avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate crival

Activitate crival

Buna ziua. Intr-o dimineata din decembrie 2019 pe la ora 7 ma deplasam cu autoturismul pe directia Adjud - Onesti si am fost urmarit din spate de un Logan MCV cu radar. Am fost oprit de organul de control care mi-a comunicat ca am depasit viteza legala cu mai mult de 50 km/h si mi se va suspenda permisul de conducere , pe sectorul de drum unde am fost surprins circuland cu 147 km/h viteza legala fiind 90 km/h . I-am spus politistului ca nu sunt de acord cu cele comunicate , ca nu puteam circula cu o asemenea viteza in conditiile in care afara era inca intuneric si ploua abundent. Oricum, permisul mi-a fost retinut si binenteles ca am facut contestatie la Tribunalul Adjud. In apararea mea am prezentat judecatorului Normele Legale de Metrologie ale aparatului radar care prevad ca pe timp de ninsoare, furtuna, ceata sau ploaie masuratorile efectuate sunt nelegale. In plus am prezentat judecatorului mai multe cadre foto extrase din clipul video pus la dispozitie de organul de control in care se pot constata grave erori de masurare a vitezei mele de deplasare .
De exemplu :
secunda 18 min. 35 viteza - 142km/h
secunda 19 min. 35 viteza - 99 km/h
secunda 19 min. 35 viteza -143 km/h
secunda 23 min. 35 viteza -147 km/h
secunda 23 min. 35 viteza -103 km/h
secunda 31 min.35 viteza- 113 km/h
secunda 31 min. 35 viteza -128 km/h
secunda 32 min.35 viteza - 128 km/h
secunda 32 min. 35 viteza -157 km/h
secunda 00 min. 36 viteza -108 km/h
secunda 01 min.36 viteza -144 km/h
Se observa foarte clar erorile grosolane si masuratorile inexacte ale cinemometrului. Repet, sunt cadre foto extrase din captura video a aparatului radar. Cu toate acestea am pierdut procesul si astept motivarea dupa care voi face Apel la Focsani. Ma poate ajuta cineva sa castig acest proces? Multumesc.
Răspuns la discuția Amenda rovinieta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca aveti dreptate., e bine sa va documentati inainte de a da un raspuns . Eu nu am primit inca niciun proces verbal de contraventie si daca o sa mai fiu depistat circuland fara rovinieta pana la primirea efectiva a PVC si voi fi amendat vorbim despre sanctionare multipla care se poate contesta . Mai stiu ca in forma initiala a legii era mentionat ca nu se poate da decat o singura amenda pentru acelasi autovehicul in decursul a 30 zile. Au fost cazuri cand o persoana mergea la serviciu in fiecare zi cu masina la si trecea pe sub o camera fixa de control. Era amendat in fiecare zi??
Buna seara. Am fost oprit in trafic de ISCTR si am fost depistat circuland cu automarfarul fara rovinieta valabila. Din motive obiective nu am avut timp sa achizitionez rovinieta dar fiind oprit de ISCTR in jurul orei 15 le-am explicat ca am tot timpul s-o fac pana la orele 23:59. Mentionez ca deja trecusem cu camionul pe sub o camera fixa de control al rovinetei. Agentul mi-a comunicat ca voi primi amenda la sediul firmei. Va-ntreb, pot circula fara sa mai platesc rovinieta pana la primirea efectiva a procesului verbal de contraventie?? Intreb asta deoarece pentru automarfare categoria F amenda este de 3000 ron (1500 in 48h) si as vrea totusi sa amortizez ceva din suma aceasta. Ma gandesc totusi ca nu pot fi amendat in fiecare zi ... Va multumesc.
Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe un drum national fara a avea rovinieta valabila. Intrebare: ca urmare a faptului ca in tot acest interval de timp(aprox. 5 luni) am circulat fara rovinieta valabila mai pot primi si alte procese verbale de contraventie (amenzi)?? multumesc
De aproximativ un an de zile mi-am cumparat un camion si am fost nevoit sa-mi deschid un SRL ca sa fac activitate de transport marfuri in perfecta legalitate. Sunt despartit de aproape 11 ani si am platit pensie alimentara singurului copil rezultat in urma casatoriei. In acest moment "fosta" m-a dat in judecata pentru marirea pensiei alimentare. Va rog sa-mi spuneti ce acte sa pregatesc pentru a le trimite spre tribunalul care va judeca aceasta cauza?