

Activitate Bogo4us

Mi s-a fura continut din site comercial
Răspuns la discuția Amenda veche de 10 ani
Multumesc mult
Buna ziua.

In mod surprinzator, am gasit in contul personal de pe ghiseul.ro ca am o amenda de circulatie neplatita de 10 ani (25 dec 2010). La aceasta se adauga si ch de executare in 2014 si in 2018.

Sumele sunt mici, dar informatia asta apare dintr-o data, dupa 10 ani, in conditiile in care imi platesc amenzile intotdeauna la termene. Fiind asa veche, nu mai am chitanta pt dovada sa inchei discutia.

Stiam ca dupa 5 ani se prescriu, oricum. As vrea sa depun contestatie dar ma intereseaza articolul de lege care indica prescriptia amenzilor (de circulatie) neachitate.

Apreciez ajutorul dvs.
Bogdan
Bună ziua.

As dori sa cunosc dacă este posibil (și cum se poate face înregistrarea în gestiune), sa achiziționez pe firma un stoc de marfa (600 pcs), din SUA, de la persoana fizica care a vândut produse pe Amazon.

Sau, dacă sunt alte optiuni de vânzare a unui stoc de 600 pcs în romania. De ex. pe persoana fizica și cu plata taxelor aferente catre stat .

Mulțumesc.
Buna ziua.

Ce cont trebie sa selectez in OPFV pt plata impozitului pe dividende la sectorul 1?

Multumesc.
Buna ziua.

In ianuarie 2017, doresc sa costitui si sa platesc dividende din profitul anului 2016. Platesc sau nu si CASS?
Mentionez ca asociatii au fost salariati in 2016.

Multumesc.
Buna ziua.

In mod concret, avem de semnat un contract cu o Asociere de persoane juridice, reprezentata contabil si fiscal de carte un asociat administrator
.
Stiu ca in relatia cu o asociere in participatiune, obligatiile sunt asumate doar de catre asociatul administrator. Totusi ni se solicita sa semnam contractul cu Asocierea si nu doar cu respectivul asociat administrator.

Este in regula sa se semneze un contract cu o Asociere?
Multumesc.
Buna ziua.

In prezent nu mai avem niciun angajat pe societate. Dorim sa angajam personal si dorim sa stim daca este nevoie ca, inainte de completarea in revisal a noilor angajati, trebuie sa completam baza de date cu informatiile privitoare la contractele vechi cu vechii angajati?

Multumim.
Va multumesc mult.
Buna ziua.

Suntem un SRL neplatitor de TVA in Ro. Pentru achizitie servicii Google, am obtinut TVA special pt achizitii intracomunitare. Ulterior am achizitionat servicii Google si am primit o factura fara TVA la care trebuie sa declar si sa platesc TVA in Romania.
Ma intereseaza sa stiu care sunt inregistrarile contabile in ce prveste TVA -ul de plata.
Multumesc.